fbpx

Op zoek naar cliënten? Dit platform helpt je daar nu gratis bij

We schrijven vaak over marketingstrategieën voor loopbaancoaches. Op dat gebied zijn we een buitenkansje als deze nog nooit tegengekomen.

Joost de Ruiter on april 28, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Op zoek naar cliënten? Dit platform helpt je daar nu gratis bij

Loopbaancoaches – vooral zij die aan het begin van hun carrière staan – zijn veel tijd kwijt met het binnenhalen van cliënten. Fijn dus, als een online tool je met je lead-generatie helpt. Als die tool dan ook nog eens gratis is, mag de vlag helemaal uit.

Nieuwe richting voor Coach Circle

We horen je denken: ‘die gratis service is vast een soort marketingstunt – uiteindelijk moet ik alsnog betalen’. Maar de vork zit anders in de steel. Het buitenkansje ligt namelijk ten grondslag aan de nieuwe richting die de oprichters van het online platform Coach Circle in willen gaan.

Het buitenkansje ligt ten grondslag aan de nieuwe richting die de oprichters van Coach Circle ingaan

Dat zit zo: Coach Circle was anderhalf jaar lang een tool die investeerde in een goede online vindbaarheid. Hun doelgroep? Mensen die op zoek zijn naar een coach. Kwam de doelgroep op één van hun 11 websites, dan vond het daar een overzicht van coaches – waaronder dus ook loopbaancoaches – om snel mee in contact te treden.

Screenshot platform Coach Circle

Betaalde service niet meer beschikbaar

Anderhalf jaar lang maakten betalende coaches gebruik van de diensten van Coach Circle. Hun investering bracht hun profiel immers onder de aandacht bij mensen die op een van de 11 websites van Coach Circle een begeleider zochten.

Aangezien de mensen achter Coach Cirle nu een nieuwe richting inslaan, is de betaalde service niet meer beschikbaar. Maar, en je voelt hem misschien wel aankomen, het platform bestaat nog steeds. En de online vindbaarheid die Coach Circle in de afgelopen maanden heeft gecreëerd, is niet zomaar verdwenen.

Platform nu dus gratis te gebruiken

Om ervoor te zorgen dat, zelfs nu de mensen achter het platform iets anders doen, coaches nog altijd van die online vindbaarheid gebruik kunnen maken, hebben de makers Coach Circle voor iedereen gratis beschikbaar gemaakt. Zie het als een soort afscheidscadeau.

Zie het als een soort afscheidscadeau

Je leest het goed: je kunt sinds begin dit jaar kosteloos een profiel aanmaken, en zo je online vindbaarheid enorm vergroten. Maak je een profiel aan (dat kan via deze link), dan word je dus op meer dan 11 coach-zoekwebsites zichtbaar, zonder dat je er ook maar een cent voor hoeft uit te geven.

Je Coach Circle-profiel is overigens niet alleen een online visitekaartje. Het platform stelt jouw coachees ook in staat om een review achter te laten. Op die manier hoef je jezelf dus niet eens aan te prijzen, anderen doen het voor je. Dat is pas goede marketing!

Wie weet komt de betaalservice ooit nog terug

Is er dan helemaal geen addertje onder het gras? Nou, misschien een kleintje. De mensen achter Coach Circle schrijven op hun website dat ze momenteel vervolgstappen onderzoeken. Het zou dus kunnen zijn dat ze op een later moment besluiten om de service toch weer actief bij te houden.

Is er dan helemaal geen addertje onder het gras? Nou, misschien een kleintje

Op dat moment kunnen ze theoretisch weer een investering voor hun tool vragen. Maar tot die tijd werk je met Coach Circle gratis aan je marketing.

Verder lezen?

Meer lezen over hoe je meer cliënten binnenhaalt? Bekijk dan ons thema Marketing. Daar vind je alle artikelen die we ooit hebben geschreven om jou aan meer coachees te helpen.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*