fbpx

Waarom tijdens De Dag van de Coach de positie van het vak centraal zal staan

Het aantal zelfstandige coaches groeit in Nederland gestaag, en dus wordt het steeds lastiger om op te vallen. Weten hoe jij jezelf het beste profileert? Dan mag je op de Dag van de Coach niet ontbreken.

Joost de Ruiter on maart 24, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Waarom tijdens De Dag van de Coach de positie van het vak centraal zal staan

Wie ben jij als coach? Wat doe je wel, en wat doe je niet? En hoe zorg je er eigenlijk voor dat je herkenbaar bent? Die vragen worden besproken tijdens de 17e editie van de Dag van de Coach – hij vindt op 6 juni aanstaande plaats. Coaches uit heel Nederland worden op die dag in het Gelderse Ede uitgenodigd, om in Hotel ReeHorst te luisteren naar interessante keynotes van verschillende experts.

Dag van de Coach zet in op positionering

Wie er begin juni precies van de partij zijn? Daarover is al relatief veel bekend. Zo lezen we op Dagvandecoach.nl dat Charlotte van den Wall-Bake dagvoorzitter zal zijn, en dat onder andere Denker des Vaderlands Paul van Tongeren en trendverkenner Wim van Rooijen het spreekgestoelte zullen beklimmen. Ook NOBCO-voorzitter Marieke Jellema zal van zich laten horen – de beroepsorganisatie voor coaches is namelijk hoofdsponsor van het evenement.

Zonder de sprekers iets tekort te willen doen: het thema van de dag is misschien nog wel interessanter

Zonder de sprekers ook maar iets tekort te willen doen: het thema van de dag is misschien nog wel interessanter dan zijzelf. Want waar het in voorgaande edities van de dag nog vooral over zaken als Stress (2019), Moed (2018) en Floreren (2017) ging, zal de focus dit jaar op de rol en positie van coaching liggen. En tegen een achtergrond van een alsmaar groeiende coachingssector, valt die keus goed te begrijpen.

Coaching in de verdediging

De situatie is namelijk als volgt: in een land waar meer dan honderdduizend mensen geregistreerd coach zijn, en dat aantal voorlopig alleen maar lijkt toe te nemen, begint de maatschappij zich af te vragen waar al die begeleiders goed voor zijn. Dat leidt dan weer tot negatieve media-aandacht – neem bijvoorbeeld deze Telegraaf-column, dit relaas van Arjan Lubach of deze uitzending van praatprogramma Op1.

Ook het loopbaangilde blijft negatieve aandacht niet bespaard

Gevolg is dat de coachingssector steeds vaker in de verdediging moet – ook het loopbaangilde blijft dat niet bespaard. Zo nam Noloc-voorzitter Angelique Jansen het in een LinkedIn-post recentelijk nog op voor de vele gecertificeerde coaches: zij (en het belangrijke werk dat ze verzetten) mogen wat haar betreft niet op één hoop worden gegooid met de door sommigen beschreven ‘wildgroei’ aan coaches op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Lang verhaal kort: in een klimaat waar coaches hun werk steeds vaker moeten verdedigen, is de themakeuze van de Dag van de Coach-organisatie bemoedigend.

Ook aanwezig zijn?

Wil jij ook opvallen in het huidige coachingslandschap? Of simpelweg de sector steunen, nu hij zichzelf steeds vaker moet verdedigen? Dan is een bezoek aan de Dag van de Coach een must. Ticketinformatie vind je achter deze link!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*