fbpx

Dit allesomvattende carrièreplatform lijkt wel een ATS voor werkzoekers

Op Career.io stel je een carrièredoel in – de indrukwekkende hoeveelheid tools die je op het platform vindt helpen je vervolgens dat doel te bereiken. Gelukkig is er ook aan coaches van vlees en bloed gedacht.

Joost de Ruiter on januari 31, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Dit allesomvattende carrièreplatform lijkt wel een ATS voor werkzoekers

Het internet is een geweldige plek voor carrièrehulp – daarmee vertellen we je waarschijnlijk weinig nieuws. Want wil je een cv samenstellen? Dan kun je op Cv.nl terecht. En is het tijd om vacatures te zoeken? Voilà: Indeed staat tot je beschikking. In Amerika hebben ze onlangs gedacht: wat als we al die zaken samenbrengen op één gelikte plek?!

One stop shop voor carrièretijgers

Zo gezegd, zo gedaan, en dus is sinds eind vorig jaar Career.io een feit. Het platform is prijzig – na een weeklange proefperiode betaal je 25 dollar per maand – maar daar staat wat tegenover. Carrièretijgers met een abonnement krijgen namelijk toegang tot een one-stop-shop voor alles wat met hun loopbaan te maken heeft.

De waslijst aan functies die Career.io biedt is niet snel in zicht

Dat alles begint vanzelfsprekend bij het maken van een cv, én het schrijven van een sollicitatiebrief – voor allebei die zaken biedt het platform templates en cursussen. Op je dashboard zie je vervolgens alle vacatures die aansluiten op jouw zoekprofiel, en of de werkgever die de vacature aanbiedt fatsoenlijk betaalt. En solliciteer je ergens op? Dan houdt een job tracker voor je bij hoever je in je candidate journey bent – wat dat betreft is het net een ATS, maar dan voor werkzoekers.

De waslijst aan functies die Career.io biedt is dan nog lang niet op z’n eind. Leuk om te vermelden is bijvoorbeeld dat het platform werkgever-specifieke sollicitatiegesprekken kan simuleren – dat doet het aan de hand van een AI. Ook leuk: abonnees krijgen toegang tot een bak aan content (denk: blogartikelen en podcasts), die kandidaten helpen bij hun sollicitaties, maar ook bij het uitstippelen van een carrière. Over dat laatste gesproken: op het dashboard van Career.io zie je welke functie je in de toekomst kunt doen om een stap dichter bij je gepersonaliseerde carrièredoel te komen. Het helpt je met je carrièreplanning, kortom.

Een overzicht van Career.io-functies

Ruimte voor mensenwerk

En gelukkig: Career.io realiseert zich dat loopbaanbegeleiding mensenwerk is. Het platform biedt zijn abonnees daarom de mogelijkheid om direct in contact te komen met een coach, geheel in de on demand-stijl die we inmiddels gewend zijn. Want ga je als werkzoeker naar het development-deel van je dashboard? Dan zie je daar profielen van coaches – portretfoto, specialisatie en reviews incluis. Met de begeleider die het best bij je past, plan je met één druk op de knop een online sessie in.

Het platform biedt abonnees de mogelijkheid om direct in contact te komen met een coach

Meer lezen

Benieuwd of Career.io interessant is voor jouw cliënt? Bekijk dan hier de lanceringsvideo van het platform. Je kunt achter deze link hun website onder de loep nemen.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*