fbpx

Nieuw Noloc-promotiemateriaal somt vijf voordelen van loopbaanbegeleiding op

Loopbaanbegeleiders bevorderen retentie, dringen ziekteverzuim terug en maken werknemers wendbaar. Die voordelen (én meer) zet beroepsvereniging Noloc in een nieuwe flyer op een rijtje. Met dat document kun jij je plaatselijke middenstand van je meerwaarde overtuigen.

Joost de Ruiter on mei 30, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Nieuw Noloc-promotiemateriaal somt vijf voordelen van loopbaanbegeleiding op

Je knippert één keer met je ogen en de arbeidsmarkt is weer veranderd, lezen we in een nieuwe Noloc-flyer. In dat document staat verder dat de opkomst van AI, maar ook de verdere digitalisering, robotisering en flexibilisering van de markt daar debet aan zijn, en dat werkgevers dat allemaal goed in hun oren moeten knopen. Immers: als je wil dat je organisatie in deze dynamische wereld meekan, heb je wendbare mensen nodig. Die krijg je volgens de flyer door – u raadt het misschien al – de diensten van bij het Noloc ingeschreven loopbaanbegeleiders in te slaan.

Retentie en talentontwikkeling

De flyer (die overigens wordt opgevrolijkt door een pasfoto van Debby Lux, LoopbaanPro van het Jaar 2022) maakt kortom de meerwaarde van loopbaanadviseurs voor werkgevers duidelijk, en dat doet het in vijf kernpunten. Allereerst weet de publicatie dat loopbaanbegeleiding voor het binden, boeien en behouden van medewerkers zorgt – retentie, kortom.

Allereerst weet de publicatie dat loopbaanbegeleiding voor het binden, boeien en behouden van medewerkers zorgt

Ten tweede lezen we dat begeleiding een positief effect heeft op talentontwikkeling. In andere woorden: het zorgt ervoor dat je werknemers beter hun werk gaan doen, en zelfs breder binnen je organisatie kunnen worden ingezet. Bijkomend voordeel: mocht je ongelukkigerwijs van een aantal mensen afscheid moeten nemen, is de kans groot dat jouw inmiddels breed inzetbare personeel snel elders aan de slag kan. Dat scheelt weer in ontslagvergoedingen.

De flyer in kwestie

Minder ziekteverzuim, meer werkgeluk

Loopbaanbegeleiding voorkomt bovendien ziekteverzuim, lezen we ten derde in de Noloc-flyer. Logisch ook, loopbaanproblemen die in een vroeg stadium worden aangepakt resulteren minder waarschijnlijk later in burn-outs. Daarnaast – we zijn inmiddels bij bulletpoint nummer vier beland – is personeel met een loopbaanbegeleider productiever, omdat men lekker efficiënt met tijd om leert te gaan.

De laatste pijler is misschien wel de belangrijkste: loopbaanbegeleiding verhoogt een gevoel van werkgeluk

De laatste pijler op de Noloc-schijf-van-vijf is misschien wel de belangrijkste: loopbaanbegeleiding verhoogt een gevoel van werkgeluk. Dat is fijn voor je personeel, maar misschien nog wel fijner voor jou als ondernemer. Iemand die blij is met z’n baan doet z’n werk immers goed en snel, blijft je zeer waarschijnlijk trouw en krijgt minder snel een burn-out. Bijkomend voordeel: als jij alleen maar blije werknemers hebt, straalt dat af op je employer brand – goed voor je hiring, kortom.

Verder lezen?

Ben jij loopbaanprofessional en wil je ondernemers in jouw buurt van je meerwaarde overtuigen? Dan kan het geen kwaad om de Noloc-flyer via deze link te downloaden, en hem in de (digitale) brievenbussen van de middenstand in jouw omgeving te deponeren.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*