fbpx

AI-cv's zijn nu nog houterig, maar deze nieuwe tool laat ze straks swingen

RezAI belooft gebruikers en hun arbeidsmarktkansen eerst te leren kennen, alvorens een cv te genereren. Dat moet sollicitatiedocumenten van professionele kwaliteit voor minuscule prijzen tot gevolg hebben.

Joost de Ruiter on oktober 08, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
AI-cv's zijn nu nog houterig, maar deze nieuwe tool laat ze straks swingen

Kunstmatige intelligentie neemt de moderne werkzoeker veel werk uit handen – zoveel staat buiten kijf. Op dit platform schrijven we niet voor niets regelmatig over AI-tools die binnen luttele seconden cv’s en motivatiebrieven produceren, of zelfs helpen bij het definiëren van skills of netwerkmogelijkheden voor een sollicitant. Toch is er een probleem met al die tools – ten minste tot op heden. Het geoefende oog van een recruiter kan namelijk makkelijk onderscheid maken tussen de houterige AI-gegenereerde sollicitatiedocumenten, en de levendige varianten afkomstig van een mensenhand. Maar een AI-tool die op dit moment in de maak is, gaat daar verandering in aanbrengen. We hebben het over RezAI, een op kunstmatige intelligentie gebaseerde cv-tool van sollicitatiesoftware-ontwikkelaar Rezi.

Eerst informatievergaring, dan een cv

Het grote verschil tussen een cv dat RezAI straks zal opleveren, en een cv dat tools als ChatGPT produceren, wordt volgens de mensen bij Rezi mogelijk gemaakt door een andere aanvliegroute. Want waar inmiddels vertrouwde AI-platformen een resultaat uitspugen op het moment dat je een prompt invoert, gaat het platform waar we nu over schrijven níét over één nachts ijs. De tool belooft namelijk eerst zoveel mogelijk informatie over de sollicitant en zijn arbeidsmarktkansen te vergaren – pas daarna begint het tekst te genereren. Op die manier, zo lezen we op de RezAI-website, worden hallucinaties voorkomen, én kan de tool kwaliteiten etaleren die de gebruiker van zichzelf niet eens kent. Het platform denkt op die manier cv’s op te kunnen leveren die aansluiten bij de kandidaat, maar ook bij het soort werk waarop de kandidaat solliciteert.

RezAI voorkomt hallucinaties, én kan kwaliteiten etaleren die een gebruiker van zichzelf niet eens kent

Het aanloopproces dat hierboven wordt beschreven, is meteen ook RezAI’s belangrijkste sales-pitch. Om in hun eigen woorden te spreken: om tot een cv te komen, doorlopen ze het schrijfproces dat een professionele tekstschrijver ook zou hanteren, maar dan zonder de tarieven die bij een professionele tekstschrijver komen kijken.

Kunstmatige hulp voor kredietpunten

Over die tarieven gesproken: bij RezAI is het niet zo dat je voor een bepaald bedrag een door AI-gegenereerd cv koopt. In plaats daarvan koop je kredietpunten, die vervolgens voor van alles en nog wat in te ruilen zijn. Zo krijg je voor 120 punten een volledig nieuw cv, wordt je bestaande cv voor 65 punten toegespitst op een bepaalde vacature en ontvangt je cv voor 35 punten een meer algemene check-up. Over hoe de wisselkoers tussen RezAI-krediet en euro’s er dadelijk uitziet valt nu nog weinig te zeggen, maar om je een idee te geven: op hun huidige platform krijg je voor 10 Amerikaanse dollars maar liefst 50 duizend punten.

Over de uiteindelijke wisselkoers tussen RezAI-krediet en euro’s is nog weinig bekend

Het moge duidelijk zijn: wie meteen met RezAI aan de slag wil, moet vooralsnog even geduld hebben – de tool is op dit moment nog niet gelanceerd. Toch benieuwd geworden naar de niet van handgeschreven te onderscheiden AI-cv’s die RezAI ná die lancering belooft op te leveren? Dan kun je je onderaan deze pagina alvast kosteloos inschrijven op hun wachtlijst: zodra er meer bekend is, krijg je een mail.

Meer lezen?

Wil je ondertussen meer weten over alles op het snijvlak tussen AI en loopbaanbegeleiding? Neem dan via deze link eens een kijkje in ons archief – we schreven de afgelopen 6 maanden veel over ontwikkelingen binnen het onderwerp.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*