fbpx

Zo helpt Noloc je dit jaar bij je (re)certificering

Een gecertificeerde loopbaancoach is aantrekkelijker voor potentiële cliënten, maar heeft – veel belangrijker nog – in zijn eigen kennis en kunde geïnvesteerd. Initiatieven van certificeerder Noloc helpen mensen die het proces doorlopen dit jaar opnieuw.

Joost de Ruiter on januari 10, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Zo helpt Noloc je dit jaar bij je (re)certificering

Het vak van loopbaancoach is nog altijd geen beschermd beroep: iedereen kan morgen een ‘begeleider’-bordje aan de deur hangen om vervolgens cliënten te ontvangen met een carrière-vraagstuk. Niet ideaal voor de kwaliteit van het vak natuurlijk, en dus doen individuen en organisaties steeds vaker uitsluitend zaken met gecertificeerde coaches. En op dat vlak is er aan het begin van dit jaar goed nieuws. Noloc, de certificerende organisatie voor loopbaancoaches, helpt ook in 2024 weer flink bij het (opnieuw) behalen van een certificering, waardoor het op het eerste gezicht intimiderende proces iets eenvoudiger wordt.

Wegwijzer

Het woord ‘eenvoudiger’ behoeft misschien wat extra uitleg. We bedoelen namelijk expliciet níét dat Noloc de lat laag legt voor aspirant Register Loopbaancoaches – de aanduiding voor gecertificeerde begeleiders. Wat we wél bedoelen is dat het pad naar (re)certificering overzichtelijker is gemaakt, en dat er nóg meer hulp beschikbaar is voor professionals die het proces voor het eerst doorlopen.

Wat we wél bedoelen is dat het pad naar (re)certificering overzichtelijker is gemaakt

Wat wil het geval? Allereerst lanceerde Noloc in november vorig jaar een (re)certificerings-wegwijzer. Op de site, die hier te vinden is, zien loopbaancoaches en jobcoaches overzichtelijk welke stappen ze dienen te doorlopen om zichzelf (opnieuw) Register Loopbaancoach of Jobcoach te mogen noemen. Wellicht ten overvloede: recertificeren is iets dat elke professional eens in de vier jaar moet doen om in het register te blijven. 

Vragenuurtje en bijeenkomsten

Om professionals en route naar (re)certificering verder bij te staan, organiseert Noloc ook dit jaar weer allerlei bijeenkomsten voor mensen die hun papieren in de wacht willen slepen. Zo kunnen geïnteresseerden in het re-certificeringsproces op 23 januari een online vragenuur bijwonen, en kunnen aspirant leden hun certifceringsvragen via hetzelfde platform een maand later (op 20 februari) kwijt.

Zo kunnen geïnteresseerden in het re-certificeringsproces op 23 januari een online vragenuur bijwonen

Zo nu en dan pakt Noloc écht uit met een bijeenkomst, zoals bijvoorbeeld afgelopen 11 december. Toen organiseerde het een dag waarop coaches in spé op locatie in Houten door experts werden geholpen met hun trajectomschrijving – een onderdeel van hun portfolio dat onderdeel uitmaakt van het certificeringsproces. Een soortgelijk event staat voor dit jaar vooralsnog niet op de kalender, maar daar zal vast verandering in komen.

Verder lezen?

Ook aan de slag met je (re)certificering? Dan vind je hier een link naar de daarvoor bestemde wegwijzer, en hier de Noloc-agenda, waarin vragenuren en andere evenementen voor (re)certificeerders vermeld staan.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*