fbpx

Dit festival beantwoordt de waarom-vraag voor professionele begeleiders

Waarom doe jij het werk dat je doet, en waarom doe je het op die manier? Tijdens het Grote Waarom Festival voor Professioneel Begeleiders wordt dat thema door middel van lezingen en workshops aan de kaak gesteld.

Joost de Ruiter on maart 07, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Dit festival beantwoordt de waarom-vraag voor professionele begeleiders

Misschien ben je al jarenlang coach. Of misschien ben je zo nieuw in het vak, dat je je cliënten op één hand kunt tellen. Hoe dan ook: jij hebt op gegeven moment bewust voor dit beroep gekozen. Maar waarom deed je dat? En waarom richt jij je dagelijkse werk in zoals je dat nu doet? Bij die vragen wordt op 28 maart stilgestaan in Zwolle. En wel tijdens het Grote Waarom Festival voor Professioneel Begeleiders, dat plaats zal vinden op het terrein van Hogeschool Windesheim.

Ochtendprogramma

Alleen al voor de pauze staat het Waarom Festival-programma zó bol van de interessante workshops, dat we ze in dit artikeltje niet allemaal kunnen opnoemen. In het oog springen met name de workshops ‘Waarom heb je gekozen voor je vak en het werk dat je nu doet?’ (dag-thematisch relevant) en ‘Waarom AI voor coaching?’ (toch nog altijd een hot topic). Al die workshops beginnen overigens niet voordat Siets Bakker, auteur van Rake Vragen, een inleidende keynote heeft gehouden, en alle festivalbezoekers een complementaire kop koffie of thee achter de knopen hebben.

In het oog springen met name de dag-thematisch relevante workshops en die over een hot topic

Volg je tijdens het ochtendprogramma liever een lezing dan een workshop? Niet getreurd – dat kan gewoon! In het lezingenaanbod valt er weliswaar weinig te kiezen: de keynote ‘Waarom worden we gelukkig van leren?’ is de enige van zijn soort voor twaalven. Wat ons betreft is dat echter zo’n perfecte aftrap van de dag, dat meer opties overbodig zijn. Wie hem volgt, begrijpt bij de workshops en lezingen tijdens het middagprogramma immers waarom alle dingen die hij opsteekt hem zo blij maken.

Middagprogramma

Over dat middagprogramma gesproken: dat begint om 2 uur, nadat er op het festivalplein een lunch is geserveerd. Overigens wordt er op datzelfde plein tijdens die lunch een aantal activiteiten georganiseerd. Festivalgangers kunnen vervolgens kiezen tussen één twee uur durende workshop, of twee een uur durende workshops. Wie voor die laatste optie kiest, kan ook de keus voor een workshop van 60 minuten, en een lezing van 60 minuten maken.

Op het festivalplein wrodt een lunch geserveerd, en activiteiten georganiseerd

Waar die workshops zoal overgaan? Opnieuw is het teveel om op te noemen. Kijken we naar de workshops van twee uur die op het programma staan, dan zien we onder andere titels als ‘Waarom zetten we spelend coachen zo weinig in?’ en ‘Waarom is het belangrijk dat alle stemmen gehoord worden?’. Op het een-urige programma vinden we titels als ‘Waarom zoeken naar zin in werk?’ en ‘Waarom een systematische benadering je begeleiding verreikt?’. Tot zover de workshops – de enige lezing uit het middagprogramma gaat over kunstmatige intelligentie. En heeft de klok vier geslagen? Dan is het tijd voor een borrel.

Verder lezen?

Ben jij er ook bij op 28 maart? Waarom je het Waarom Festival niet mag missen, en hoe je een ticket in de wacht sleept, lees je via deze link op de website van de organisator, de opleiding voor Professioneel Begeleiden aan de Hogeschool Windesheim.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*