fbpx

Wat je dit jaar moet weten over de Week van de Loopbaan

De herfst lijkt nog ver, en toch is het goed om even stil te staan bij de Week van de Loopbaan – die vindt halverwege september plaats. Coaches die mensen ter zijne tijd willen laten kennismaken met hun praktijk, kunnen zich vanaf nu namelijk aanmelden.

Joost de Ruiter on mei 03, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Wat je dit jaar moet weten over de Week van de Loopbaan

Het zonnetje begint eindelijk te schijnen, en dus willen we nog niet te veel denken aan het najaar. Laten we er eerst maar eens van de zomer genieten, toch? Niet alleen van het mooie weer en van de lange dagen, overigens, maar ook van het IAEVG-congres – dat is de internationale loopbaanprofessionalbijeenkomst die eind juni in Den Haag neerstrijkt.

Wachten tot september (maar nu alvast inschrijven)

Toch vragen we je om heel even wél aan de herfst te denken – hoe ver weg die op dit moment ook lijkt. Want als de bomen straks oranje kleuren, de regen tegen de ruiten slaat en de paddenstoelen uit de grond schieten, dient ook de Week van de Loopbaan zich weer aan: hij staat op het programma van 18 tot en met 22 september. En ben je lid van beroepsorganisatie Noloc? Dan kun je je nu alvast inschrijven voor de speciale week, die toe is aan zijn negende editie.

De Week van de Loopbaan staat op het programma van 18 tot en met 22 september

Hoe? Heel simpel: door op de Noloc-site naar je profiel te gaan, en aan te vinken dat je meedoet. Werkzoekers en werkgevers die tijdens de speciale week kennis met loopbaanbegeleiding willen maken, kunnen in het Noloc-beroepsregister op die manier zien dat ze bij jou kunnen aankloppen voor een ontwikkelgesprek.

Hoe zat het ook alweer met de Week van de Loopbaan?

Coaches die meedoen aan de Week van de Loopbaan, bieden gedurende vijf werkdagen die ontwikkelgesprekken gratis aan. Op korte termijn levert je kassa dat dus niets op, maar op lange termijn is het wel goede business. Immers: kosteloze spreekuren nemen een grote drempel weg, waardoor veel mensen de eerste stap naar begeleiding opeens wél durven te zetten. Grote kans dat in ieder geval een aantal werkzoekers die je tijdens de week leert kennen uiteindelijk een traject bij je volgen.

Kosteloze spreekuren nemen een grote drempel weg

En lukt het je tijdens de week om een werkgever van het belang van loopbaanbegeleiding te overtuigen? Dan heb je voor je het weet opeens twintig nieuwe coachees! Tel daarbij op dat Noloc het evenement traditiegetrouw breed uitmeet in de media, en je begrijpt dat meedoen aan de Week van de Loopbaan alleen maar voordelen heeft voor jouw praktijk. Bovendien zet het evenement het vak ieder jaar weer in de schijnwerpers – daar help jij toch graag aan mee?

Verder lezen?

Meer informatie over de Week van de Loopbaan in 2023 vind je op de site van Noloc. Via deze link kom je op de juiste pagina terecht.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*