fbpx

Debby Lux: ‘Als LoopbaanPro van het Jaar kreeg ik een nog groter platform voor mijn missie’

Debby Lux werd afgelopen december door een vakjury tot LoopbaanPro van het Jaar benoemd. Het winnen van die prijs hielp haar in haar taboe-doorbrekende missie. Het was bovendien een steun in de rug die ze nu aan haar vakgenoten gunt.

Joost de Ruiter on juli 26, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Debby Lux: ‘Als LoopbaanPro van het Jaar kreeg ik een nog groter platform voor mijn missie’

De missie van loopbaanprofessional Debby Lux is, nadat ze vorig jaar tot LoopbaanPro van het Jaar werd gekroond, geen haar veranderd. Nog altijd wil ze niets liever dan het maatschappelijke taboe op om hulp vragen doorbreken. Wat er wel is veranderd? Ze merkt dat ze dichterbij haar doel is gekomen. Dat heeft ze natuurlijk vooral aan zichzelf te danken: zij is degene die het harde werk ervoor verzette. Maar het platform dat ze kreeg dankzij het meedoen aan (én het winnen van) de LoopbaanPro Award, heeft ook geholpen, zo vertelt ze meer dan een half jaar na haar winst.

Debby Lux

Groter platform voor taboedoorbrekende missie

“Sinds ik de LoopbaanPro Award heb gewonnen, merk ik dat mijn missie meer aandacht heeft gekregen”, laat ze optekenen. “Het heeft mijn zichtbaarheid vergroot, en daarmee heeft het me de mogelijkheid gegeven om mijn boodschap naar een breder publiek uit te dragen. Ik heb meer mensen kunnen inspireren om openlijk te praten over hun behoefte aan ondersteuning, én om hulp te zoeken wanneer dat nodig is – het heeft mensen kortom aangemoedigd om hun eigen uitdagingen niet langer te verbergen. Aan de andere kant heeft het in de loopbaanwereld tot meer bewustwording geleid: meer vakgenoten kennen nu het taboe op om hulp vragen.”

“Meer vakgenoten kennen nu het taboe op om hulp vragen”

Dat Lux dankzij het winnen van de Award een groter platform kreeg om haar visie uit te dragen, zal door de jury van de LoopbaanPro Award als een succes worden ervaren. Toen Lux afgelopen december de prijs in handen kreeg, lichtte juryvoorzitter Esther Leibbrand namelijk al toe dat de duidelijke missie van de winnares doorslaggevend was, en dat ze met het toekennen van de prijs hoopte een steentje bij te kunnen dragen aan haar missie. En ook Lux zelf wist dat haar droom dichterbij zou komen als meer mensen in het vakgebied met elkaar over het thema in gesprek zouden gaan. In een interview dat ze nog voor het winnen van de prijs aan deze site gaf, riep ze haar collega’s op om hardop over het taboe na te denken, en om kennis met elkaar te delen.

Meer impact in werk, en groter netwerk

Het moge duidelijk zijn: dankzij het winnen van een LoopbaanPro Award kreeg Lux een groter podium, en dat hielp haar bij het doorbreken van het taboe op om hulp vragen. Toch was dat niet het enige voordeel dat bij het winnen van de prijs kwam kijken, vertelt ze. “In het dagelijks leven adviseer ik organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van beleid om zo een veilige en respectvolle werkomgeving te bevorderen, en een positieve werkcultuur te creëren. Nu ik mezelf LoopbaanPro van het Jaar mag noemen, merk ik dat ik mijn boodschap in een adviserende rol kracht bij kan zetten. Op die manier heeft het me in staat gesteld om ook in die rol een grotere impact te maken.”

Nu ik mezelf LoopbaanPro van het Jaar mag noemen, merk ik dat ik mijn boodschap kracht bij kan zetten”

Ze vervolgt: “bovendien heeft het winnen van een LoopbaanPro Award me geholpen om een netwerk van gelijkgestemde professionals op te bouwen. Dat is om veel redenen fijn, bijvoorbeeld omdat ik met hen kan samenwerken om mijn missie te behalen.”

Advies aan opvolger: volg je hart

Doe jij iets bijzonders in de loopbaanwereld? Dan kun je eind dit jaar zomaar Lux’ opvolger worden: op 14 december worden de LoopbaanPro Awards namelijk opnieuw uitgereikt. Voor potentiële kandidaten heeft de winnaar van 2023 belangrijk advies: ‘Blijf trouw aan jezelf!’, luidt het. “Ik bedoel daarmee: volg je professionele hart. Dus identificeer een missie of een onderwerp waarin je écht gelooft, en zorg ervoor dat je je eigen expertise en kennis op het gebied uitbreidt. Alleen op die manier kun je tenslotte een waardevolle bijdrage leveren aan het onderwerp. Wees daarbij niet bang om een standpunt in te nemen en je stem te laten horen, zélfs als het tegen de heersende normen of overtuigingen ingaat. En gaat het balletje eenmaal rollen? Blijf dan in je professionele ontwikkeling en expertise investeren. Deel de kennis en ervaring die je opdoet vervolgens met anderen, en wees niet bang om je successen te vieren: zoek erkenning voor je werk!”

“Wees niet bang om een standpunt in te nemen en je stem te laten horen”

Lux vervolgt: “Netwerken is verder van groot belang: bouw dus sterke relaties binnen je vakgebied op, en werk samen met anderen om synergie en groei te bevorderen. Het is bovendien essentieel om jezelf te blijven uitdagen en open te staan voor nieuwe kansen. Bovenal: wees geduldig en volhardend. Succes komt vaak door hard werken en doorzettingsvermogen.” 

Dat alles klinkt als een hele opgave – Lux is zelf de eerste om dat te erkennen. Maar ze weet dat het de moeite waard is. In de eerste plaats omdat werken aan iets dat je belangrijk vindt enorme voldoening geeft. En als je werk dan een LoopbaanPro Award kan opleveren, is dat mooi meegenomen. Ze concludeert: “Het winnen van die Award kan een krachtig platform zijn om je boodschap te verspreiden, en zo kun je een grote impact te maken.” 

Zelf winnen?

Ben jij een loopbaanprofessional en wil je net als Lux profiteren van het platform dat meedingen naar een LoopbaanPro Award je geeft? Hou dan deze website in de gaten: binnenkort verstrekken we informatie over hoe je jouw werk onder de aandacht van de jury kunt brengen. Wie weet mag jij jezelf straks wel LoopbaanPro van het Jaar 2023 noemen  – veel betere marketing bestaat er niet!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*