fbpx

Voormalig Noloc-voorzitter benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op de dag dat jubilerend Noloc-voorzitter Ester Leibbrand haar post verliet, kreeg ze een belangrijke onderscheiding.

Joost de Ruiter on mei 19, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Voormalig Noloc-voorzitter benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Dat voormalig Noloc-voorzitter Ester Leibbrand eergisteren het stokje aan haar opvolger Angelique Jansen over ging dragen, wisten we al. Dat dat zou gebeuren in een mooie setting – op dezelfde dag dat Leibbrand haar 10-jarige jubileum bij de beroepsvereniging viert – wisten we ook.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Toch werd de dag nóg mooier dan op voorhand aangenomen: na de lunch dook Dijk en Waard-burgemeester Peter Rehwinkel namelijk op bij Leibbrands jubileumreceptie. Tot de verassing van zo’n beetje iedereen in de zaal benoemde hij haar tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Onder Leibbrands aanvoering zorgde Noloc ervoor dat de sector professionaliseerde

Leibbrand ontving de onderscheiding vanwege het belangrijke werk dat ze afgelopen decennium deed: onder haar aanvoering zorgde beroepsvereniging Noloc er namelijk voor dat de loopbaanbegeleidingssector in rap tempo professionaliseerde.

Keurmerken en onderwijs

Zo zette de organisatie onder Leibbrand onder andere internationaal erkende keurmerken voor loopbaanprofessionals op. Voor vakmensen die gebruik willen maken van subsidieregelingen voor ontwikkeladviezen, zijn die keurmerken nu zelfs verplicht. Dat geldt ook voor coaches die hun diensten bij de landelijke overheid aanbieden.

Noloc gaf met Leibbrand aan het stuur een impuls aan de onderwijsmogelijkheden voor loopbaanprofessionals

Daarnaast gaf Noloc met Leibbrand aan het stuur een impuls aan de onderwijsmogelijkheden voor de beroepsgroep. Daarvoor werkte ze samen met hogescholen als het Saxion en Fontys.

Leibbrand initieerde bovendien een hbo-opleiding voor loopbaanprofessionals die dit jaar wordt uitgerold, en pleitte met succes voor het instellen van een leerstoel Loopbaanmanagement aan de Open Universiteit.

Voor alles wat haar lief is

“Ongelofelijk, wat een eer!”, schreef Leibbrand eergisteren op haar LinkedIn-pagina over haar benoeming. Ze vervolgde: “Ik draag [de onderscheiding] voor alles wat mij lief is: ons vak, onze vereniging [en] ons belangrijke werk.”

“Ik draag de onderscheiding voor alles wat mij lief is”

Leibbrand bedankt in haar post bovendien Noloc-bestuurslid Ruerdje van Mierlo – zij droeg Leibbrand voor de onderscheiding voor.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*