fbpx

Nieuwe tool maakt online sollicitatiegesprek oefenen wel heel makkelijk

Heb je een cliënt die zich druk maakt over zijn of haar sollicitatiegesprek? De nieuwe Ixly-tool SollicitatiegesprekOefenen.nl biedt uitkomst.

Joost de Ruiter on september 23, 2021 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Nieuwe tool maakt online sollicitatiegesprek oefenen wel heel makkelijk

De nieuwe tool van Ixly, een bedrijf dat digitale oplossingen voor de hr-sector produceert, maakt het oefenen van sollicitatiegesprekken wel erg makkelijk. Via hun nieuwe website, die toepasselijk genoeg SollicitatiegesprekOefenen.nl heet, oefent een werkzoeker via een bijna niet van echt te onderscheiden videoverbinding een kennismakingsgesprek.

Net echt

Het digitale gesprek dat je via het platform voert lijkt zo echt omdat de dame die de vragen op je afvuurt keurig meeknikt terwijl jij aan het antwoorden bent. Ook het begin van de videosollicitatie doet weinig voor de werkelijkheid onder: je drukt op een knop, je gesprekspartner stelt zich voor en begint daarna aan haar in totaal negen vragen.

Even voor de duidelijkheid: al die vragen zijn van tevoren opgenomen

Even voor de duidelijkheid: al die vragen zijn van tevoren opgenomen. Door de stemherkenning van de computer weet je digitale gesprekspartner wanneer ze een nieuwe vraag kan stellen.

Kwaliteiten, probelemen en ambities

Waar die vragen over gaan? De dame op je beeldscherm wil onder andere weten of je in drie voorbeelden kunt aangeven waar je kwaliteiten liggen. Ook vraagt ze naar hoe je op problemen in je werk reageert en waar je ambities liggen.

Heeft een werkzoeker antwoord gegeven op alle vragen? Dan kan-ie het hele gesprek op z’n gemakje terugkijken. Zo krijgt hij of zij een idee van hoe hij op bepaalde vragen reageert, of-ie informatie op een correcte manier overbrengt en hoe z’n non-verbale communicatie eruitziet.

Voordelen te over

Ixly, de producent van de tool, zegt op de eigen website dat veel mensen sollicitatiegesprekken als hoge drempels ervaren: ze worden er dus erg nerveus van. Daar valt geen speld tussen te krijgen.

Oefen je je gesprek daarom eerst via het nieuwe Ixly-platform? Dan vallen veel van die zenuwen weg

Maar oefen je je gesprek eerst op een realistische manier via het nieuwe Ixly-platform? Dan vallen die zenuwen weg. Dat geldt nu meer dan ooit: veel sollicitatiegesprekken vinden immers online plaats, het oefengesprek van Ixly lijkt daarom als twee druppels water op de echte variant.

Doordat er tijdens het oefengesprek bovendien veel vragen worden gesteld waarmee je ook tijdens een echt sollicitatiegesprek te maken krijgt, weet je als werkzoeker nagenoeg zeker dat je geen vragen bent vergeten voor te bereiden.

Nog wat extra features

SollicitatiegesprekOefenen.nl heeft nog een aantal extra features die – net als de rest van de website, overigens – gratis te gebruiken zijn. Zo kun je ervoor kiezen om niet een heel sollicitatiegesprek te oefenen, maar slechts een aantal specifieke vragen. Onderaan de website kan een werkzoeker de vraag die hij of zij wil oefenen aanklikken, waarna de digitale dame meteen van wal steekt.

Je kunt ervoor kiezen om slechts een aantal specifieke vragen te oefenen

Oefen je wel het hele gesprek maar vind je een bepaalde vraag niet relevant voor jouw voorbereiding? Dan vind je onder in beeld een knop om hem over te slaan.

Wil je cliënt zich eerst inlezen in het voeren van een sollicitatiegesprek? Dan vindt hij of zij op de website ook blogartikelen met sollicitatietips.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*