fbpx

Dit zijn de winnaars van de allereerste LoopbaanPro Awards

Bijna een week na de uitreiking van de allereerste LoopbaanPro Awards maken we de balans op. Hier zie je de cases, teams en mensen wiens werk afgelopen donderdag met een award werd beloond.

Joost de Ruiter on december 15, 2021 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Dit zijn de winnaars van de allereerste LoopbaanPro Awards

“Vanmiddag zetten we een nieuwe stap in de volwassenwording van ons vak.” Met woorden van die strekking opende juryvoorzitter Ester Leibbrand afgelopen donderdag de uitreikingsshow van de LoopbaanPro Awards. Via onze website was-ie live te volgen, honderden mensen deden dat.

Een uur later was die stap inderdaad gezet. Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse loopbaanvak ontvingen een begeleider, een team en twee cases een onderscheiding voor het werk dat ze afgelopen jaar leverden.

“Vanmiddag zetten we een nieuwe stap in de volwassenwording van ons vak”

Inmiddels, bijna een week later, zijn de winnaars een beetje bijgekomen. Ook bij LoopbaanPro, waar we onze handen vol hadden aan de organisatie van de show, hebben we ze nu weer op een rijtje. Tijd dus, om nog even na te genieten van de succesvol verlopen uitreikingsshow – én om nog eens stil te staan bij de winnaars.

Sherida Zorg van het Rijksmuseum balanceert de LoopbaanPro Award op haar linkerhand

Loopbaancase van het jaar

Van de vier LoopbaanPro Awards die afgelopen donderdag in totaal werden uitgereikt, had de jury met één niet zoveel van doen. We hebben het dan over de publiekprijs voor Loopbaancase van het Jaar.

Natuurlijk, nadat een paar maanden geleden bedenkers van verschillende loopbaancases zichzelf hadden genomineerd, was het de vakjury die drie échte kanshebbers naar voren schoof. Maar daarna was de keus dus aan het publiek. De Tijdmachine, een serious game die resulteert in loopbaanadvies, kreeg van hen de meeste stemmen, en ging er dus met de publieksprijs vandoor.

“We hebben hem!”, reageerde Optios-directeur Sabien Coenen enthousiast via LinkedIn.

Donderdagmiddag werd verder duidelijk dat de juryprijs voor Loopbaancase van het Jaar iets gemeen heeft met De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn: allebei vind je ze in het Rijksmuseum te Amsterdam. Het mentorprogramma van het Rijks, dat deuren opent voor mensen die vanwege hun migratieachtergrond vooral voor dichte deuren staan, sleepte de prijs namelijk in de wacht.

“We hebben hem!”

“Het mentorprogramma zorgt voor actieve kruisbestuiving tussen verschillende werelden en draagt zo bij aan het vergroten van maatschappelijke gelijkwaardigheid”, schreef de jury in haar rapport. Dat het programma van het Rijksmuseum inspirerend, aantrekkelijk en goed uitvoerbaar is was voor de jury verder doorslaggevend. De jury hoopt dat anderen aan het programma een voorbeeld nemen.

Het LMC van de politie toont z’n welverdiende LoopbaanPro Award

Loopbaanteam van het Jaar

Bij LoopbaanPro schonken we eerder dit jaar aandacht aan loopbaanbegeleiding bij de brandweer, maar afgelopen donderdag ging de loopbaantak van een andere hulpdienst er met een van onze Awards vandoor. Het loopbaan- en mobiliteitscentrum (LMC) van de Politie Nederland kreeg de onderscheiding voor Team van het jaar.

In haar rapport schreef de jury als geen ander te begrijpen dat politiemensen vanuit een roeping werken – het kan dus lastig zijn om die passie om te buigen. En dat terwijl Nederland nóg veiliger wordt als politiemensen soms wél bij hun interne mobiliteit stilstaan. Het LMC van de Politie Nederland stimuleert dat met succes, en werd door de jury vandaar beloond met de Award.

Loopbaancoach van het Jaar Birgit van der Meulen en LoopbaanPro-manager Marieke Wehner zeggen “proost!”

Loopbaancoach van het Jaar

In de categorie Loopbaancoach van het Jaar werden een paar maanden geleden verreweg de meeste kandidaten genomineerd. Nam je voorafgaand aan de LoopbaanPro Awards een kijkje op LinkedIn? Dan hadden de meeste mensen het over deze prijs – na afloop van de uitreikingen was dat overigens niet anders.

En dus mag je, alhoewel de awards natuurlijk allemaal evenveel waard zijn, het bij de categorie Loopbaancoach van het Jaar over de gevoelsmatige hoofdprijs hebben. Hoofdprijs of niet: Loopbaanprofessional Birgit Vandermeulen sleepte hem in de wacht.

Je mag het het bij de categorie Loopbaancoach van het Jaar over de gevoelsmatige hoofdprijs hebben

Vandermeulen kreeg de prijs onder andere vanwege de warme, persoonlijke en nieuwsgierige wijze waarop zij zich tot haar cliënten verhoudt. Doorslaggevend voor de jury waren echter de filmportretten die zij van mensen met een arbeidsbijzonderheid maakt. Die laatste term zou de jury graag in heel Nederland willen introduceren, schrijft ze in haar rapport.

Achter de schermen bij de LoopbaanPro Awards-uitreiking

Vol stadion

De LoopbaanPro Awards zouden aanvankelijk worden uitgereikt tijdens LoopbaanPro Live, een evenement voor loopbaanprofessionals met als hoofdthema de levensloopbaan. Vanwege nieuwe coronamaatregelen wordt dat evenement naar 19 april verplaatst.

De uitreikingsshow waarover je hierboven las, hebben we wél door laten gaan. Alle kanshebbers konden we immers niet tot de lente in spanning laten afwachten. Tijdens de liveshow motiveerde juryvoorzitter Ester Leibbrand de besluiten van haar jury vanuit de LoopbaanPro-studio in Utrecht, ze werd daarin bijgestaan door juryleden Wendy Goudzwaard en Pieter Vermeer. Razende reporters in de rest van het land reikten de awards vervolgens op locatie uit.

“Winnen is het leukst in een vol stadion”

Alhoewel we er bij LoopbaanPro van balen dat we LoopbaanPro Live moesten opschuiven, zijn we enorm tevreden over het verloop van de uitreiking. “Winnen is het leukst in een vol stadion”, zegt LoopbaanPro-manager Marieke Wehner daarover. “Doordat honderden mensen afgelopen donderdag met ons meekeken, hebben we de winnaars een mooi podium kunnen geven.”

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*