fbpx

Wat Yelp voor restaurants is, moet Recruiter Scorecard voor recruiters worden

Dankzij het recent gelanceerde reviewplatform zien werkzoekers in één oogopslag waar hun recruiter goed in is, en wat hij juist niet goed kan.

Joost de Ruiter on maart 14, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Wat Yelp voor restaurants is, moet Recruiter Scorecard voor recruiters worden

Ze behandelen je als een nummertje, zijn onmogelijk te bereiken en doen niet eens alsof ze je cv hebben gelezen. Over recruiters zijn de horrorverhalen talloos, en voor jouw cliënt is niets frustrerender dat een recruiter die z’n werk slecht doet. Anderzijds: voor elke ‘cv-schuiver’ die z’n professie aan z’n laars lapt, is er ook een vakmens dat jouw cliënt helpt bij die laatste stap naar de arbeidsmarkt. Zaak dus, dat jouw cliënt bij die tweede recruiter belandt, en niet bij die eerste. Het net gelanceerde platform Recruiter Scorecard moet gaan helpen het kaft van het koren in recruitment-land te onderscheiden.

Beoordelen voor werkzoekers eenvoudig

Die schifting maakt het platform door, zoals de naam al doet vermoeden, werkzoekers te vragen om hun recruiter te beoordelen. Al die beoordelingen worden per recruiter samengevoegd in een persoonlijk profiel, waardoor werkzoekers in één oogopslag kunnen zien hoe tevreden hun voorgangers over de recruiter in kwestie waren – een beetje zoals je dat voor restaurants op Yelp kunt zien. Het achterlaten van zo’n review is vrij eenvoudig: als werkzoeker maak je een account aan op de website van Recruiter Scorecard, om vervolgens op de review-knop te klikken. Daar vul je de naam van je recruiter in, en het bedrijf en de sector waarvoor hij of zij actief is.

Al die beoordelingen worden per recruiter samengevoegd in een persoonlijk profiel

In het volgende scherm begint het beoordelen pas echt. Werkzoekers wordt gevraagd hoe waarschijnlijk het is dat ze hun recruiter aan iemand anders zouden aanbevelen, en hoeveel sterren ze hun recruiter zouden geven. Invullers krijgen bovendien de mogelijkheid om de sterke punten van hun recruiter aan te vinken (bijvoorbeeld: ‘betrouwbaar’, ‘snel’, ‘transparant’), én aan te geven wat er beter kan (bijvoorbeeld: ‘geen kennis van zaken’, ‘lui’, en zelfs ‘agressief’). In het laatste veld kan men vervolgens een review schrijven, die op het profiel van de recruiter in kwestie zichtbaar wordt.

Ook voor werkgevers en recruiters zelf interessant

Natuurlijk zijn werkzoekers niet de enigen die met recruiters te maken hebben: werkgevers weten ook dat het verschil tussen een goede en een matige recruiter enorm is. Daarom geeft het platform laatstgenoemde groep eveneens de mogelijkheid om een review achter te laten. Op dit moment kunnen loopbaanprofessionals nog niet de recruiters van hun cliënten beoordelen, maar wellicht komt daar in de toekomst verandering in.

Op dit moment kunnen loopbaanprofessionals nog niet de recruiters van hun cliënten beoordelen

Op de website van Recruiter Scorecard zien we tot slot dat er ook op recruiters zelf een beroep wordt gedaan. Hen wordt op het hart gedrukt om hun cliënten om reviews te vragen. “Het is essentieel om input te verzamelen om jouw wervingsstrategieën te optimaliseren en te laten bruisen van succes,” lezen we onder andere. De oproep vervolgt: “Reviews geven je de kracht om je aan te passen, te groeien en naadloos in te spelen op de behoeften van zowel werkgevers als kandidaten. Het is niet alleen een route naar zelfevaluatie, maar ook de sleutel tot het bouwen van krachtige relaties.”

Verder lezen?

Benieuwd geraakt naar het Recruiter Scorecard-platform? Of wil je een cliënt aansporen om een review over zijn of haar recruiter te schrijven. Het kan via deze link.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*