fbpx

LoopbaanPro Live

Informatie

Op 19 april 2022 vond het LoopbaaPro Live event plaats, een belangrijk evenement. Waarom belangrijk? Omdat sprekers met interessante visies en expertises hier aandacht vroegen voor een prangend thema – daarover in de volgende alinea meer. Maar ook omdat het cruciale werk van loopbaanprofessionals normaalgesproken op de achtergrond wordt uitgevoerd. Wij willen dat werk voor deze ene dag naar de voorgrond halen.

LoopbaanPro Live werd live uitgezonden vanuit een professionele studio in Utrecht. Inclusief het openingswoord van Ester Leibbrand – ze is voorzitter van loopbaanbegeleidersberoepsvereniging NOLOC – zijn er drie sessies in het plenaire programma. De eerste twee worden gevolgd door break-out-sessies, die elk drie opties hebben.

De levensloopbaan

LoopbaanPro Live staat in het teken van de levensloopbaan. Daarbij denken we aan gebeurtenissen die zich in de privésfeer afspelen, maar die de employability van een werknemer hoe dan ook beïnvloeden. Mens en werk kun je, ook al zou je dat willen, niet meer los van elkaar zien. Als je mantelzorger wordt, ziek raakt of een naaste verliest, verander je niet alleen als mens, maar ook als professional.

Ga je daar als werkgever goed mee om? Dan bied je jouw werknemer de tijd en ruimte om zijn nieuwe leven in te richten. Op de lange termijn levert dat veel op. Je werknemers worden gelukkiger, en daarmee ook waardevoller en loyaler. Wat je geeft, krijg je uiteindelijk terug. Maar de grote vraag is: hóe ga je om met werknemers in een lastige situatie? Hierover werd meer verteld tijdens LoopbaanPro Live.

Programma

Het programma van LoopbaanPro Live sond bol van sprekers met uiteenlopende expertises en visies. Hieronder lees je meer over de inhoud van de sessies.

Bij ‘On Demand’ kun je de sessies terugkijken.

 

Tafelgesprek over de levensloopbaan

LoopbaanPro Live staat in het teken van de levensloopbaan. Daarbij denken we aan gebeurtenissen die zich in de privésfeer afspelen, maar die de employability van een werknemer hoe dan ook beïnvloeden. Mens en werk kun je, ook al zou je dat willen, niet meer los van elkaar zien. Als je mantelzorger wordt, ziek raakt of een naaste verliest, verander je niet alleen als mens, maar ook als professional.

 

Vervuld of gefrustreerd? Psychologische ingrediënten van welbevinden gedurende de levensloop door Johan Lataster

Het relatief jonge vakgebied van de levenslooppsychologie beschouwt de mens als een adaptief organisme met een levenslange potentie tot ontwikkeling. Geïnspireerd door de positieve psychologie onderzoekt de vakgroep levenslooppsychologie van de Open Universiteit welke factoren gedurende de levensloop bijdragen aan optimaal functioneren en welbevinden. In deze lezing wordt dit vraagstuk onder andere benaderd vanuit het principe van psychologische basisbehoeftenbevrediging en –frustratie. Wat zegt de wetenschap hierover en welke implicaties heeft dit voor werkgevers en werknemers?

 

Ga naar de pijn door Marjanka Houben

Bij verlies denken we al gauw aan rouw, maar het woord kan zoveel meer betekenen. Dat weet loopbaanspecialist en ervaringsdeskundige Marjanka Houben. Natuurlijk: je kunt iets of iemand verliezen. Maar wat gebeurt er als je een deel van jezelf of een deel van je lijf verliest? En hoe ga je om met verlies wanneer het je gezondheid, je huis, je waardigheid of je geld betreft? Thuis hebben we geleerd dat het onbeleefd is om op die pijn in te gaan. Houben raadt werkgevers tijdens LoopbaanPro Live aan het tegenovergestelde te doen. Benieuwd hoe jouw organisatie het best kan omgaan met medewerkers die iets verliezen? Dan heeft Marjanka Houben antwoorden.

 

Hoe Lidl invulling geeft aan het kids en carrière programma door Lianne Toebes

Afgelopen jaar kreeg Lianne bij Lidl dichtbij te maken met onverwachts verlies. Voor Lianne Toebes, Senior Manager AMC, Recruitment & Engagement bij de supermarktketen, was dat een moeilijk moment. Want hoe kun je werknemers die zoiets vreselijks meemaken het beste helpen? De normale richtlijnen schreven een aantal vrije dagen voor. Maar na verlies is dat natuurlijk veel te weinig. Ziektedagen opnemen ging eveneens niet – de werknemers waren immers helemaal niet ziek. Verlof- of vakantiedagen dan maar? Vanzelfsprekend was dat ook geen optie. Er moest een andere oplossing komen: de levensloopbaan vraagt daar zo nu en dan om. Lianne gaat in haar sessie in op de inspirerende oplossing die Lidl vond. Voor andere privégebeurtenissen die je employability beïnvloeden – denk daarbij aan het krijgen van kinderen – heeft Lidl indrukwekkende standaardplannen klaarliggen. Lianne vertelt het je allemaal tijdens haar sessie.

