fbpx

Meer gebruik maken van data? Reken dan op deze leergang!

In een veranderende arbeidsmarkt is kennis van data cruciaal voor iedere loopbaancoach. Met de leergang ‘Arbeidsmarktgedreven Loopbaanporfessional’, die tussen 26 mei en 16 juni plaatsvindt, doe je die kennis in drie dagen op

Joost de Ruiter on mei 05, 2021 Gemiddelde leestijd: 1 min
Deel dit artikel:
Meer gebruik maken van data? Reken dan op deze leergang!

Als loopbaanprofessional is het natuurlijk belangrijk om goed te luisteren naar je cliënt. Op die manier vinden jullie samen antwoorden op cruciale vragen als ‘wat kan ik?’, ‘wat wil ik?’ en nóg fundamenteler: ‘wie ben ik?’. Tel deze informatie bij elkaar op en jouw cliënt heeft door jouw hulp nu precies voor ogen welke carrièrestap hij of zij wil zetten.

Extra richting

Die volgende carrièrestap, zou je echter nog wat extra richting mee kunnen geven. Hoe? Door gebruik te maken van arbeidsmarktdata. Door samen cijfers door te nemen die weergeven hoe de arbeidsmarkt er op dit moment uitziet, maakt je cliënt namelijk een keuze op meer dan alleen gevoel. Hij of zij kiest voor een richting waar écht wat te halen valt.

Met arbeidsmarktdata kiest jouw cliënt voor een richting waar écht wat te halen valt

Arbeidsmarktdatagoeroe Geert-Jan Waasdorp laat de loopbaansector graag kennismaken met deze mogelijkheid. “Een coach met data ziet immers in één oogopslag in welke sectoren en bij welke beroepen zijn cliënt de meeste kans maakt op een nieuwe baan. Hij kan hem dan meteen in de goede richting sturen,” zei hij in een interview dat hij afgelopen maand aan LoopbaanPro gaf.

Goed voor je cliënt, goed voor jou

Waasdorp zei in hetzelfde interview dat data niet alleen goed is voor de kansen van werkzoekers, maar ook voor de business van loopbaanbegeleiders. “Voor loopbaanadviseurs is dit een enorme kans. De sector kan zijn cliënten hiermee immers gedurende de gehele loopbaan begeleiden en coachen. Want mensen kunnen wel toegang hebben tot arbeidsmarktkennis en data, maar daarbij is de duiding en interpretatie van die gegevens essentieel. En daar heb je een coach voor nodig”

“Voor loopbaanadviseurs is arbeidsmarktdata een enorme kans”

Wil jij ook graag meer gebruik maken van data in je loopbaanpraktijk maar weet je nog niet hoe? Schrijf je dan in voor de leergang ‘Arbeidsmarktgedreven loopbaanprofessional’ die op woensdag 26 mei begint. Deze driedaagse opleiding, die verder op 2 en 16 juni bijeenkomsten in het Industriegebouw in Rotterdam heeft, staat in het teken van hoe jij data kunt inzetten voor het carrièresucces van jouw cliënten.

Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional

Tijdens de leergang kom je erachter hoe je uit arbeidsmarktdata de individuele baankansen van jouw cliënt opmaakt. Verder krijg je onder andere meer zicht op waar je relevante openstaande vacatures vindt en welke opleidingsplannen en maatwerktrajecten jouw cliënt kan volgen.

Kom erachter hoe je uit arbeidsmarktdata de individuele baankansen van jouw cliënt opmaakt

Meer informatie vind je op de LoopbaanPro-pagina over de leergang. Je kan je daar meteen aanmelden. Voor een gedetailleerde beschrijving van het programma kan je hier, op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, terecht.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*