fbpx

Deze mensen maken kans op de LoopbaanPro van het jaar-Award

Op 9 december reikt een vakjury onder leiding van NOLOC-voorzitter Ester Leibbrand de LoopbaanPro Awards uit. Wie maken er kans op de felbegeerde prijs? Wij zetten 5 willekeurige genomineerden op een rijtje.

Joost de Ruiter on oktober 13, 2021 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Deze mensen maken kans op de LoopbaanPro van het jaar-Award

Anna Staats

Loopbaancoach Anna raakte tot twee keer toe werkloos. Lastig, vond ze zelf. Het motiveerde haar om Toos Werkloos in het leven te roepen, een bedrijfje waarbij ze mensen zonder baan verder helpt. Want werkloos zijn: hoe doe je dat eigenlijk?

Wat begon als een grappige Instagram-vlog om haar eigen werkloosheidssituatie behapbaar te maken, groeide uit tot een businessplan. Nu helpt Anna (of moeten we Toos zeggen?) iedereen die z’n baan is verloren met sollicitatietips. Met haar ervaring als recruiter en hr-manager weet ze precies hoe dat proces er vanaf ‘de andere kant van de tafel’ uitziet. Die kennis gebruikt ze om iedereen zonder baan weer op weg te helpen.

Wat begon als een grappige Instagram-vlog, groeide uit tot een businessplan

Wendy Goudzwaard

Dat Wendy op de lijst van genomineerden staat, leidde ook bij de LoopbaanPro-redactie tot gefronste wenkbrauwen. Niet omdat ze geen fantastische loopbaanbegeleider is – dat is ze namelijk wél. Sterker nog: als enige loopbaancoach in Nederland geeft ze haar cliënten een baangarantie, vertelde ze ons eerder dit jaar. Wat wil je nog meer?

Waarom dan die gefronste wenkbrauwen? Omdat Wendy een jurylid is! Zij gaat dus straks meebepalen of ze zelf LoopbaanPro van het jaar wordt. Je zou kunnen zeggen dat wij daar in de regelementen een stokje voor hadden moeten steken, maar een en ander is nu eenmaal zo gelopen. Wendy’s integriteit wordt dadelijk in ieder geval op de proef gesteld, zullen we maar zeggen.

Heidi Jansen

Dat Heidi werd genomineerd, is voor de redactie van LoopbaanPro geen verassing. Heidi doet al jaren baanbrekend werk binnen de loopbaanbegeleiding: De loopbaantrechter, een werkmethode die ze voor haar vakgenoten schreef, is daar een mooi voorbeeld van.

In de lente van dit jaar vertelde Heidi bij LoopbaanPro nog over Dé Loopbaanopleiding, een – de naam doet het al vermoeden – post-HBO voor mensen die ook haar vak in willen gaan. Heidi is kortom niet alleen een fantastische loopbaancoach – ze werkt bovendien hard om haar vak te verbeteren.

Heidi is niet alleen een fantastische loopbaancoach – ze werkt ook hard om haar vak te verbeteren

Pieter Koevoets

Pieter mag mensen graag triggeren, vertelde hij afgelopen maand in een interview aan LoopbaanPro. Alleen zo sleept hij zijn cliënten uit hun comfortzone – dan gaan ze pas écht met hun eigen loopbaan aan de slag.

Als loopbaancoach bij het UWV WERKbedrijf helpt Pieter dagelijks cliënten in het segment voor hoger opgeleiden met het zoeken van een baan. Dat is een zelfredzame doelgroep, geeft hij meteen toe, maar dat betekent niet per definitie dat-ie nooit sollicitatiehulp nodig heeft. Pieter helpt werkloze hoger opgeleiden uit de brand.

Noldie van Alewijk

Noldie helpt haar cliënten zelf de regie over hun loopbaan te pakken. Dat doet ze door hen bewust te maken van hun eigen kracht, vervolgens laat ze hen daarin verder groeien. Eindresultaat? De cliënten van Noldie vinden aansluiting op de arbeidsmarkt.

Een van Noldie’s specialiteiten is omgaan met verandering en verlies. Wat dat betreft sluit ze haarfijn aan op het thema van LoopbaanPro Live, het evenement dat op 9 december om de LoopbaanPro Awards heen wordt georganiseerd. Dat is namelijk de levensloopbaan: dingen die in je privéleven gebeuren maar je employability beïnvloeden.

Noldie’s specialiteiten sluiten haarfijn aan op het thema van LoopbaanPro Live

Zelf nomineren

De vijf namen die je in dit artikel hebt gelezen, zijn die van loopbaancoaches die door hun collega’s, cliënten of kennissen zijn genomineerd. De redactie van LoopbaanPro speelde daar geen rol in, tenzij redactieleden op persoonlijke titel coaches nomineerden.

Deze lijst betreft slechts een kleine selectie van de tientallen coaches die zijn genomineerd. Zelf ook iemand nomineren? Dat kan nog tot aanstaande vrijdag om 17 uur via deze link!

Op 9 december wordt ook het beste loopbaanteam en de beste loopbaancase in het zonnetje gezet. Een team of case nomineren doe je via voorgaande links.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*