fbpx

Nominatieformulier loopbaanprofessional 2023

Inzenden LoopbaanPro van het jaar Award 2023

Om in aanmerking te komen voor de award ‘Loopbaan Professional van het jaar’, moet de kandidaat die jij nomineert in 2023 iets bijzonders voor ons vakgebied hebben gedaan. Maakt jouw Loopbaan Professional bijvoorbeeld gebruik van een innovatieve techniek in zijn of haar coachingssessies? Of heeft hij of zij in 2023 aandacht besteedt aan een doelgroep die dat echt verdiende? Ons maakt het niet uit wát jouw kandidaat bijzonder maakt, zolang hij of zij afgelopen jaar maar een voorbeeld voor zijn of haar collega’s was. Loopbaanprofessionals mogen zichzelf nomineren. Uiteraard mogen cliënten, collega’s en opdrachtgevers dit natuurlijk ook doen, net als vrienden en familie die bekend zijn met hun professionele kwaliteiten.

 • Hieronder dien je jouw gegevens in te vullen. Deze gegevens worden niet gepubliceerd.

 • Hieronder dien je de gegevens van de loopbaanprofessional die je wilt nomineren in te vullen.

 • Maak deze omschrijving zo concreet mogelijk, geef bijvoorbeeld voorbeelden.
 • Hieronder kun je beeldmateriaal uploaden en links naar online video uploaden die horen bij de inzending.

 • De redactie neemt ten alle tijde contact op met de genomineerde om beeldmateriaal op te vragen, maar heb je een passend beeld dan willen wij je vragen deze hier te uploaden.
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.
 • Upload een afbeelding (jpg, jpeg, gif of png)

  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.
 • Upload een afbeelding (jpg, jpeg, gif of png)

  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.
 • Plaats hier de link naar een online video (Youtube of Vimeo bijvoorbeeld) of online audio. De bestanden mogen bij elkaar maximaal 5 minuten zijn. Bij langere video- en/of audiobestanden worden alleen de eerste 5 minuten meegenomen in de beoordeling.

 • Hieronder lees je de voorwaarden met betrekking tot de nominaties van de LoopbaanPro Awards. Wanneer je een Loopbaanprofessional, een Loopbaan innovatie of een Loopbaancase inzendt of aandraagt ga je akkoord met deze voorwaarden. Op de procedurepagina lees je hoe het hele proces verloopt vanaf het moment van inzenden tot de uitreiking op 14 december 2023

  Tijdens de LoopbaanPro Awards onderscheidt de vakjury van branche-platform LoopbaanPro de beste Loopbaanprofessional, de beste loopbaancase en de beste loopbaan innovatie van het jaar met een prijs. De jury maakt haar keuze in iedere categorie uit kandidaten die door het publiek zijn genomineerd. Wil jij in één of meerdere categorieën een kandidaat voordragen? Dan vragen we je rekening te houden met de voorwaarden voor genomineerden die je in dit document vindt.

  Nomineer je een Loopbaanprofessional, een Loopbaancase of een Loopbaan innovatie? Dan ga je bovendien akkoord met de voorwaarden voor het inzenden van een nominatie. Die voorwaarden vind je onder het kopje ‘Openbaarmaking’.

  Onder het kopje ‘Procedure’ lees je tot slot hoe het hele nominatieproces verloopt: vanaf het moment van inzenden tot de uitreiking op 14 december 2023

  Loopbaanprofessional
  Om in aanmerking te komen voor de award ‘Loopbaanadviseur van het jaar’, moet de kandidaat die jij nomineert in 2023 iets bijzonders voor ons vakgebied hebben gedaan. Maakt jouw kandidaat bijvoorbeeld gebruik van een innovatieve techniek in zijn of haar coachingssessies? Of heeft hij of zij in 2023 aandacht besteedt aan een doelgroep die dat echt verdiende? Ons maakt het niet uit wát jouw kandidaat bijzonder maakt, zolang hij of zij afgelopen jaar maar een voorbeeld voor zijn of haar collega’s was.

  Loopbaanprofessionals mogen zichzelf nomineren. Uiteraard mogen
  cliënten, collega’s en opdrachtgevers dit natuurlijk ook doen, net als
  vrienden en familie die bekend zijn met hun professionele kwaliteiten.
  .
  Loopbaancase
  Om in aanmerking te komen voor de award voor ‘Loopbaancase van het jaar’, moet de case in kwestie – een product, dienst of project op loopbaangebied dus – tussen 15 oktober 2022 en 1 oktober 20232 zijn uitgevoerd. Bovendien moet de case uniek zijn en opvallen – loopbaanprofessionals moeten erdoor geïnspireerd raken of zelf met een soortgelijke case aan de slag willen. Het begrip ‘case’ mag ruim geïnterpreteerd worden: kortlopende projecten komen net zo goed in aanmerking als assessments of opleidingen.

