fbpx

Outplacement: zo zet defensie haar uitstromers in de spotlight

Wie na een carrière bij defensie iets anders wil gaan doen, kan door zijn oude werkgever in de spotlight worden gezet. Zo weten nieuwe organisaties hem of haar makkelijk te vinden.

Joost de Ruiter on juli 05, 2021 Gemiddelde leestijd: 1 min
Deel dit artikel:
Outplacement: zo zet defensie haar uitstromers in de spotlight

Iedere organisatie krijgt af en toe te maken met uitstromers: mensen die om wat voor reden dan ook het bedrijf moeten verlaten. Dat kan vanwege een reorganisatie zijn, maar bijvoorbeeld ook omdat een bepaalde werknemer niet (meer) op zijn of haar plek zit.

Outplacement

Hoe de werknemer in kwestie vervolgens zijn loopbaan kan voortzetten is – enkele uitzonderingen daargelaten – niet de verantwoordelijkheid van de werkgever. Toch vinden veel bedrijven het wel zo netjes om uitstromers op weg te helpen. Outplacement, heet dat.

Voor een mooi voorbeeld van outplacement kun je terecht bij defensie

Voor een mooi voorbeeld daarvan kun je terecht bij defensie. Daar krijgen ze regelmatig te maken met uitstromers: vanwege alle gezondheidseisen zijn militairen immers vaak jonge mensen. Die willen naarmate ze ouder worden iets anders gaan doen.

Defensie Talenten-platform

Om hen (en natuurlijk ook andere uitstromers) te helpen werd het Defensie Talenten-platform opgericht. Daar kunnen oud-defensiemedewerkers terecht voor hulp bij een vervolgstap in hun carrière, maar werkgevers kunnen er ook profielen bekijken van veteranen die toe zijn aan een nieuwe carrièrestap.

defensie

Die profielen lopen enorm uiteen. Hans, bij defensie werkzaam als formatieadviesmanager, is nu bijvoorbeeld op zoek naar een functie als leidinggevende op het gebied van organisatieontwikkeling. En Patrick, die Iraakse militairen trainde, wil graag ambulancechauffeur worden. Geïnteresseerde werkgevers kunnen een e-mail sturen naar het platform om in contact te komen met een van de veteranen.

“Onze ex-defensiemedewerkers zijn met recht defensietalenten. Ze hebben namelijk veel nuttige ervaring opgedaan, zowel op mentaal vlak als vakinhoudelijk”, zegt Defensie Talenten dp de eigen website.

Geïnspireerd?

Kan eenzelfde soort platform een rol spelen in de outplacement van jouw organisatie? Bekijk de website van Defensie Talenten dan hier voor meer inspiratie.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*