fbpx

Noloc presenteert Angelique Jansen als kersverse voorzitter

Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaancoaches, heeft in Angelique Jansen een nieuwe voorzitter. “We zouden zussen kunnen zijn”, zegt vertrekkend voorzitter Ester Leibbrand over haar opvolger.

Joost de Ruiter on april 07, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Noloc presenteert Angelique Jansen als kersverse voorzitter

Angelique Jansen (rechts op bovenstaande foto) wordt de nieuwe voorzitter van Noloc. Dat maakte de beroepsorganisatie voor loopbaancoaches afgelopen week bekend. Halverwege mei is haar eerste werkdag.

Jansen wordt daarmee de opvolger van Ester Leibbrand (links op foto), wiens zittingstermijn vol was. Leibbrand bekleedde de functie in totaal meer dan een decennium.

Veel met elkaar gemeen

In een duo-interview met de vertrekkende en inkomende voorzitter blijkt dat Jansen en Leibbrand veel met elkaar gemeen hebben. Noloc plaatste dat artikel bij de bekendmaking van het nieuws op de eigen site.

“We zouden zussen kunnen zijn”

“We hebben hetzelfde uiterlijk, dezelfde uitstraling, energie en achtergrond”, zegt Leibbrand in het gesprek. “We zouden zussen kunnen zijn.”

No guts, no glory

Uit het interview blijkt verder dat Jansen haar nieuwe baan pas bij haar tweede sollicitatie veiligstelde. “De eerste keer ben ik afgewezen vanwege mijn slechte motivatiebrief”, laat ze optekenen.

“Van een bestuurslid hoorde ik dat ik (…) te weinig van mezelf had laten zien. Ze had gelijk. Toen ik twee weken later een herhaalde oproep zag, heb ik opnieuw gereageerd. Ik dacht: no guts, no glory. De sollicitatiecommissie vond dat wel stoer.”

“Ik dacht: no guts, no glory. De sollicitatiecommissie vond dat wel stoer”

Aantrekkelijk worden voor praktisch opgeleiden

Als voorzitter van Noloc gaat Jansen zich onder meer bezighouden met het aantrekkelijk maken van loopbaancoaching onder praktisch opgeleiden. Die doelgroep weet de weg naar loopbaanhulp tot nu toe nog niet goed genoeg te vinden, weten zowel de nieuwe als de voormalige voorzitter.

“We krijgen veel vragen van onze leden daarover”, vertelt Leibbrand in het interview. “Ze willen advies [over] hoe ze die doelgroep kunnen bereiken. Wij raden aan reclame te maken voor jezelf en opdrachtgevers te benaderen.”

Weinig ervaring als loopbaancoach

Opvallend is tot slot dat Jansen nog niet erg lang loopbaancoach is – haar coachpraktijk voor ondernemers, directeuren en managers begon ze minder dan een jaar geleden, daarvoor werkte ze als directievoorzitter bij de Rabobank in Venray.

Dat ze nog niet lang loopbaancoach is, betekent ook dat Jansen zich nog moet laten certificeren – een voorwaarde om Noloc-voorzitter te worden. “Het wordt nog een uitdaging om 1200 coachuren in drie jaar te maken”, vertelt ze daarover in het interview.

“Angelique Jansen gaat Noloc een slinger geven.”

Leibbrand maakt zich echter geen zorgen over Jansens gebrek aan ervaring als loopbaancoach, lezen we. “Ik voel bij [Angelique Jansen] de stuwende kracht van een vulkaan. [Zij] gaat Noloc een slinger geven.”

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*