fbpx

Awards 2022

De LoopbaanPro Awards

Op 15 december 2022 organiseerden wij de tweede editie van de LoopbaanPro Awards. De loopbaanprofessional van het jaar award, het team van het jaar award en de case van het jaar award werden uitgereikt tijdens LoopbaanPro Live 2022.

De LoopbaanPro Awards dragen bij aan de erkenning en de herkenbaarheid van ons vak. We zetten loopbaanprofessionals hier mee in het zonnetje. Deze mensen ondersteunen anderen bij het ontdekken van een nieuwe stap in hun carrière. Dat is prachtig en belangrijk werk, ze spelen ermee een grote rol op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door mensen bewust te maken van de noodzaak van Leven Lang Ontwikkelen. Maar het is wel werk dat je op de achtergrond uitvoert. Met de Awards halen we ze voor eventjes naar de voorgrond.”

Dit waren de genomineerden van de LoopbaanPro Awards 2022:

Loopbaanprofessional van het jaar :

 • Yvonne Vercoulen
 • Debby Oppenoorth- Lux 🏆

Team van het jaar 

 • Refugee Talent Hub 🏆
 • Hoogbegaafd in Bedrijf
 • Job-On

Case van het jaar:

 • Go For It (PostNL)
 • Leuk om te leren! (Jumbo Supermarkten) 🏆
 • Loopbaancoaching met en na kanker: Na de storm Spring Consulting in samenwerking met inloophuis de Eik Eindhoven 

 

De beste loopbanprofessional van 2022: Debby Oppenoorth-Lux

Haar verhaal, haar multi-culturele achtergrond, haar missie, als jury vinden we haar enorm inspirerend. Haar doel en maatschappelijke drive – het taboe op hulp vragen te doorbreken – lijkt voor een enkel mens wellicht te groot, maar dat houdt haar niet tegen. Ze wil voor iedereen die dat het nodig heeft, duurzaam het verschil maken: om hulp kunnen vragen is een les voor het leven. Debby combineert haar begeleiding in een brede aanpak: psyche, voeding en beweging. Haar kwaliteit als professional staat buiten kijf; ze is naast gecertificeerd Noloc Loopbaanprofessional ook mentor bij Noloc. Ze deelt haar tijd gul en graag, ook mensen met een kleine beurs kunnen bij haar terecht. Debby heeft ons betoverd, we hebben er eigenlijk geen ander woord voor. Met de toekenning van deze prijs hopen wij als jury bij te dragen aan haar impact op de wereld.

 

Het beste team van 2022: The Refugee Hub

Wat opvalt is het verlangen naar een wereld waar plaats is voor ieders talent, ook al is dat een andere plek dan je eigen thuis. Om elkaar goed te begrijpen en te begeleiden staat het willen leren van elkaar centraal in dit team, samen  met diverse partners en corporates. We zien een ongelooflijk doorzettingsvermogen, een drive om het verschil te maken en kansen te willen creëren. Het team gaat voor echte groei, echte ontwikkeling. Wat wij onderscheidend vinden is dat het team, in zijn complexe context en uitdagingen met transculturele sensitiviteit en communicatie, hét voorbeeld is van hoe we het in Nederland met elkaar zouden willen. Diversiteit, inclusiviteit, duurzaamheid en een daadwerkelijke, landelijke impact. Wat de jury betreft is het team van the Refugee Hub in alles de winnaar.

 

De beste loopbaancase van 2022: Jumbo

Wat een energie en bevlogenheid bracht de Jumbo mee: samen doen zit echt in hun DNA. Alle filmpjes zijn door medewerkers gemaak, de materialen komen uit de winkels zelf. Wat ons betreft is dat echt heel goed gelukt: een aantrekkelijk digitaal platform, duidelijke en een herkenbare processen, korte lijnen en veel keuzemogelijkheden. De samenwerking met het mbo en hbo vinden we een zeer waardevolle aanvulling, net als de hulpvraag aan je collega: daardoor voelt groot dan toch heel dichtbij. Op ruim 100.000 medewerkers is 3000 man/vrouw dagelijks actief bezig met zijn of haar loopbaan. De tool is up to date, schaalbaar en wordt elk kwartaal doorontwikkeld. Ze lieten ter plekke zien dat het leer – en ontwikkelplatform werkt, met een voormalig stagiaire die nu samen met collega’s haar ideeën verwezenlijkt ziet. Wat de jury betreft maakt ‘Leuk om te leren’ leren echt leuk. Een compliment aan Jumbo!

Op 9 december 2021 heeft LoopbaanPro de allereerste LoopbaanPro Awards uitgereikt.

In 2021 hebben wij 4 vakprijzen uitgereikt in de volgende categorieën:

 • Loopbaanprofessional van het jaar – Birgit Vandermeulen
 • Team van het jaar – Politie Team Loopbaan- en Mobiliteitscentrum (LMC
 • Case van het jaar – Mentorprogramma van het Rijksmuseum
 • Publieksprijs Case van het jaar – De Tijdmachine van Optios

 

Aftermovie uitreiking LoopbaanPro Awards 2021

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*