
Netwerk Werkgeluk verbindt en versterkt professionals in werkgeluk. Coaches, loopbaanadviseurs, HR-managers, leidinggevenden: een bonte verzameling experts die, ieder vanuit hun eigen vakgebied, bijdragen aan het welzijn op de werkvloer. Die diversiteit zorgt ervoor dat de groep uit verschillende perspectieven kan reageren op elkaars vragen en casuïstiek.
Werkgeluk is geen abstracte missie. Het vraagt om actie.
Maar werkgeluk is geen abstracte missie. Het vraagt om actie. “We verbinden kennis met praktijk, zodat professionals weten wat ze moeten doen om werkgeluk te vergroten,” zegt Nancy Peeters, organisator van het Werkgelukcongres. Dit congres biedt jou als loopbaancoach de kans om je kennis te verdiepen, nieuwe inzichten op te doen en waardevolle connecties te leggen. “Ik ben trots op onze betrokken leden. Zij delen hun kennis en ervaring omdat ze dit belangrijk vinden. We staan ervoor dat we niet allemaal apart het wiel uit hoeven te vinden: we leren met en van elkaar.”

Werkgeluk als praktijk
Het congres is geen plek voor loze woorden of vage idealen. Casussen uit de praktijk laten zien hoe werkgeluk vorm krijgt in organisaties. Talentgericht werken, persoonlijk leiderschap en de betekenis van werk komen samen in concrete voorbeelden. “Het horen van elkaars verhalen, aanpak, successen en missers inspireert en versnelt ontwikkeling.”
Werkgeluk is geen luxe, geen extraatje voor de lucky few. Onderzoek toont aan dat medewerkers die werkgeluk ervaren productiever zijn, minder vaak ziek en minder risico lopen op een burn-out. Gelukkige medewerkers voelen zich betrokken bij hun organisatie en leveren kwalitatief beter werk. Een loopbaancoach kan hierin een hele belangrijke factor zijn. Belangrijk dus dat jij de nieuwste kennis hebt en weet hoe je werkgeluk in de praktijk brengt.
Toekomstgericht met Virtual Reality
Naast inspirerende keynotes biedt het Werkgelukcongres een breed scala aan verdiepende kennissessies waarin experts hun inzichten delen. Zo neemt Agnes Schilder, spreker en docent aan de Hanzehogeschool Groningen, je mee in de kracht van positieve psychologie en leiderschap. Erik van den Boogaard en Pascal de Vries, beide denkpedagogen bij AANZET, laten zien hoe je helder communiceert over werkgeluk en ervoor zorgt dat iedereen binnen een organisatie hetzelfde bedoelt.
Een andere ontwikkeling binnen loopbaancoaching is het gebruik van Virtual Reality. Ellen van den Wittenboer, loopbaanprofessional en Chief Happiness Officer (werkgelukdeskundige), duikt dieper in deze innovatieve methode en laat zien hoe VR kan helpen om loopbaankeuzes tastbaarder te maken. “Ons vak verandert, net als de arbeidsmarkt. VR biedt een nieuwe manier om cliënten inzichten te geven, onder meer in hun loopbaanmogelijkheden.”

Wat als je aan de slag kunt met een huidig vraagstuk aan de hand van toekomst? Humentality’s Coaching in Virtual Reality (VR) laat mensen in een eigen virtuele Toekomstkamer® ontdekken, voelen en ervaren wat zij belangrijk vinden. “De impact is groot,” zegt Ellen. “Door het kunnen ervaren in VR ontstaat diepgang, een diepere verbinding met wat je écht wilt. Dat levert krachtige resultaten op. Coaching in VR is voor mij dan ook een waardevolle en nieuwe methode in mijn praktijk als loopbaanprofessional”.
Praktische informatie Werkgelukcongres
Het Werkgelukcongres vindt plaats in de sfeervolle Boothstraatkerk, gelegen in het hart van Utrecht. De ontvangst start om 9.30 uur en daarna volgt een inspirerend programma van 10.00 tot 17.00 uur. Na afloop is er een netwerkborrel, dé kans om in gesprek te gaan met collega-professionals en nieuwe connecties te leggen.
De dag is volledig verzorgd, inclusief lunch en borrel. De bijdrage voor deelname is €195 exclusief 21% BTW, maar voor leden van Netwerk Werkgeluk is toegang gratis. Kijk voor meer informatie op de website van het Werkgelukcongres.