Natuurlijk: als loopbaanprofessional doe je de hele dag niets anders dan anderen ondersteunen. Je helpt mensen bij het vinden van die droombaan, bijvoorbeeld. Of je zet je in voor organisaties: dankzij jouw werk stellen zij het perfecte team samen. Maar vergis je niet: ook anderen staan te springen om jouw visie en expertise. Dus heb je de komende tijd een gaatje in je agenda? Dan komen onderstaande partijen graag met je in contact. Wij zochten uit wie jou precies nodig heeft, wat meedoen je kost, en wat je ervoor terugkrijgt.
Oproep #1: Neem plaats in een kwaliteitskring
Wat is het?
Wil jij met collega’s te sparren over vak-ontwikkeling? Dan zijn kwaliteitskringen in Zuid-Limburg en Amersfoort naar je op zoek. En woon en werk je in Zeeland? Dan zit kwaliteitskring ‘De 12 provinciën’ om jou te springen. Die groep kent per provincie namelijk één vertegenwoordiger, maar mist nog een begeleider uit Zeeland.
Wil jij met collega’s te sparren over vak-ontwikkeling? Word lid van een kwaliteitskring!
Wat wordt er van me gevraagd?
Als je lid wordt van een kwaliteitskring, wordt een inhoudelijke bijdrage van je verwacht. Dat betekent dat je je soms zult moeten voorbereiden, en regelmatig tijd zult moeten vrijmaken voor bijeenkomsten. Hoe jouw rol in een kwaliteitskring er precies uitziet, verschilt vanzelfsprekend per groep. Zo komt men in Zuid-Limburg zes keer per jaar bijeen en staat steeds een ander thema centraal, terwijl de kring in Amersfoort vooral oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen in het vak. Word jij het Zeeuwse lid van ‘De 12 provinciën’? Dan kom je vooral via Zoom bijeen; eens per jaar verzamelt het panel zich fysiek in Utrecht.
Wat levert het me op?
Wat deelname aan een kwaliteitskring jou oplevert moge duidelijk zijn: een berg aan kennis, inspiratie en nieuwe visies. Bedenk maar eens wat jij nog kunt leren van ervaren vakgenoten. Zeg nou zelf: dat is de investering waard.
Hoe doe ik mee?
Wil je solliciteren naar een lidmaatschap bij de kwaliteitskring in Zuid-Limburg? Stuur dan een motivatiebrief naar Cis Groenen op cis@ciswerkt.nl. Voor een plekje in de kwaliteitskring van Amersfoort bel je Jose Kamminga op 0628530940. ‘De 12 provinciën’ ontvangt graag mail van geïnteresseerden uit Zeeland via Jantine Wijtsma op jantine@10voorwerk.nl. Meer informatie over de kwaliteitskringen vind je via deze link.
Oproer #2: Laat je coachees deelnemen aan een onderzoek over effect van coaching
Wat is het?
Drie studenten aan de universiteit van Amsterdam zijn bezig met hun masterscripties aan de faculteit voor Arbeids- en Organisatiepsychologie. Daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken: ze zijn namelijk op zoek naar mensen die maximaal drie maanden geleden gecoacht zijn, bijvoorbeeld door jou. Als jouw coachees de enquête invullen, hopen de studenten een beter beeld te krijgen van de effecten van coaching in het algemeen.
De studenten zijn op zoek naar mensen die maximaal drie maanden geleden gecoacht zijn
Wat wordt er van me gevraagd?
De studenten – ze heten Billie, Michał en Patrick – hopen dat jij jouw coachees zover krijgt om hun Engelstalige vragenlijst in te vullen. Ze beloven dat invullers er niet langer dan een kwartier mee bezig zijn, en dat hun antwoorden op een beveiligde server worden opgeslagen. Dat de enquête niet in het Nederlands is, komt overigens omdat de studenten hem ook in het buitenland verspreiden.
Wat levert het me op?
Gehoor geven aan deze oproep zal je op korte termijn vooral goede karma opleveren: de studenten waarderen de deelname van je cliënten enorm. Voor jouw coachees is meedoen overigens ook interessant: de vragen zorgen ervoor dat ze opnieuw de tijd nemen om over hun traject met jou na te denken – wellicht levert hun dat nieuwe inzichten op. Kijken we naar de lange termijn? Dan draag je door aan deze oproep mee te doen bij aan een onderzoek naar de effecten van coaching. Daarvan kunnen er natuurlijk nooit genoeg zijn.
Hoe doe ik mee?
Door deze link naar je coachees te sturen (maar alleen als je ze maximaal drie maanden geleden behandeld hebt) doe je Billie, Michał en Patrick een groot plezier. Eerst nog wat vragen over de enquête? Neem dan via billie.bos@student.uva.nl met het drietal contact op.
Oproep #3: Help met een gastvrij ontvangst van IAEVG-bezoekers
Wat is het?
Over het IAEVG-congres heb je op LoopbaanPro.nl al veel kunnen lezen: eind juni strijkt voor het evenement de internationale loopbaanwereld neer in Den Haag. Maar wat is er te doen voor mensen die arriveren voordat de eerste keynote begint? Noloc, de organisator, hoopt dat loopbaanprofessionals uit de Hofstad hen welkom willen heten.
Noloc hoopt dat Haagse coaches IAEVG-bezoekers welkom willen het met een activiteit
Wat wordt er van me gevraagd?
Dus: ben je loopbaancoach en woon je in Den Haag? En lijkt het je leuk om in contact te komen met vakgenoten van over de hele wereld? Meld dan een activiteit aan bij de event-organisatie! Zo kun jij op de vooravond van het IAEVG-congres bezoekers bijvoorbeeld kennis laten maken met jou stad, door een wandel- of fietstocht te organiseren. Ben je naast loopbaancoach ook yoga-coach? Dan is het leuk om een sessie voor hen te begeleiden, bijvoorbeeld in de ochtend, nog voordat de eerste spreker het podium beklimt.
Wat levert het me op?
Organiseer jij een activiteit waardoor internationale bezoekers aan het IAEVG-congres zich welkom voelen? Dan verricht je niet alleen een goede daad – je krijgt ook nog eens een kijkje in hoe er in het buitenland tegen ons vak wordt aangekeken. De connecties die je tijdens het wandelen, fietsen of yoga’en maakt zijn toch goud waard?
Hoe doe ik mee?
Gehoor geven aan deze oproep? Stuur dan je ideeën naar Sonja van Hoof via communicatie@noloc.nl.