fbpx

Deze e-learning voor loopbaanbegeleiders geeft impuls aan mbo

Mbo’ers zijn het nieuwe goud, lezen we overal. Om dat goud de komende tijd meer (en efficiënter) te winnen, lanceert LoopbaanGroep een e-learning die loopbaanbegeleiders in het onderwijssegment ondersteunt.

Joost de Ruiter on februari 22, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Deze e-learning voor loopbaanbegeleiders geeft impuls aan mbo

De maatschappij staat te springen om praktisch opgeleiden – niet voor niets begon het kabinet onlangs €350 miljoen extra per jaar in het mbo te investeren. Dat geld moet een boel problemen oplossen, maar hoofdzaak lijkt om vroegtijdige schoolverlating in het onderwijssegment bij de lurven te grijpen. LoopbaanGroep, een organisatieadvies- en trainingsbureau, gaat bij de bestrijding van dat probleem een duit in het zakje doen: het lanceert een e-learning waarmee loopbaanbegeleiders in het mbo nóg beter beslagen ten ijs kunnen komen.

Nodige tool, zeker nu LOB verplicht is

Het idee daarachter is eenvoudig: als mbo-scholen (dankzij de e-learning) betere begeleiders hebben, krijgen studenten meer inzicht in de mogelijkheden die bij een afgeronde opleiding komen kijken. Bovendien kiezen de studenten dankzij goede begeleiding voor vakken, stages en specialisaties die bij hen passen. Onderaan de streep wordt de kans dat ze uiteindelijk met een papiertje op zak de deur uitlopen groter.

Studenten krijgen dankzij de e-learning inzicht in de mogelijkheden die bij een afgeronde opleiding komen kijken

Voor de LoopbaanGroep is de lancering van de e-learning daarnaast een enorm gat in de markt, stellen we ons zo voor. Immers: sinds kort zijn mbo’s verplicht om LOB (dat is kort voor loopbaanontwikkeling en -begeleiding) aan hun studenten aan te bieden, en dus doen scholen hun best om zo snel mogelijk goede programma’s daarvoor op poten te zetten. Aangezien de LoopbaanGroep-cursus hen daarbij kan helpen, zal de vraag ernaar groot zijn.

Marinka Kuiijpers

Methode van Marinka Kuijpers basis

Dan even over de e-learning zelf. Uit het persbericht dat LoopbaanGroep erover publiceerde, kunnen we opmaken dat-ie de naam ‘Bouwen aan LOB in het MBO’ gaat dragen, en dat-ie is ontwikkeld door Marinka Kuijpers – tevens directeur van de organisatie. “We gunnen alle mbo-studenten een kans op de arbeidsmarkt, en veel werkgeluk!”, laat ze over haar initiatief optekenen.

“We gunnen alle mbo-studenten een kans op de arbeidsmarkt, en veel werkgeluk!”

Het is overigens niet de eerste keer dat Kuipers een loopbaan-tool op de markt brengt: de ontwikkelingsexpert stond bijvoorbeeld ook aan de wieg van MijnLoopbaancoach – een app waar LoopbaanPro afgelopen maand nog aandacht aan besteedde. Wat alle tools van Kuijpers met elkaar gemeen hebben? Hun wetenschappelijke onderbouwing! De vijf loopbaancompetenties – dat is de methode die Kuipers na veel onderzoek ontwikkelde – zal dus ook aan de basis van deze e-learning staan.

Meer lezen?

Zin om verder te lezen over de kersverse online cursus? Dan verwijzen we je graag door naar deze informatiepagina op de LoopbaanGroep-website.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*