fbpx

Gereedschapskist voor loopbaanadviseurs nu nog beter dankzij voorbeeldteksten

Een database is beter als-ie geharmoniseerd is; dat geldt ook voor Instrumentengids Dennis. Daarom publiceerde de partij achter die gereedschapskist onlangs vier voorbeeldteksten. Mensen die een initiatief uploaden in Dennis, kunnen er gebruik van maken.

Joost de Ruiter on mei 17, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Gereedschapskist voor loopbaanadviseurs nu nog beter dankzij voorbeeldteksten

Instrumentengids Dennis was al fantastisch. Het platform, dat adviseurs van arbeidsmarktregio’s in heel Nederland een overzichtelijke database aan loopbaan-tools en leerwerktrajecten biedt, vergemakkelijkt het maken van matches tussen werknemers en werkgevers namelijk. En sinds begin deze maand is het platform wéér een stukje beter geworden: de Programmaraad – het samenwerkingsverband dat verantwoordelijk is voor Dennis – heeft namelijk voorbeeldteksten voor instrumentbeschrijvingen vrijgegeven. Iedereen die nu een tool in de database uploadt, kan van die voorbeeldteksten gebruikmaken. Dat gaat, zo hoopt de Programmaraad, de harmonisatie van het platform ten goede komen.

Teksten over onder andere LKS en jobcoaches

De vier voorbeeldteksten, die sinds 3 mei beschikbaar zijn, gaan respectievelijk over de Loonkostensubsidie (LKS), Jobcoaches, de praktijkroute die onderdeel is van de banenafspraak, en de proefplaats – natuurlijk onderdeel van de participatiewet. Instrument-uploaders die van de voorbeeldteksten gebruik willen maken, kunnen een uitgebreide uitleg kopiëren en plakken, maar ze kunnen ook kiezen voor een samenvatting van enkele regels. Over de actualiteit van de tekst hoeft niemand zich overigens zorgen te maken, de voorbeeldteksten worden namelijk jaarlijks geüpdate.

Zowel een uitgebreide voorbeeldtekst als een korte samenvatting zijn beschikbaar

Ook nog goed om te vermelden: door zich in te zetten voor harmonisatie binnen de Instrumentengids Dennis, conformeert de Programmaraad zich verder aan de SUWI-wet. Die wet, die gaat over de taken die het UWV en gemeenten moeten uitvoeren voor werkgevers en werkzoekers, schrijft namelijk onder andere voor dat arbeidsmarktregio’s processen waar mogelijk zo transparant en geharmoniseerd als mogelijk moeten maken.

Een screenshot van de Instrumentengids Dennis.

Meer over Dennis (en over Eva)

Nog onbekend met de Instrumentengids Dennis? Neem via deze link dan eens een kijkje in de database. Klik je aan de linkerkant van je scherm in het hoofdmenu op ‘Instrumenten’? Dan krijg je een overzicht van alle tools en leerwerktrajecten die voor jouw cliënt interessant kunnen zijn. Door van de filters gebruik te maken, wordt het aanbod voor zijn of haar situatie relevant. Aangezien de database zowel aan landelijke als regionale programma’s plaatsbiedt, is het met name handig om van de regio-filters gebruik te maken.

De database biedt aan zowel landelijke als regionale initiatieven plaats

Eenmaal de Instrumentengids Dennis ontdekt? Maak dan ook eens kennis met Eva, de tegenhanger van Dennis. Waar Dennis is bedoeld voor werkgevers en adviseurs, kunnen werkzoekers met Eva uit de voeten.

Verder lezen?

De recent uitgebrachte voorbeeldteksten zelf gebruiken, of benieuwd waarom ze zo belangrijk zijn? Via deze link vind je het bericht dat de Programmaraad er zelf over plaatste.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*