fbpx

Iets leren deze zomer? Dat kan tijdens deze bijeenkomsten!

Een goede loopbaancoach investeert in zichzelf, en gelukkig bieden evenementen in het voorjaar en de zomer daar opnieuw ruimschoots gelegenheid toe. Pak jij je agenda er vast bij?

Joost de Ruiter on mei 15, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Iets leren deze zomer? Dat kan tijdens deze bijeenkomsten!

Zijn het voorjaar en de zomer voor jou rustig? Mooi, dat betekent dat je tijd hebt om een stapje terug te zetten, en je weer eens te verdiepen in je vak! De komende zes weken is er gelukkig meer dan genoeg te doen in loopbaanland, met voor elk wat wils. Het aanbod loopt namelijk uiteen van een seminar over AI en loopbaancoaching, tot een bijeenkomst over de positie van coaches in de LHTBIQ+-gemeenschap.

LHTBIQ+ en burn-out in het voorjaar

Laten we met dat laatste evenement beginnen: op donderdag 23 mei organiseert beroepscoach-orde NOBCO namelijk een samenzijn voor haar leden én de eigen LHTBIQ+-vaksectie. In kleine groepjes wordt er tijdens die bijeenkomst gesproken over de positie van LHTBIQ+’ers in de coachingswereld. Als we de informatietekst op de website van NOBCO mogen geloven, worden lastige vragen daarbij niet uit de weg gegaan, maar wordt ook alles in het werk gesteld om geen verhoor-dynamiek te creëren. De bedoeling is gelijkwaardige gesprekken te faciliteren, waar iedereen iets van opsteekt. Meer informatie over de bijeenkomst vind je hier.

De bedoeling is gelijkwaardige gesprekken te faciliteren, waar iedereen iets van opsteekt

Ook onder de NOBCO-vlag, maar wel iets heel anders: op 31 mei organiseert de NOBCO-vaksectie Vitaliteit, stress en burn-out een interessante workshop in Amsterdam. Daarin analyseert professor Paul Verhaeghe het huidige maatschappelijke onbehagen, en laat hij zien hoe dat verrassend genoeg te maken heeft met burn-out-klachten. Voor meer informatie over de sessie, die overigens wordt afgesloten met een lunchbuffet, vind je via deze link meer.

Burn-out

Overschrijdend gedrag en AI in de zomer

Overschrijdend gedrag en conflicten op de werkvloer zijn tegenwoordig hot topics – jouw loopbaancliënten zullen er ook mee te maken krijgen. Zaak dus, om weer eens na te denken over hoe je mensen met deze vraagstukken het beste helpt, en dat is precies wat je doet tijdens de Noloc-workshop Succes met je carrière. Experts Jolan Douwes en Map Oberndorff geven de workshop (onder andere) op 6 juni in het Theater de Omval in Diemen. Meer informatie vind je via deze link.

Nu we het toch over hot topics hebben: wat dacht je van AI?

Nu we het toch over hot topics hebben: wat dacht je van AI? Bij LoopbaanPro weten we inmiddels dat als we lezers willen, we over kunstmatige intelligentie moeten schrijven – geen onderwerp scoort beter. Wil je de materie op het kruispunt tussen AI en loopbaancoaching nu écht onder de knie krijgen? Dan mag je op 1 juli het door de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie georganiseerde seminar erover absoluut niet missen. Achter deze link vind je meer.

Verder lezen?

Omdat we de kwaadste niet zijn zetten we alle informatie hier nog een keer op een rijtje. De NOBCO-bijeenkomst met de LHTBIQ+-vaksectie vindt plaats op 23 mei, via deze link lees je meer. Meer ontdekken over de NOBCO-workshop van Paul Verhaeghe op 31 mei? Dat doe je hier. De Noloc-workshop over conflictvraagstukken wordt gehouden op 6 juni en heeft een informatiepagina achter deze link, terwijl alle info over het Seminar AI en Loopbaancoaching van 1 juli hier schuilgaat.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*