fbpx

Zuid-Holland zet Regionaal Mobiliteitsteam op poten

In Zuid-Holland heeft de coronacrisis voor een mooi initiatief gezorgd. Het onderwijs, de overheid, werkgevers en werknemers slaan er de handen ineen. Zo maken ze loopbaanbegeleiding toegankelijker.

Joost de Ruiter on augustus 05, 2021 Gemiddelde leestijd: 1 min
Deel dit artikel:
Zuid-Holland zet Regionaal Mobiliteitsteam op poten

De coronacrisis heeft natuurlijk weinig goeds betekend voor de arbeidsmarkt. Toch gebeurt er zo nu en dan ook iets moois. Dit keer is dat het geval in Zuid-Holland.

Regionaal Mobiliteitsteam

Een coalitie van overheid, vakbonden, werkgeversverenigingen en onderwijsinstellingen slaan er de handen ineen om gezamenlijk een loket op poten te zetten. Mensen die vanwege de coronacrisis werkloos zijn geraakt kunnen er sinds 26 juli terecht. Dat geldt ook voor mensen voor wie het nu nog niet zover is, maar die hun baan wel dreigen te verliezen. Het ‘Regionaal Mobiliteitsteam’, noemt het samenwerkingsverband zichzelf.

De samenwerkende instanties hopen samen meer te betekenen voor werkloze Zuid-Hollanders

De samenwerkende instanties hopen meer te kunnen betekenen voor werkloze Zuid-Hollanders, nu ze samen één loket hebben opgericht, weet Omroep West. Het regionale Mobiliteitsteam biedt hulp in de vorm van intensieve loopbaanbegeleiding en omscholing. Ook kan het team mensen met financiële schulden bijstaan.

Hulp voor iedereen

Iedere (toekomstig) werkloze kan zich kosteloos melden bij het team. Zelf verwacht het met name starters, mensen met een taalachterstand en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt te gaan ondersteunen.

Zelf verwacht het team met name starters en mensen met een taalachterstand te gaan ondersteunen

“De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de arbeidsmarkt. We zagen banen plotsklaps verdwijnen in bijvoorbeeld de horeca, maar we zagen ook banen verschijnen in de logistieke sector’, vertelt Margreet van Driel aan Omroep West. Ze is wethouder van de gemeente Zoetermeer en voorzitter van de Arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. “Daar biedt deze crisis ook kansen”, vervolgt ze. “Met het Regionaal Mobiliteitsteam helpen we werknemers én werkgevers naar werk in onze regio.”

Geld van het rijk

Omroep West weet ten slotte te melden dat het team wordt gefinancierd met middelen uit het coronasteun- en herstelpakket van het rijk.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*