 

‘Hoe werkt rouw?’ Een begripvolle werkgever in 5 stappen. door Loes Dreschler

Aan de hand van praktijkvoorbeelden neemt Loes de deelnemers mee in de volgende momenten: – Het moment dat je hoort van een ingrijpend verlies; – Tussen uitvaart en het hervatten van de werkzaamheden; – De 1e werkdag; – Weer aan het werk; – Na verloop van tijd. Renate Meppelink ondersteunt haar verhaal met haar indrukwekkende verhaal en de positieve wijze waarop haar werkgever met haar is omgegaan.

 

Mantelzorg is teamwerk door Renate Brunekeef

Renate Brunekeef van NOOS Consultancy verzorgt de sessie ‘Mantelzorg is teamwerk. Daarin pleit ze voor een werksfeer waar het combineren van werk en mantelzorg bespreekbaar is. Wat dat betreft sluit ze aan bij het thema van de dag: de levensloopbaan. Privé en werk kunnen we immers niet los van elkaar zien. Word je mantelzorger? Dan heeft dat effect op je werk. Hoe je de twee combineert, is natuurlijk gedeeltelijk jouw verantwoordelijkheid. Maar ook je werkgever speelt hierin een rol. Voert de werkgever die rol op de juiste manier uit? Dan wordt mantelzorg teamwerk. En alleen op die manier, garandeer je de duurzame inzetbaarheid van de mantelzorgende werknemer.

 

Gedrag krijg je cadeau bij de context die je als werkgever maakt door Floortje van Vuuren & Margot van Sorge

In organisaties draait het om samenwerking. In het leven en op het werk van medewerkers kan van alles gebeuren waardoor de worklife balans verstoort raakt. Als werken niet gaat zoals gewenst, hebben we de reflex om de medewerkers te willen veranderen. De aanwezige context in een organisatie en in teams bepalen echter veel meer de bereidheid van medewerkers tot samenwerking. Want zeg nou zelf: zit jij te wachten op een cursus timemanagement als het tempo te hoog ligt en de productie doelstellingen keer op keer worden opgeschroefd. In onze sessie laten we je in een notendop kennis maken met de invloed die context heeft op gedrag. Wij hebben een geslaagde dag als jij na afloop denkt: “Goh, zo heb ik er nog nooit naar gekeken. Daar kan ik wel wat mee” .

 

Ga ff lekker doen wat je leuk vindt! door Maurice Vermunt

In deze sessie vertelt Maurice Vermunt over het belang van het meten van interesse op alle aspecten van het HR vlak, in- door- en uitstroom, ook zal hij meer vertellen over het voorkomen van verzuim. De belangrijkste boodschap van deze sessie: lekker doen wat bij je past, wat je leuk vindt!

 

Vrouwelijk Leiderschap, Overgang en Werk door Saron Petronilia

Vrouwelijk Leiderschap, Overgang en Werk, de overgang is geen kommer en kwel maar springplank naar meer leiderschap. De overgang is een slecht begrepen transformatieproces in het leven van de vrouw. Dat gaat over veel meer dan wispelturige hormonen, kommer en kwel. Het is een wake-up call, de springplank van de werkende vrouw naar meer vrouwelijk leiderschap, in zowel haar privé- als werkleven. Het is de hoogste tijd voor tamtam om het taboe over de overgang te doorbreken. Om vrouwelijke ervaring en kracht op de werkvloer te omarmen, en de huidige crisis van verlies aan Human Capital tot stilstand te brengen.

 

Bekijk de video’s hieronder!

On Demand

 

Gerelateerde artikelen

Partners

Zo’n belangrijk en mooi evenement kan LoopbaanPro alleen mogelijk maken met de hulp van partners. Sluit jouw bedrijf zich aan bij LoopbaanPro Live? Dan nodigt de organisatie je uit om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het evenement.

Jouw partnership betekent natuurlijk ook brede zichtbaarheid voor je organisatie. Jouw bedrijfsnaam neemt LoopbaanPro op in al hun communicatie over het evenement; ze interviewen je bovendien graag op hun website. Daarmee versterken je jouw beeld als expert. Partners van LoopbaanPro Live komen daarnaast makkelijk in contact met de 150 tot 200 deelnemers van het evenement.

Vind jij LoopbaanPro Live een sympathiek evenement waar je graag je naam aan verbindt? Neem dan vandaag nog contact op met Marieke Wehner, hoofd van de organisatie. Ze is bereikbaar via marieke@loopbaanpro.nl.

Hoofdpartner LoopbaanPro Live

Bekijk alle partners
LDC

Partners LoopbaanPro Live

Bekijk alle partners
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Intelligence Group

Wil jij op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte gehouden worden van LoopbaanPro Live? schrijf je dan hieronder in voor de eventupdate mailinglijst!

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Naam*
Toestemming*
Nieuwsbrief*