fbpx

Thuiswerkers volgen stuk minder loopbaanbegeleiding dan hun collega’s op kantoor

Werk je vanuit huis? Dan ben je wekelijks gemiddeld 25 minuten minder bezig met het begeleiden van je collega’s. Bovendien steek je ruim 22 minuten minder in het volgen van formele training, en 13 minuten minder in het ontvangen van de hulp van een professionele coach.

Joost de Ruiter on juni 12, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Thuiswerkers volgen stuk minder loopbaanbegeleiding dan hun collega’s op kantoor

Mensen die naar kantoor komen investeren meer tijd in carrièreontwikkeling dan hun op afstand werkende collega’s. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau WFH Research. Kantoortijgers hebben zowel meer tijd over voor het ontvangen (én geven) van carrièrehulp aan hun collega’s, als voor het ontvangen van professionele loopbaanbegeleiding. Tellen we alle minuten bij elkaar op? Dan doen mensen op kantoor 25% meer aan carrièreontwikkeling dan hun collega’s thuis, lezen we in het onderzoeksrapport.

Kantoortijger helpt collega’s meer (en wordt meer geholpen)

Zoomen we in op de precieze getallen? Dan zien we dat mensen die naar kantoor komen dagelijks gemiddeld 28,4 minuten uittrekken om als mentor van hun collega’s te fungeren. Mensen die vanuit huis werken spenderen daarentegen gemiddeld 20,2 minuten aan het mentorschap. Dat betekent dat de thuiswerkers wekelijks 40 minuten minder vrijmaken voor een begeleidende rol dan hun collega’s op kantoor.

Thuiswerkers maken wekelijks 40 minuten minder vrij voor het begeleiden van hun collega’s

Mensen die vanuit huis werken trekken bovendien dagelijks minder tijd uit om door hun ervaren medewerkers begeleid te worden, blijkt uit het onderzoek: dagelijks doen ze dat slechts 10,2 minuten. Hun collega’s op kantoor trekken er gemiddeld 13, 7 minuten per dag voor uit: wekelijks zijn ze er kortom bijna 25 minuten minder mee bezig. Voor de meeschrijvers thuis: om tot het resultaat te komen, werden in totaal meer dan 2400 werknemers aan de tand gevoeld.

Deze grafiek gaat over dagelijkse gemiddelden en komt rechtstreeks uit het WFH Research-onderzoek

Thuiswerker heeft minder tijd voor cursus en loopbaancoach

Carrière-ontwikkeling bestaat natuurlijk niet alleen uit (het ontvangen van) mentorschap. Daarom bekeken de onderzoekers ook hoeveel tijd thuiswerkers dagelijks kwijt zijn aan het volgen van formele training, en vergeleken ze dat cijfer met de tijd die kantoortijgers eraan besteden. Wat denk je? Hetzelfde fenomeen treedt op: mensen die naar hun werk komen besteden 18,3 minuten aan cursussen, thuiswerkers zetten daar 13,8 minuten tegenover.

Mensen die naar hun werk komen besteden 18,3 minuten per dag aan cursussen, thuiswerkers 13,8

Nog één statistiekje dan, om het af te leren. Kijken we naar hoeveel tijd kantoorwerkers spenderen aan het volgen van professionele begeleiding, en vergelijken we dat met de minuten die een thuiswerker in het ontvangen van loopbaancoaching steekt? Dan zien we op wekelijkse basis een verschil van 13 minuten in het voordeel van de werknemer op kantoor.

Deze grafiek gaat over dagelijkse gemiddelden en komt rechtstreeks uit het WFH Research-onderzoek

Meer lezen?

Benieuwd naar meer cijfers uit het rapport? Door op deze link te klikken lees je ze op je gemakje na.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*