fbpx

'Dé Loopbaanopleiding' wordt tiende leergang die Noloc-certificatie kan opleveren

Een bekwame loopbaanbegeleider onderscheidt zich met een Noloc-certificatie, en daar is een gedegen opleiding voor nodig. ‘Dé Loopbaanopleiding’ wordt vanaf nu erkend als zodanig.

Joost de Ruiter on september 06, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
'Dé Loopbaanopleiding' wordt tiende leergang die Noloc-certificatie kan opleveren

Een aantal jaar geleden vertelden Heidi Jansen en Elske van Eindhoven, architecten van Dé Loopbaanopleiding, op deze site al enthousiast over hun post-hbo. De op dat moment nieuwe leergang zou, zo voorspelden ze, helpen om de loopbaansector verder te professionaliseren. In dat proces behaalden de twee ondernemers deze week een nieuwe mijlpaal: hun opleiding wordt de tiende die beroepsvereniging Noloc erkent. In andere woorden: loopbaanbegeleiders die hun Noloc-certificering in de wacht willen slepen, voldoen na het afronden van Dé Loopbaanopleiding aan de scholingsnorm.

Loopbaantrechter

Dat Noloc de leergang is gaan erkennen, zal veel te maken hebben met De loopbaantrechter – een tool waar de lesstof van Dé Loopbaanopleiding omheen gebouwd is. Het instrument in kwestie, dat opleidingsinitiatiefnemer Heidi Jansen eerder ontwikkelde, geeft loopbaanprofessionals een snelle methode om uit te zoeken wat de beste vervolgstap is voor hun cliënt. Loopbaanbegeleiders die die tool bekwaam kunnen inzetten, zijn per definitie geschikt om het vak uit te oefenen, zo lijkt Noloc te zeggen.

De loopbaantrechter geeft loopbaanprofessionals een snelle methode om uit te zoeken wat de beste vervolgstap is

Deelnemers aan Dé Loopbaanopleiding kunnen na afloop van hun leergang overigens niet alleen met de Loopbaantrechter overweg. De flexibel te volgen, modulaire opleiding reikt studenten namelijk ook andere praktische tools aan, én het leert hen om in begeleidingstrajecten met een methodisch kader  te werken. Volgers van de cursus kunnen als loopbaanbegeleider zowel intern voor organisaties als extern als freelancer aan de slag.

Volwassen worden van vak

Heidi Jansen is beretrots dat Dé Loopbaanopleiding nu erkent wordt door Noloc, laat ze op de website van de beroepsorganisatie weten. Dat is ze niet in de laatste plaats omdat ze met de leergang hoopt bij te dragen aan de volwassenwording van het vak, lezen we verder. Als we even mogen parafraseren zegt ze: “Loopbaanbegeleiding betekent veel voor allocatievraagstukken op de arbeidsmarkt, en dus is het hele land gebaat bij goede loopbaanprofessionals. Dé Loopbaanopleiding helpt hen af te leveren.”

“Dé Loopbaanopleiding helpt de loopbaanbegeleiders die Nederland nodig heeft af te leveren”

Natuurlijk profiteert ook de loopbaansector an sich van meer opleidingen, al gaat Jansen daar in het Noloc-artikel niet op in. Eerder deze maand bleek immers dat wanneer in het medialandschap over coaches wordt gesproken, dat niet altijd op een positieve manier gebeurt. Die toon wordt hopelijk veranderd door kennis en kunde in het vak nog toegankelijker te maken.

Verder lezen

Meer lezen over Dé Loopbaanopleiding? Duik dan eens in de archieven van LoopbaanPro: bijna drie jaar geleden vertelden Jansen en Van Eindhoven in dit interview zelf over hun leergang.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*