fbpx

Waarom jij in augustus voor je werk naar Letland moet

Jij hebt nog nooit van Liepaja gehoord, en toch beland je er deze zomer misschien wel. In de Letse kustplaats kun je namelijk uitstekende nascholing voor loopbaanprofessionals volgen, en dat met flinke subsidie.

Joost de Ruiter on februari 16, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Waarom jij in augustus voor je werk naar Letland moet

Wie aan Erasmus denkt, denkt aan buitenlandstudies. Je weet wel: die zes maanden dat je 19-jarige kind doet alsof hij een spannend academisch avontuur in het buitenland aangaat, terwijl hij in realiteit om 4 uur ’s nachts de straten van een willekeurige middelgrote Europese stad onveilig maakt. Dat jij als loopbaanprofessional ook met een Erasmussubsidie op zak naar een school in het buitenland kunt, had je wellicht niet in de gaten.

Naar Liepaja met Erasmus+

Toch is niets minder waar, en dat heeft alles te maken met het programma dat Erasmus+ voor loopbaanprofessionals in de EU heeft. De subsidieverstrekker ziet het werk van de beroepsgroep namelijk als onderwijs voor volwassenen, en omdat het jaarlijks geld opzij legt om docenten internationale nascholing te kunnen bieden, zijn er ook voor carrièrecoaches financiële middelen beschikbaar. Wil je daar deze zomer gebruik van maken? Dan kun je met de Erasmus+-subsidie tussen 23 en 26 augustus lessen volgen aan de NICE Academy in Liepaja. Ook goed om te weten: de ontwikkelingsconsultants van In Dialogue organiseren het programma, dat in het teken van Risk and Inclusion in Career Counseling zal staan. Nog even voor de mensen die Liepaja niet meteen op een kaart kunnen aanwijzen: de plaats ligt in Letland.

Met de Erasmus+-subsidie kun je tussen 23 en 26 augustus nascholing volgen aan de NICE Academy in Liepaja

Zie je de trip naar Letland niet zitten? Dan is het alsnog de moeite waard om je in de materie te verdiepen. Loopbaanprofessionals kunnen met Erasmus+ namelijk ook op andere plekken internationale bijscholing volgen. Job-shadowings in het buitenland behoren trouwens ook tot de mogelijkheden: vast interessant om te zien hoe je collega’s over de grens met hun vakgebied omgaan.

Mooi hoor, de NICE Academy

Besluit jij om deze zomer wél naar Letland te gaan? Weet dan dat de NICE Academy – een veel betere naam voor een onderwijsinstituut zouden wij ook niet kunnen verzinnen – zich huisvest in Liepaja. Die havenstad ligt op bijna drie uur rijden van de Letse hoofdstad Riga, en de Letten zelf geloven dat de wind er geboren is. Wellicht een goed idee om een trui mee te nemen, kortom.

Zelf geloven de Letten dat de wind is Liepaja werd geboren – zaak dus om een trui mee te nemen

Wat betreft de NICE Academie zelf: die staat bekend om zijn inzet voor evidence based innoveren in de loopbaanbranche. Het onderwijsinstituut doet bovendien zijn best om de academische wereld en professionals in het veld nauwer bij elkaar te brengen. Tot slot een belangrijk onderdeel van de missie van NICE: zorgen dat loopbaanprofessionals uit heel Europa toegang hebben tot bijscholing. In het kader van dat laatste punt biedt de academie deze zomer plaats aan loopbaanbegeleiders zoals jij.

Verder lezen?

Interesse gewekt? Dan kun je via deze link meer over het programma in Letland lezen – de pagina wordt nog aangevuld. En heb je de knoop eenmaal doorgehakt? Dan helpen Noloc-kennisprofessional Jan Woldendorp en Yvor Broer van In Dialogue je graag met je aanvraagproces – dat lezen we in ieder geval op de Noloc-site. Hun contactgegevens vind je achter deze link.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*