fbpx

5 AI-tools die jouw cliënt helpen bij het vinden van werk

Het YouTube-kanaal A Life After Layoff helpt werkzoekers bij hun proces, en in een recente video ontdekken we met welke AI-tools sollicitanten hun voordeel kunnen doen. Die lijst vatten we hieronder samen.

Joost de Ruiter on maart 29, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
5 AI-tools die jouw cliënt helpen bij het vinden van werk

Tool #1: Insta Headshots

De eerste indruk doet ertoe, en een recruiter heeft zijn oordeel over jouw cliënt al klaar voordat hij zijn cv leest. Dat oordeel baseert hij op een paar dingen, maar zijn profielfoto is misschien wel de belangrijkste factor. Dan kun je denken: ‘ik laat dat plaatje gewoon weg uit mijn cv’, maar helaas, in dat geval vindt je recruiter jouw foto wel op LinkedIn. Kortom: een professionele foto is nodig voor een werkzoeker, en dankzij het platform Insta Headshots genereer je een goede foto met AI. “Je hoeft alleen een paar selfies te uploaden, het platform doet de rest”, zien we in de A Life After Layoff-video. De spreker voegt toe dat de professionele pasfoto’s die op basis van die selfies worden gemaakt niet van de resultaten van echte photoshoots te onderscheiden zijn, en de YouTuber kan het weten – hij werkte vroeger zelf als fotograaf.

Een cv dat met Teal is afgestemd op een vacature, heeft een stuk grotere kans om op de juiste stapel te belanden

Tool #2: Teal

Al ver voordat AI werkzoekers kon helpen bij het aanpassen van hun cv, drukten loopbaanprofessionals hen op het hart om voor elke sollicitatie een uniek curriculum vitae op te sturen. Waarom? Omdat een cv dat is afgestemd op de vacature waarop je reageert, een stuk grotere kans heeft om op de juiste stapel te belanden! Teal is een AI-platform dat werkzoekers helpt bij het aanpassen van hun cv: ze hoeven alleen maar hun cv, en de vacature waarop ze hun oog hebben laten vallen te uploaden. Teal doet dankzij handige prompts voor ChatGPT de rest.

Tool #3: Notion

Recruiters gebruiken Applicant Tracking Systems: softwares waarin ze kunnen zien welke vacatures er openstaan, wie daarop hebben gereageerd, en hoe ver ze gevorderd zijn in hun gesprekken met die kandidaten. En dankzij Notion, kunnen werkzoekers op basis van kunstmatige intelligentie precies hetzelfde doen. De organisatie-opties die Notion biedt zijn eindeloos: sollicitanten kunnen dankzij het platform onder andere bijhouden met welke recruiters ze in gesprek zijn, en welke netwerkcontacten deuren voor hen openen. En dankzij de AI-chatbot die het platform biedt, krijgen ze bovendien snel antwoord op hun meest prangende sollicitatievragen, en hulp bij het genereren van sollicitatiedocumenten.

Het wordt nog gekker: Massive solliciteert automatisch voor je op vacatures die het vindt

Tool #4: Massive

Het platform Massive is misschien wel de heilige graal voor werkzoekers: op basis van je cv en voorkeuren zoekt de tool namelijk voor je naar werk. En het wordt nog gekker: vervolgens solliciteert Massive automatisch voor je op de banen die het vindt. In de video van A Life After Layoff vertelt de spreker dat hij zich niet helemaal lekker voelt bij die techniek – wie op zoek is naar werk, moet tenslotte de baas over zijn eigen carrière zijn. Maar, zo zegt hij ook, voor werkzoekers die het zich niet kunnen veroorloven om maandenlang een inkomen mis te lopen, kan het platform uitkomst bieden. Dankzij het grote volume aan sollicitaties dat je dankzij de tool doet, heb je statistisch gezien immers vast snel beet. Of je je nieuwe baan ook leuk gaat vinden is een tweede…

Tool #5: Copy AI

De laatste tool die in de A Life After Layoff-video wordt behandeld, lijkt een beetje op het eerder behandelde Notion. Het platform Copy AI helpt sollicitanten namelijk met het organiseren van hun zoektocht naar werk, maar anders dan Notion focust het zich op het netwerkaspect van dat proces. De tool struint LinkedIn bijvoorbeeld af om recruiters te vinden die jouw cliënt kunnen helpen bij de volgende stap. Bovendien organiseert het de mensen met wie je een netwerkgesprek hebt gehad overzichtelijk, en genereert het samenvattingen van die gesprekken die je kunt gebruiken bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

Meer lezen?

Benieuwd naar de volledige video van A Life After Layoff? Je vindt het via deze link!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*