fbpx

Dit waren de 10 best gelezen LoopbaanPro-stukken van 2023

Van alle stukken die we afgelopen jaar publiceerden, waren artikelen over kunstmatige intelligentie het populairst. LoopbaanPro-lezers waren daarnaast benieuwd naar evenementen, en hun ideale uurtarief. Hieronder de volledige lijst.

Joost de Ruiter on januari 02, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Dit waren de 10 best gelezen LoopbaanPro-stukken van 2023

1. Deze robot schrijft binnen 5 seconden een sollicitatiebrief

Toen we dit stuk in januari 2023 publiceerden, hadden we nog geen idee van de impact die AI dit jaar op de maatschappij, en dus ook de loopbaanbegeleidingswereld, zou hebben. Het teruglezen is als stappen in een tijdmachine.

2. Schrijven, pimpen en verbeteren: dit is wat de AI met cv’s kan

In februari kregen we door dat ChatGPT niet alleen brieven kon schrijven, ook voor een cv bleek de robot z’n hand niet om te draaien. Naarmate het jaar vorderde, bleek de lijst van AI-toepassingen voor werkzoekers natuurlijk bijna oneindig.

3. House of HR leert haar mensen om met AI te werken (en houdt hen zo duurzaam inzetbaar)

LoopbaanPro was niet de enige die de potentie van kunstmatige intelligentie in de smiezen kreeg. Over hoe House of HR op de ontwikkelingen inspeelde, schreven we een populair artikel.

4. ‘De Nederlandse loopbaanwereld weet nog weinig van multipotentials – ik wil dat veranderen’

Heel eventjes geen AI, dan. In een interview met loopbaanbegeleider Catelijne Gerlag, schenen we licht op de kwestie van multipotentials – mensen die veel kunnen, en daardoor nooit het gevoel hebben dat ze op hun plek zitten.

5. Nieuwe Aaltje Vincent-cursus laat zien wat loopbaancoach aan ChatGPT heeft

Terug in de wereld van kunstmatige intelligentie, schreven we over een cursus van vooraanstaand loopbaanbegeleider Aaltje Vincent. Zij legde haar vakgenoten dit jaar uit hoe je het onderste uit de AI-kan haalt.

6. Dit is het ideale uurtarief voor zelfstandige loopbaanprofessionals

Mensen helpen bij hun loopbaan doe je natuurlijk vooral uit liefde, maar aan het eind van de maand moet er ook genoeg overblijven om boodschappen te doen. Hoeveel is genoeg? Dat beantwoordden we in dit veelgelezen stuk.

7. Wat je dit jaar moet weten over de Week van de Loopbaan 

LoopbaanPro-lezers waren benieuwd hoe ze in 2023 konden deelnemen aan dit Noloc-evenement, waarin veel mensen laagdrempelig kennismaken met wat een begeleider voor hen kan betekenen.

8. Waarom een nieuwe loopbaan altijd duurzaam moet zijn (en hoe een WEF-rapport daarbij kan helpen) 

Het WEF-rapport in kwestie laat zien welke banen over vijf jaar nog bestaan, en welke jobs juist onderweg naar de uitgang zijn.

9. De internationale loopbaansector strijkt deze zomer neer in Den Haag

Afgelopen zomer vond een internationaal loopbaanbegeleiderscongres plaats in Nederland. Bijzonder natuurlijk, en geen wonder dat mensen erover wilden lezen. Recent werd overigens bekend dat de organisatie-eer in 2024 aan Finland is. 

10. Nieuwe Noloc-toolkit maakt professionals wegwijs in data en skills-markt

Veel loopbaanprofessionals ontdekten in 2023 tot slot nieuwe manieren om mee te gaan met hun tijd. De populariteit van dit artikel is daarvan levend bewijs.

Verder lezen?

Wist je dat we halverwege 2023 óók een top-10 van best gelezen artikelen maakten? Altijd leuk om de twee met elkaar te vergelijken. Dat doe je via deze link!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*