fbpx

Deze websites hebben nuttige informatie over het STAP-budget

Het STAP-budget is vanaf 1 maart 2022 een feit. Vanaf dan (en eigenlijk ook nu al wel) kun je deze websites maar beter onder de sneltoets hebben.

Joost de Ruiter on december 09, 2021 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Deze websites hebben nuttige informatie over het STAP-budget

Stap-budget.nl

Stap-budget.nl is de digitale Bijbel van de ontwikkelsubsidie in kwestie. Op dit gebruikersvriendelijke platform, dat wordt bijgehouden door een team van doorgewinterde loopbaanbegeleiders, ontdek je welke opleiders jouw cliënt verder kunnen helpen, en welke strategie ze daarvoor gebruiken. Het platform geeft overigens ook informatie over andere subsidieregelingen en initiatieven die leren en ontwikkelen stimuleren. Je kunt er bijvoorbeeld ook alles lezen over EVC-trajecten.

Stap-budget.nl is de digitale Bijbel van de ontwikkelsubsidie in kwestie

Stap-budget.nl is voor iedereen gratis toegankelijk. Dat komt omdat opleiders het platform een vergoeding geven voor het plaatsen van hun leertraject. Die vergoeding heeft geen invloed op de plaats waar de opleiding wordt getoond, of hoe vaak dat gebeurt. Werkzoekers, werknemers, werkgevers en loopbaanbegeleiders kunnen Stap-budget.nl kortom gratis gebruiken, zonder dat ze de inhoud met een korrel zout hoeven te nemen.

Het register van DUO

Op Stap-budget.nl zie je mooi en overzichtelijk welke opleidingen jouw cliënt kan benutten, en waarom die opleiding goed is voor zijn of haar carrière. Het is daarom een ideaal platform om te gebruiken als je cliënt weet dat-ie iets nieuws wil leren, maar nog niet precies wat. Is je cliënt er daarentegen stellig van overtuigd dat een bepaalde opleiding hem verder gaat helpen? Of weet jij vanuit je rol als begeleider precies wat jouw cliënt nodig heeft? Dan kun je prima een beroep doen op het opleidersregister van DUO.

Weet je al precies wat voor opleiding je zoekt? Dan kun je prima een beroep doen op het opleidersregister van DUO

De fraaie toeters en bellen van Stap-budget.nl vind je hier niet – opleiders betalen immers niet om in het register voor te komen. Wat krijg je wel? Een volledige lijst van iedere opleider in Nederland die het STAP-budget kan ontvangen. Weet je al precies wat voor scholingstraject jouw cliënt nodig heeft? Dan zie je hier welke opleidingen die het STAP-budget accepteren het dichtst in de buurt zijn. Op het moment dat we dit artikel publiceren, staat het register nog niet online. Wanneer het wél online komt, voegen we vanzelfsprekend de link toe aan deze alinea.

Het STAP-portaal van het UWV

Het STAP-portaal van het UWV is niet echt een informatiesite, alhoewel het concept van de subsidie wel nog eens in de basis wordt uitgelegd. Maar ben je toch bookmarks aan het instellen? Dan mag de pagina niet ontbreken. Hier vind je vanaf 1 maart het formulier waarmee jouw cliënt zijn of haar STAP-budget aanvraagt. De subsidie gaat overigens – mits de aanvraag wordt goedgekeurd – niet naar de bankrekening van jou of jouw cliënt. DUO stort het bedrag direct bij de opleider.

Ondernemenmetpersoneel.nl

Werk je intern bij een bedrijf als loopbaanprofessional? Dan kun je voor verdieping in het STAP-budget het best terecht op Stap-budget.nl. Maar wil je vlug de voordelen van het budget voor werkgevers op een rij zien. Dan is de website Ondernemenmetpersoneel.nl zeer geschikt. Dit platform, dat kleine en middelgrote bedrijven helpt, zet op deze landingspagina overzichtelijk op een rij wat jouw organisatie aan het STAP-budget heeft.

LoopbaanPro

Als het STAP-budget in maart volgend jaar van start gaat, zit het slechts in een eerste fase – het is als het ware een pilot. Zo is er nog niet verschrikkelijk veel geld voor beschikbaar – mensen kunnen een beroep doen op €1000 per jaar – en wordt er pas later ook een flinke stijging in het aantal opleiders verwacht. Vanaf 2025 trekt Den Haag een structureel budget voor de subsidieregeling uit.

Hoe het STAP-budget zich de komende tijd gaat ontwikkelen, lees je op LoopbaanPro.nl. Wij volgen de laatste nieuwtjes in loopbaanland: wanneer nieuwe plannen over het STAP-budget duidelijk worden, berichten we daar dus ook over.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*