  Net als in de categorie ‘Loopbaan Professional van het jaar’, mogen ontwikkelaars van een loopbaancase hun eigen initiatief nomineren. Derden mogen dat natuurlijk net zo goed doen. Genomineerde loopbaancases die door de vakjury tot de drie besten worden gerekend, komen niet alleen in aanmerking voor een juryprijs. In deze categorie wordt namelijk ook een publieksprijs vergeven: LoopbaanPro-lezers kunnen voorafgaand aan de award-uitreiking op hun favoriete case stemmen. Cases op het gebied van recruitment komen overigens niet in aanmerking voor deze prijs: die projecten kunnen zich bij de Werf& Awards melden.

  Loopbaan innovatie
  Ons vakgebied staat niet stil. En dat betekent dat er veel ontwikkeld wordt om het vak loopbaanbegeleiding verder te brengen. Heb jij - tussen 15 oktober 2022 en 1 oktober 2023 een product in de markt gezet dat innovatief is en een sustantiële bijdrage en/ of ondersteuning biedt aan ons loopbaanvak, dan komt deze wellicht in aanmerking voor de Loopbaaninnovatie award. Let op: alleen als je het product daadwerkelijk in de markt hebt gezet en resultaten kunt tonen, ding je mee naar de award. Alleen een idee of een pilot past niet bij onze defenitie van innovatie. We zie je dan graag volgend jaar terug.

  Vakgebied
  Onder het vakgebied van verstaan wij het terrein van beroepsmatig toegepaste kennis waar een loopbaanprofessional zich in heeft gespecialiseerd. Denk hierbij aan alles op het gebied van (interne) mobiliteit, employability, (levens)loopbaan, jobcoaching, re-integratie/reactivatie en/of alles in het verlengde van de hier opgesomde vakgebieden.

  Inzenden
  Je kunt de naam van een persoon, een geheel team of een specifieke case nomineren. Dit kan met uitzondering van de categorie ‘Loopbaanadviseur van het jaar’ namens jezelf, maar je kan ook een ander persoon, case of innovatie aandragen voor nominatie.

  Vanaf 25 september om 17.00 uur tot en met 6 november 2023 om 17.00 uur kunnen nominaties van personen, cases en innovaties ingezonden worden.

  Let op: de organisatie van de LoopbaanPro Awards houdt zich ten alle tijden het recht voor om onethische, beledigende of anderszins aanstootgevende inzendingen te weigeren. Aan de inzendingen zijn geen kosten verbonden.

  Wie kan inzenden/nomineren?
  Iedere organisatie (werkgever, amc-, media-, w&s-, uitzend-, en detacheringsbureau, uitgever, zzp’er) met een Nederlandse vestiging kan zichzelf (als de categorie dat toelaat) of iemand anders nomineren.

  Openbaarmaking
  • Met het doen van een inzending is LoopbaanPro gerechtigd het materiaal te gebruiken en te publiceren op o.a. loopbaanpro.nl, de bijbehorende social media-kanalen en aanverwante websites;
  • Met het doen van een inzending ga je ermee akkoord dat LoopbaanPro jouw inzending mag publiceren en openbaar mag maken op haar website, op bijbehorende social media-kanalen en eventueel tijdens het LoopbaanPro Live event op 14 december 2023;
  • Jij of een collega is 29 november 2023 live beschikbaar om, indien je genomineerd bent, jezelf of jouw case in een gesprek aan de vakjury te presenteren aan de Goudsesingel 80 in Rotterdam;
  • Jij of een collega is donderdag 14 december 2023 live beschikbaar om, bij winst, de award in ontvangst te nemen tijdens het LoopbaanPro event in Utrecht.

