fbpx

De Heren van Werk willen weten: waar ben jij mee bezig?

De Heren van Werk schrijven al bijna een jaar gastblogs voor LoopbaanPro. Daarin delen ze kennis, inzichten en inspiratie. Nu willen ze van jou horen. Want hoe doe jij je werk?

Joost de Ruiter on september 26, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
De Heren van Werk willen weten: waar ben jij mee bezig?

Beste loopbaanprofessional, waar ben jij mee bezig?! Dat is de vraag die wij, De Heren van Werk, graag beantwoord willen zien. Want op dit moment kunnen we alleen maar gissen.

We zijn benieuwd naar je werk, én je resultaten

Misschien hou jij je bijvoorbeeld wel bezig met de vitaliteit van medewerkers in jouw organisatie. Of misschien heb je projectteams in het leven geroepen om de behoefte uit die organisatie in kaart te brengen. Het zou ook zomaar kunnen dat jullie een Duurzame Inzetbaarheids-adviseur in de arm hebben genomen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cursussen die je op het intranet hebt gezet en waar alle medewerkers gebruik van mogen maken. Lang verhaal kort: op dit moment kunnen we alleen maar raden naar wat jij doet voor je werk.

Hebben jullie een Duurzame Inzetbaarheids-adviseur in de arm genomen?

We zijn ook benieuwd naar de vruchten die jouw arbeid afwerpt. Je hoort uit de organisatie vast dat wat jij doet werkt: medewerkers maken immers dankbaar gebruik van het aanbod. Maar weet je ook welk effect jouw interventies precies sorteren?

De Heren van Werk in conclaaf

We zijn ook benieuwd naar of en hoe je onderzoekt

Daar kom je uiteindelijk alleen achter als je het meet. Immers: meten is weten, die open deur ken je. Het zorgt ervoor dat jij je onderbuikgevoel kunt onderbouwen met data: harde cijfers die niet liegen. En als de informatie jouw vooronderstellingen bekrachtigen, dan is dat mooi. Al is het alleen maar om met die ene collega die een andere mening heeft een goede inhoudelijke discussie te kunnen voeren. En als die data jouw gevoel ontkrachten… ook mooi! Want dan kun je onderbouwd bijsturen en verantwoording afleggen. Het verzamelen van de juiste informatie is het begin!

Het is fijn als jij je onderbuikgevoel kunt onderbouwen met data, dus met harde cijfers die niet liegen

Maar heb je onderzoek gedaan naar wat wel en niet werkt? Dan raad je het misschien al: wij horen er graag over!

En trouwens: hoe maak jij die volgende stap?

Dan is er nog een zaak waar we benieuwd naar zijn. En dat is: hoe ga jij die volgende stap maken? Ga je, als je informatie mist, gericht aan de slag om meer te ontdekken? Of zet je jullie hele aanbod wel eens op een rij, om objectief te bekijken wie waar gebruik van maakt? Als je dat doet, kun je tenslotte extra investeren in de goedlopende programma’s, en de slechtlopende uit je arsenaal halen. En dat is niet alleen fijn voor jou – je kunt ermee ook binnen je bedrijf laten zien dat je werk impact heeft.

Waarom we zo nieuwsgierig zijn

Hierboven hebben we je nogal wat vragen gesteld, dat weten we. Maar we hebben er een goede reden voor. Immers: als we dit soort kennis met elkaar delen, dan kan iedereen ervan leren. Help jij ons om ervoor te zorgen dat loopbaanprofessionals elkaar inspireren? Dan zijn wij heel benieuwd naar jouw antwoorden! En ook de vragen die we hieronder opsommen, stellen we onszelf regelmatig af. Opnieuw: we horen graag hoe jij erover denkt.

  • Welke sturingsinstrumenten gebruik jij?
  • Met welke cijfers, dashboards, applicaties heb je ervaring?
  • Gebruik je ook cijfers en onderzoeken van buiten het bedrijf? Welke dan?
  • En hoe gebruik je die in jouw organisatie?

Alvast bedankt dat je jouw antwoorden met ons deelt, bijvoorbeeld via de LinkedIn-pagina van LoopbaanPro. Daar horen we ook graag over jouw best practises en waardevolle artikelen die je kent. Ook leuk: misschien kun je bedrijven en personen taggen die volgens jou het goede voorbeeld geven, of die een mening hebben over datagedreven werken. Je kunt ze dan trouwens meteen nomineren voor een LoopbaanPro Award – daarover lees je hier meer.

Geweldig dat je helpt bij onze missie om van elkaar te leren!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*