fbpx

7 x podcasts voor loopbaanprofessionals: deze moet je luisteren

De zomer staat voor de deur! Dat betekent lekker naar buiten. Of je nu een lekker stuk gaat wandelen of buiten op een bedje bijkleurt, gooi eens een paar oortjes in en luister naar een podcast op het gebied van loopbaanontwikkeling. Zo kun je al wandelend of relaxend nieuwe inzichten opdoen. Niet verkeerd, toch? We zetten een paar van de beste podcasts voor je op een rijtje, zodat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen.

Maike van Eldert on juli 02, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
7 x podcasts voor loopbaanprofessionals: deze moet je luisteren

BNR & Mt/Sprout Werkprofessor

 In november 2023 is de Werkprofessor overgegaan naar Mt/Sprout. Eerdere afleveringen kun je luisteren via BNR en de nieuwe afleveringen, elke twee weken op maandag, via Mt/Sprout. Wendy van Ierschot neemt je in beide gevallen mee in wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag die direct toepasbaar zijn op het werk of in een bedrijf. Ze gaat in gesprek met experts over onderwerpen als het belang van ontmoetingen op kantoor, burn-outs en maatschappelijke missies van bedrijven.

Blik op de maand Werf&

Bij Werf& vind je een schat aan podcasts die je niet mag missen. In Blik op de maand bespreken Peter Boerman, hoofdredacteur Werf&, en Martijn Hemminga, medeoprichter Werf& en expert arbeidsmarktcommunicatie, het belangrijkste nieuws van die maand voor recruiters. Daarnaast zijn er boeiende afleveringen over arbeidsmarkttrends, werving in de zorg en meer te vinden op de website. De inzichten helpen je beter te begrijpen welke ontwikkelingen en uitdagingen spelen bij recruiters, zodat je je cliënten nog beter kunt begeleiden in hun carrière. Een must-listen voor iedereen die up-to-date wil blijven in de wereld van recruitment en loopbaanontwikkeling dus!

De Loopbaancoach

De makers van deze podcast hebben al even geen aflevering meer online gezet, maar dat is geen reden om er niet een aantal terug te luisteren. De Loopbaancoach is er voor loopbaancoaches en anderen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van een loopbaan, met inzichten vanuit de psychologie. Het geeft een breed perspectief op wat er zich in de wereld van loopbaancoaching afspeelt. Japke Ebbinge gaat in gesprek met experts en deelt samen met hen kennis en ontwikkelingen om coaches te inspireren.

De Loopbaanpodcast

Judith Knobbout, eigenaar en loopbaancoach van het bedrijf KeuzeFlow, neemt in de Loopbaanpodcast luisteraars mee op het pad richting een baan waar je energie uithaalt. Ze deelt vragen en ervaringen van haar twijfelende klanten én van zichzelf. Een bron van inspiratie om jouw cliënten te helpen bij hun loopbaanvragen.

Happy@Work Podcast

In de Happy@Work podcast deelt loopbaanpsycholoog Sandy van Aert praktische tips om werkgeluk te vergroten. Ze geeft op toegankelijke wijze inzichten en tips over onderwerpen zoals werkstress en doelstellingen maken tijdens het werk. Deze podcast is perfect om even tussen de dagelijkse bezigheden door op te zetten, want de afleveringen duren meestal niet langer dan twintig minuten.

People Power Podcast

Elke week bespreekt Glenn van der Burg in De People Power Podast de kracht van mensen in organisaties. Met praktijkvoorbeelden, onderzoeken en modellen laat hij zien hoe organisaties mensgericht kunnen werken. Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur live te beluisteren op New Business Radio. Trek die wandelschoenen maar aan, plan een mooie, lange route en zet deze op je oren!

Werken aan groei

In de podcast Werken aan groei zoekt Indeed met experts naar nieuwe inzichten over werk en recruitment. Originele verhalen, zoals ‘Waarom topsporters geen burn-out krijgen’, tips voor een inclusieve werkomgeving en lessen van Ray Klaassens over wat we kunnen leren van de commando’s, komen aan bod. Gegarandeerd geen standaardverhalen en een paar goede ideeën rijker!

Verder lezen?

Ben je het luisteren zat en wil je wel weer een fysieke bladzijde om kunnen slaan? In de blog 10x interessant leesvoer voor deze zomer hebben we leestips op een rijtje gezet waarmee je in de vakantie wel even zoet bent.

Tags:
Deel dit artikel:
Taal, taal en nog eens taal. Daar bestaat mijn carrière tot nu toe vooral uit. In 2021 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen als Neerlandica en sindsdien werkzaam in de gemeentewereld. Op dit moment werk ik als communicatiespecialist bij gemeente Dronten en daarnaast maak ik zoveel mogelijk tijd vrij om te schrijven. Zo ook als hoofdredacteur voor LoopbaanPro.nl. Sinds juni 2024 verdiep ik mij daarom in de wereld van loopbaancoaching, zodat ik de meest interessante verhalen en tips kan delen. Connecten, ook een blog schrijven of een vraag stellen? Mail mij of stuur een berichtje op LinkedIn!
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*