fbpx

Nieuwe UWV-website brengt regionale arbeidsmarkt in beeld

De arbeidsmarktinformatiewebsite van het UWV heeft een nieuw jasje. Daarmee zie je binnen enkele muisklikken op regionaal niveau welke beroepen en sectoren staan te springen om mensen, en welke juist niet.

Joost de Ruiter on april 08, 2021 Gemiddelde leestijd: 1 min
Deel dit artikel:
Nieuwe UWV-website brengt regionale arbeidsmarkt in beeld

Wie aan de slag wil in de agrarische sector, heeft betere baankansen in de Achterhoek dan in Amsterdam. Dat is misschien een open deur, maar ook in sectoren waarvan je het niet zou verwachten is de vraag in de ene regio een stuk groter dan in de andere.

Aandacht voor de regio

Loopbaanprofessionals die graag inzicht willen in de regionale baankansen van hun cliënten kunnen daar nu makkelijk voor terecht op de nieuwe UWV-website werk.nl/arbeidsmarktinformatie.

De vernieuwde site is prettiger aan het oog en toegankelijker dan voorheen. Bovenal vind je er nu pagina’s met actuele arbeidsmarktinformatie voor maar liefst 35 verschillende Nederlandse regio’s. Die variëren van hele provincies als Friesland en Zeeland tot steden als Amersfoort en Amsterdam.

Bovenal vind je er nu pagina’s met actuele arbeidsmarktinformatie voor 35 verschillende Nederlandse regio’s

Dashboards

Op de regiopagina’s vind je in totaal negen dashboards met arbeidsmarktinformatie. Denk daarbij aan het aantal online openstaande vacatures en het aantal geregistreerde werkzoekenden. Ook de hoeveelheid WW-uitkeringen die in de regio wordt verstrekt is in een oogopslag zichtbaar.

Voor alle negen dashboards geldt dat je zowel regionale als landelijke cijfers kunt bekijken.

Publicaties

Op iedere regiopagina vind je daarnaast nieuwsartikelen over de lokale arbeidsmarkt. Die gaan bijvoorbeeld over de invloed van de coronacrisis. Scrol je verder naar beneden, dan vind je publicaties van het UWV over de situatie in de regio. Deze overzichten, die je makkelijk in PDF-vorm downloadt, gaan over kansen, ontwikkelingen en achtergronden.

De overzichten met kansrijke beroepen en overstapberoepen zijn daarbij vooral interessant voor loopbaanprofessionals. Je krijgt ermee eenvoudig inzicht in de sectoren waar jouw cliënt grote kans maakt op een baan. Werk je met mensen die net van school komen? Dan zijn de notities over de arbeidsmarktpositie van mbo’ers, hbo’ers en wo’ers interessant. Je ziet ermee in welke regio’s en velden hun baankansen het grootst zijn.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*