fbpx

Week van de Werkstress moet toename in burn-outs halt toeroepen

We bevinden ons momenteel midden in de Week van de Werkstress. Voor het belangrijkste evenement van die week, dat morgen plaatsvindt en waar vooraanstaande namen hun opwachting maken, zijn nog kaarten te verkrijgen.

Joost de Ruiter on november 14, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Week van de Werkstress moet toename in burn-outs halt toeroepen

Als we doorgaan op de koers die we nu varen, is in 2030 één op de drie werkenden op gegeven moment uit de roulatie geweest vanwege burn-outklachten. Dat moet natuurlijk worden voorkomen: in de eerste plaats om leed bij individuele werknemers weg te nemen, maar ook om geld te besparen – een werkgever verliest gemiddeld 11 duizend euro als een werknemer met burn-outverschijnselen thuis komt te zitten. Oval, de Nederlandse belangenbehartiger voor de duurzame inzetbaarheid-sector, geeft het juiste voorbeeld: het organiseert deze week de Week van de Werkstress om aandacht voor het probleem te vragen.

Hoofdgerecht wordt morgen opgediend

Tijdens de Week van de Werkstress, die gisteren dus van start ging en tot aanstaande vrijdag voortduurt, valt er voor iedereen met een rol op de arbeidsmarkt iets op te steken over werkstressbestrijding. Dat moet vooral gebeuren tijdens workshops en webinars die over de hele week verspreid zijn, maar het hoofdgerecht vindt morgen plaats. Dan organiseert Oval in FC Utrecht-stadion De Galgenwaard namelijk het zogeheten Week van de Werkstress Event.

De dag wordt officieel geopend door Sociale Zaken en Werkgelegenheid-minister Karien van Gennip

Op dat evenement, dat tussen 2 en 6 uur ‘s middags op de planning staat, spreken vooraanstaande experts: denk bijvoorbeeld aan psycholoog en auteur Thijs Launspach en Riëlle Nij Bijvank van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Bovendien wordt de dag officieel geopend door Sociale Zaken en Werkgelegenheid-minister Karien van Gennip en neemt hocky-bondscoach Marc Lammers gegadigden aan het eind van het event mee in hoe je een team als winnaar uit de bus laat komen. 

Hele week inspiratie

Klinkt dat interessant en heb je morgen niets te doen? Dan kun je via deze link nog tickets scoren. Je zult vanzelfsprekend niet de enige loopbaanprofessional in Utrecht zijn: Noloc gaf eerder in een loterij vijf kaarten aan haar leden weg. Wie verder op het event afkomen ontdek je overigens ook: de Week van de Werkstress staat dit jaar namelijk in het teken van verbinding, en dus is er aan het eind van de dag volop gelegenheid om bij de borrel van gedachten te wisselen met mede-deelnemers.

Op de event-website zie je welke andere activiteiten deze week te bezoeken zijn

Ben je er morgen onverhoopt niet bij? Neem via deze link dan toch even een kijkje op de website van de Week van de Werkstress. Je vindt daar onder andere blogs van experts over hoe om te gaan met spanningen op kantoor – wellicht interessant materiaal om met cliënten te bespreken. Bovendien zie je welke andere activiteiten in de week te bezoeken zijn. Zo vond er gisteren al een sessie over sociale veiligheid plaats in Den Haag, en kun je je nog altijd inschrijven voor een webinar over zelfdeterminatie dat donderdag wordt gehouden.

Verder lezen?

Wil je meer weten over de Week van de Werkstress, en waarom aandacht vragen voor het onderwerp belangrijk is? Dan ben je op de website van de evenementorganisatie aan het juiste adres.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*