  Procedure

  Inzenden
  • Vanaf 25 september tot en met 6 november 2023 om 17.00 uur kunnen namen van personen, cases en innovaties ingezonden/genomineerd worden;
  • Aan inzenden/nomineren zijn geen kosten verbonden;
  • Het inzenden/nomineren van een naam, een team of een case is zeer eenvoudig. Daarvoor zijn de volgende gegevens nodig die je invult op het online inzendformulier (velden met een * zijn verplicht):
  o Nomineren Loopbaanprofessional:
  - Naam van de Loopbaanprofessional *
  - Organisatie waarvoor de Loopbaanprofessional werkt *
  - Naam van de inzender
  - Omschrijving waarom deze persoon moet winnen (maximaal 4.000 karakters) *
  - Beeld voor publicatie *
  - Contactgegevens contactpersoon (telefoonnummer en emailadres)
  o Nomineren Case:
  - Organisatienaam waarop de case betrekking heeft*
  - Titel case (maximaal 100 karakters) *
  - Omschrijving van de case (maximaal 4.000 karakters) *
  - Samenvatting van de case (maximaal 500 karakters) *
  - Impact van de case (maximaal 3.000 karakters) *
  - Motivatie waarom de case moet winnen (maximaal 3.000 karakters) *
  - Beeld voor publicatie *
  - Overig beeld-, video- en audiomateriaal (Digitale beelden, online video en/of online audio-materiaal die de case ondersteunen. Beeld- en audiomateriaal mag maximaal 5 minuten zijn)
  - Contactgegevens contactpersoon (telefoonnummer en emailadres) *

  o Nomineren Loopbaan Innovatie:
  - korte samenvatting van de innovatie & impactie
  - omschrijving van de innovatie
  - motivatie waarom de innovatie moet winnen
  - beeld voor publicatie
  - contactgegevens contactpersoon

  Voorselectie
  De vakjury komt digitaal bijeen op 14 november 2023 om de voorselectie per awardonderdeel vast te stellen. Na deze voorselectie zullen er in elke categorie maximaal finalisten overblijven.

  Voorgeselecteerd worden betekent een erkenning van vakmanschap. Op 15 november 2023 zullen de genomineerden van de LoopbaanPro Awards hierover bericht ontvangen.

  Vakjury
  De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury bestaande uit 8 leden. De voorzitter van de vakjury is Ester Leibbrand en de overige leden van de jury staan vermeld op de website van LoopbaanPro, www.loopbaanpro.nl

  Op 29 november 20223 vindt de beoordeling van de vakjury plaats. De genomineerden krijgen 5 minuten de tijd om zichzelf of hun case in een gesprek te presenteren aan de vakjury. De vakjury zal vervolgens minimaal 3 vragen stellen over de desbetreffende presentatie. Ieder jurylid beoordeelt de presentatie aan de hand van vooraf bepaalde beoordelingscriteria, namelijk:

  • De duurzaamheid en het resultaat van de inzending/nominatie
  • De impact van de inzending/nominatie
  • Hoe inspirerend en innovatief de inzending/nominatie is

  Per criteria kunnen minimaal 1 en maximaal 5 punten worden toegekend. Er is maximaal 5 minuten wisseltijd ingepland tussen de presentaties van genomineerden.

  Na afloop geven de juryleden punten per categorie waarbij de nummer 1 tien punten, nummer 2 vier punten en nummer 3 één punt krijgt. De jury geeft per onderdeel een korte motivatie ten behoeve van het juryrapport en de bijbehorende puntenverdeling. Wanneer iemand binnen de jury een directe relatie heeft met de genomineerde of de ingezonden case, zal hij/zij zich onttrekken aan de beoordeling.

  De juryvoorzitter telt de puntentelling op en komt tot een top 3 per categorie.
  Juryleden mogen tot na de uitreiking op 14december 2023 onderling geen contact hebben over de gegeven scores + nominaties. De winnaar per categorie krijgt een award uitgereikt. Daarnaast wordt voor de categorie cases een publieksprijs uitgereikt aan de voorgeselecteerde case met de meeste publieksstemmen. In totaal worden 4 awards uitgereikt.

  Publieksjury voor de LoopbaanPro cases
  Vanaf 16 november 20223 tot en met 4 december 2023 kan het publiek stemmen op de 3 genomineerde cases voor de LoopbaanPro Award in de categorie Loopbaancase van het jaar.

  De stemming werkt als volgt:
  • Iemand die stemt moet zijn of haar emailadres achterlaten;
  • Vanaf elk emailadres kan maximaal 1 keer gestemd worden;
  • De stemming sluit op 4 december om 17.00 uur.
  • De case die het meest aantal stemmen heeft wint de publieksprijs van de LoopbaanPro Awards in de categorie Loopbaancase van het jaar.

  Uitreiking
  Hoofdjuryvoorzitter Ester Leibbrand zal per categorie de winnaar van de awards bekend maken. De uitreiking vindt plaats op 14 december 2023

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*