fbpx

Boek ‘Afscheid van een kwarteeuw CMI’ laat zien hoe loopbaanvak volwassen werd

Het CMI was een kwarteeuw verantwoordelijk voor de professionalisering van het loopbaanvak. Inmiddels heeft het die taak uit handen gegeven: Noloc zit nu achter het stuur. In een nieuw boek wordt nog één keer teruggekeken op de volwassenwording van een beroep.

Joost de Ruiter on mei 24, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Boek ‘Afscheid van een kwarteeuw CMI’ laat zien hoe loopbaanvak volwassen werd

Lang voordat loopbaanprofessionals zich bij het Noloc lieten certificeren, was er het CMI. Dat instituut hielp het loopbaanvak vooruit, en controleerde kennis van coaches. Je kunt gerust stellen dat de beroepsgroep zonder het CMI zijn huidige rol op de arbeidsmarkt niet had bekleed, en wat dat betreft staat elke loopbaanbegeleider in Nederland bij de organisatie in het krijt. Buiten kijf staat ook: het CMI kwam niet uit de lucht vallen – talloze professionals stopten er jarenlang hun ziel en zaligheid in. En nu het Noloc alle taken van het CMI heeft overgenomen, en de club dus niet meer bestaat, wordt er in het boek ‘Afscheid van een kwarteeuw CMI’ nog eenmaal teruggeblikt.

Blik op het verleden, maar ook op de toekomst

In de publicatie worden lezers meegenomen in de volwassenwording van de beroepsgroep. Dat begint bij het allereerste begin: zo wordt bijvoorbeeld beschreven hoe zelfs inmiddels gearriveerde concepten als outplacementtrajecten ooit moesten vechten om hun relevantie te bewijzen. Daarmee bedoelen we natuurlijk: hoe professionals namens het CMI (vaak op vrijwillige basis) die strijd voerden.

Zelfs outplacementtrajecten moesten ooit vechten om hun relevantie te bewijzen

Het boek staat ook stil bij vakthema’s waarbinnen de loopbaanbegeleiding zich afgelopen decennia ontwikkelde: denk daarbij aan zaken als employability en ethiek. Een ander cruciaal onderdeel van het loopbaanvak – de noodzaak voor begeleiders om altijd door te blijven leren – wordt verder in een hoofdstuk besproken. Andere delen gaan in op de ‘hoe nu verder?’-vraag en op misschien wel de belangrijkste pijler van het CMI: hoe de organisatie in de vroege jaren van de loopbaancoaching kwaliteit waarborgde.

Door de ogen van de hoofdrolspelers

Dat laatste verhaal wordt, net als overigens alle andere verhalen in het boek, deels vertelt door de ogen van individuen die erin een grote rol speelden. Niet voor niets schrijft boekuitgever Kloosterhof in een persbericht dat de publicatie gezien mag worden als een eerbetoon aan de vele collega’s die met grote inzet hebben bijgedragen aan de organisatie.

Het boek mag gezien worden als een eerbetoon aan collega’s die hebben bijgedragen aan het CMI

Hebben we het over het begin van kwaliteitstesten in het loopbaanvak? Dan komen namen als Geert Hamaker en Peter Tielenius Kruijthof naar voren. Eerstgenoemde was in 1998 de eerste CMI-voorzitter: onder zijn leiding kwam er een toets waarin coaches hun kennis langs de meetlat konden leggen. Onder laatstgenoemde werden die toetsen ISO-gestandaardiseerd – een grote stap in de volwassenwording van het vak. In andere hoofdstukken komen bekende namen als Annelies van Vianen en Jouke Post aan het woord.

Verder lezen?

Benieuwd hoe (en dankzij wie) het loopbaanvak zijn volwassen vorm van vandaag verkreeg? Via deze link bestel je de publicatie op CoachBoeken.nl. Eerst een inkijkexemplaar bekijken? Dat kan via deze link.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*