fbpx

Aaltje Vincent wint met LoopbaanPro Carrière Award unieke oeuvreprijs

Tijdens de Awards-uitreiking werd Vincent afgelopen maandag in één adem met Rico Verhoeven en Max Verstappen genoemd. De BL’er (Bekende Loopbaanbegeleider) is namelijk hét gezicht van haar ‘sport’, oordeelde de jury – vandaar verdiende ze een oeuvreprijs.

Joost de Ruiter on april 18, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Aaltje Vincent wint met LoopbaanPro Carrière Award unieke oeuvreprijs

Aaltje Vincent heeft afgelopen maandag de LoopbaanPro Carrière Award gewonnen. Daarmee heeft ze een primeur te pakken: de prijs werd in het driejarig bestaan van de LoopbaanPro Awards nooit eerder uitgereikt. De LoopbaanPro Awards-jury schrijft in haar rapport de categorie speciaal voor Vincent in het leven geroepen te hebben: men is dusdanig onder de indruk van het werk dat Nederlands meest bekende loopbaanprofessional gedurende haar carrière heeft verzet.

Geen BN’er, wel BL’er

In het juryrapport, dat tijdens de uitreiking van de Awards op het Noloc Kennisfestival werd gepresenteerd, lezen we verder dat Vincent de Max Verstappen (of Rico Verhoeven, zo u wilt) van de loopbaanwereld is. De jury noemt haar van een buitencategorie: ze is haar eigen merk. 

De jury vindt Vincent iemand van de buitencategorie: ze is haar eigen merk

Om dat te illustreren, worden haar veelgelezen boeken aangehaald. Daarnaast herinnert de jury ons eraan dat Vincent de meest geciteerde loopbaanprofessional in het medialandschap is. “Ze is geen BN’er, maar een BL’er – een Bekende Loopbaanprofessional”, werd in het rapport zelfs gegrapt.

Vincent ontvangt de Award uit handen van LoopbaanPro-initiatiefnemer Geert-Jan Waasdorp

Trendsetter zelf niet aanwezig

Tijdens de Awards-uitreiking deed de jury verder een boekje open over de hoogtepunten uit haar beslissingsproces. Wat blijkt? Juryleden waren vooral te spreken over de manier waarop Vincent anderen inspireert over haar vak, hoe ze altijd voorloopt op trends, en hoe ze bruggen bouwt tussen de loopbaanwereld en andere vakgebieden. De jury bleek verder onder de indruk van het feit dat de kersverse Award-winnaar haar nek uitsteekt voor de goede zaak, bijvoorbeeld door haar bijdrage aan de Recruitercode

Dankzij een complot kon de Award-winnaar toch op locatie met de prijs worden verrast

Zelf was Vincent overigens niet aanwezig bij de prijsuitreiking: voor een opdracht was ze op het hoofdkantoor van Philips in Eindhoven. Dat mocht de pret niet drukken: dankzij een complot tussen de persoonlijke assistent van Vincent, LoopbaanPro-initiatiefnemer Geert-Jan Waasdorp en de mensen bij Phillips, kon ze toch op locatie verrast worden met de Award.

Verder lezen?

Meer lezen over hoe de jury van LoopbaanPro Awards tot haar beslissing kwam? Lees dan hier ons verslag van de jurydag. Weten hoe Vincent haar onderscheiding zelf beleefd heeft? Bekijk dan haar LinkedIn-post erover.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*