fbpx

LoopbaanPro Live laat zien hoe jij krapte tegengaat

De skillsgerichte arbeidsmarkt. En mensen die nu aan de zijlijn staan. Zomaar een paar factoren die ons straks uit de krapte gaan trekken. Wat nog meer? Dat ontdek je kosteloos en online tijdens het LoopbaanPro Live-event op 15 december.

Joost de Ruiter on november 24, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
LoopbaanPro Live laat zien hoe jij krapte tegengaat

In heel Nederland zitten loopbaanprofessionals en werkgevers met hun handen in het haar: de krapte op de arbeidsmarkt wil immers maar niet weggaan. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor de huidige schaarste. Welke precies? Tijdens LoopbaanPro Live, een online evenement dat plaatsvindt op 15 december, leggen verschillende experts het uit.

[INSCHRIJVEN VOOR LOOPBAANPRO LIVE DOE JE VIA DEZE LINK]

Aandacht voor skills

Één van die experts is Maarten Westerduin – als het aan hem ligt zet een skillsgerichte aanpak ons op de snelweg uit de huidige krapte. En natuurlijk: Westerduin weet ook dat er al jaren over skills wordt gepraat, terwijl er tot nu toe maar weinig in de praktijk is gebeurd. Zijns inziens gaat dat in 2023 echter veranderen, vertelt hij op 15 december.

Als het aan Maarten Westerduin ligt zet een skillsgerichte aanpak ons op de snelweg uit de huidige krapte

Ook oog voor mensen aan de zijlijn

Een andere visie op het oplossen van de arbeidsmarktkrapte komt op 15 december van experts als Martin Reekers en Stephen Arts. Respectievelijk zullen zij beschrijven hoe gemotiveerde gepensioneerden lege plaatsen op de arbeidsmarkt kunnen opvullen, en hoe organisaties met een diverse en inclusieve werkomgeving minder last van krapte hebben.

Stephen Arts beschrijft hoe hoe organisaties met een inclusieve werkomgeving minder last van krapte hebben

Met de inbreng van Reekers en Arts is er tijdens LoopbaanPro Live kortom genoeg aandacht voor mensen die nu aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan. Immers, zo lang zij die graag willen werken vanwege hun leeftijd, migratieachtergrond of arbeidsbeperking aan de kant worden gehouden, kun je je afvragen in hoeverre er überhaupt sprake van schaarste is.

Ben je tot slot benieuwd hoe de arbeidsmarktschaarste zich de komende tijd gaat ontwikkelen? Dan mag je de presentatie van Geert-Jan Waasdorp niet missen – de directeur van arbeidsmarktdatabureau Intelligence Group neemt zijn glazen bol mee naar de studio van LoopbaanPro Live.

LoopbaanPro Awards

Tussen de sessies in het programma van LoopbaanPro Live door, krijgen kijkers pas écht reden om op het puntje van hun stoel plaats te nemen. Op dat moment zal voormalig Noloc-voorzitter Ester Leibbrand namelijk bekend maken welke loopbaancoach, welk loopbaanteam en welke loopbaancase met een LoopbaanPro Award naar huis gaan. Via deze link zie je alvast wie er genomineerd zijn.

Als de LoopbaanPro Awards worden uitgereikt, zitten kijkers op het puntje van hun stoel

De uitreiking van de Awards is een bijzonder moment voor de loopbaansector, en gaat daarom gepaard met een spetterende en feestelijke ceremonie.

Aanmelden

Ben jij een loopbaanprofessional, en ben je benieuwd welke tools jij kunt aangrijpen om krapte tegen te gaan? Of wil je gewoon weten wie van jouw collega’s een felbegeerde LoopbaanPro Award in de wacht sleept? Meld je dan via onderstaande link nu aan om het online LoopbaanPro Live-evenement kosteloos bij te wonen.

[INSCHRIJVEN VOOR LOOPBAANPRO LIVE DOE JE VIA DEZE LINK]

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*