fbpx

Verandert je privé, dan verandert ook je werk, laat LoopbaanPro Live zien

Op LoopbaanPro Live, een event vol inspirerende sprekers, staat de levensloopbaan centraal. “Loopbaanprofessionals, werkgevers en hr-medewerkers moeten weten dat kleine ingrepen vaak een wereld van verschil teweegbrengen.”

Joost de Ruiter on maart 08, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Verandert je privé, dan verandert ook je werk, laat LoopbaanPro Live zien

Mens en werk kun je niet los van elkaar zien. Want krijg je als mens met een nieuwe privésituatie te maken, bijvoorbeeld omdat je mantelzorger wordt, kinderen krijgt of iets of iemand verliest? Dan verander je ook in je werk.

Levensloopbaan prangend thema

Marieke Wehner

“Wat er in zo’n geval met je gebeurt is onderdeel van je levensloopbaan”, vertelt Marieke Wehner. Ze is managing director van LoopbaanPro, een informatie- en innovatiehub voor loopbaanprofessionals.

“En dat is een prangend thema voor iedereen met een rol op de arbeidsmarkt”, vervolgt ze. Op 19 april organiseert ze met haar team daarom een virtueel live event erover. LoopbaanPro Live, gaat dat heten.

“De levensloopbaan is een prangend thema voor iedereen met een rol op de arbeidsmarkt”

“Tijdens LoopbaanPro Live kunnen bezoekers naar maar liefst 9 sprekers luisteren”, aldus een enthousiaste Wehner. “Zo komt levenslooppsycholoog en universitair hoofddocent Dr. Johan Lataster vertellen welke ingrediënten nodig zijn om je goed te voelen. En Lianne Toebes van Lidl legt uit hoe de supermarktketen ruimte geeft aan nieuwe ouders.”

“En dan zijn er nog Marjanka Houben en Marrit van Exel. Zij vertellen, allebei vanuit hun eigen ervaringsexpertise, hoe rouw zich tot werk verhoudt.”

Voor loopbaanprofessionals, maar ook werkgevers

Met LoopbaanPro Live richt de organisatie zich in de eerste plaats op hun target audience – loopbaanprofessionals, dus. “Zij krijgen door onze deskundige sprekers inzicht in hoe de professionele wensen van hun coachees veranderen door gebeurtenissen in het privéleven”, vertelt Wehner.

“Onze deskundige sprekers geven inzicht in hoe je professionele wensen veranderen door privé-gebeurtenissen”

Maar ook voor werkgevers en hr-medewerkers is LoopbaanPro Live een must, weet ze. “Voor hen gaat er op ons event een nieuwe wereld open. Hier ontdek je hoe je met kleine ingrepen zóveel voor je werknemers kunt betekenen. Dat is goed voor hen, maar ook voor jou. Een blije werknemer betekent immers een betere werknemer.”

Wehner: “Ik heb de afgelopen tijd veel met LoopbaanPro Live-sprekers gesproken, en telkens valt me op: deze mensen hebben écht gouden tips. Ze zijn makkelijk uitvoerbaar, ook – je maakt met iets kleins al een wereld van verschil. Het is alleen een kwestie van situaties herkennen en er dan naar handelen.”

Virtueel evenement

LoopbaanPro Live wordt uitgezonden vanuit een professionele studio in Utrecht. Inclusief het openingswoord van Ester Leibbrand – ze is voorzitter van loopbaanbegeleidersberoepsvereniging NOLOC – zijn er drie sessies in het plenaire programma. De eerste twee worden gevolgd door break-out-sessies, die elk drie opties hebben.

“Aanvankelijk was het onze bedoeling om LoopbaanPro Live op een fysieke locatie te laten plaatsvinden”

“Aanvankelijk was het onze bedoeling om LoopbaanPro Live op een fysieke locatie te laten plaatsvinden”, legt Wehner uit. “Vanwege aanhoudende coronamaatregelen, en alle onzekerheid die daarbij kwam kijken, hebben we een half jaar geleden toch besloten het evenement via een livestream plaats te laten vinden.”

Eerste pannenkoek ook goed

“Ik kijk enorm naar het event uit”, sluit ze af. “Natuurlijk omdat er veel interessante sprekers op LoopbaanPro Live afkomen, maar ook omdat de virtuele zaal al behoorlijk volgeboekt is. We hebben nu al meer kaarten verkocht dan we hadden verwacht, en de verkoop blijft nog minstens een maand geopend.”

“De virtuele zaal is al behoorlijk volgeboekt”

Wehner hoopt dat deze editie van LoopbaanPro Live de eerste in een reeks van velen wordt. “Maar bij ons mislukt de eerste pannenkoek niet!”, voegt ze daar meteen breed lachend aan toe. “Dit wordt weliswaar ons eerste live evenement, maar we hebben mogen afkijken bij ons zusterbedrijf Werf&. Zij hebben veel ervaring met het hosten van events.”

“Bovendien organiseerden we afgelopen jaar met veel succes de uitreiking van de LoopbaanPro Awards. Die was ook via een livestream te volgen.”

Verder lezen

Geïnteresseerd in LoopbaanPro Live? Bekijk dan hier het volledige programma, of meld je direct aan!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*