fbpx

Deze 5 beroepen hebben volop baankans volgens het UWV

Kansberoepen zijn functies waarvoor je als sollicitant grote baankans hebt. Het UWV maakte er een paar maanden geleden een lijstje van, dat nu nog steeds relevant is. Wij pikken de 5 interessantste kansberoepen eruit.

Joost de Ruiter on juni 23, 2021 Gemiddelde leestijd: 1 min
Deel dit artikel:
Deze 5 beroepen hebben volop baankans volgens het UWV

Bij het UWV maakten ze eind vorig jaar een document met kansrijke beroepen. Dat zijn dus vakken waar op dit moment volop vraag naar is. Goed: we zijn inmiddels alweer halverwege juni, het document is dus iets achterhaald. Maar dat mag de pret niet drukken. De arbeidsmarkt is afgelopen zes maanden immers minder sterk veranderd dan van tevoren werd voorspeld en dus zijn de kansberoepen van het UWV nog altijd relevant.

Kansberoepen

In het document somt het UWV in totaal 182 kansrijke beroepen op, die verdeelt de overheidsinstelling in 15 segmenten. Ieder beroep op de lijst wordt bovendien onder een van de volgende drie niveaus geschaard: basisvakmanschap, gespecialiseerd vakmanschap en wetenschappelijk beroepsniveau. Hier kan je ze alle 182 bekijken.

LoopbaanPro zocht de 5 meest interessante kansberoepen op de lijst uit. Zit er iets tussen voor jouw cliënt?

Betonstaalverwerker

Een sector die tijdens de coronacrisis nauwelijks stil heeft gestaan, is de bouwsector. Business is nog altijd booming in de bouw, en het geld klotst er tegen de plinten. Geen wonder dus, dat er volgens het UWV in de bouw veel kansberoepen zijn. Betonstaalverwerker is daar slechts een van.

Autospuiter

Tijdens de coronacrisis zijn we allemaal een stuk minder gaan rijden. Toch verwacht de auto-industrie dat, nu het einde van de pandemie in zicht is, we snel weer achter het stuur klimmen. Als het zover is, zitten garages in heel Nederland verlegen om autospuiters.

Industrieel ontwerper

De moderne consument heeft zijn producten nodig: of er nu een pandemie rondwaart of niet. Daarom is er ook op dit moment superveel vraag naar industrieel ontwerpers: mensen die producten voor massaproductie ontwerpen. Je kan daar niet zomaar mee beginnen – een lange opleiding is vereist – maar voor technische studenten die je begeleidt is deze loopbaanroute zeker de moeite van het uitzoeken waard.

BOA

Regels moeten gehandhaafd worden. En ook al lijkt er langzaam een eind te komen aan de anderhalvemetermaatschappij, betekent dat nog niet dat alle wetten dadelijk overboord kunnen. BOA’s zijn dus ook dit jaar nog verschrikkelijk hard nodig.

Bedrijfsleider supermarkt

Terwijl alle andere bedrijven op last van de overheid hun onderneming moesten staken, mochten supermarkten tijdens de coronacrisis naar harte lust hun producten verkopen. Ze draaiden daardoor een omzet waar je U tegen zegt, en hebben nog altijd meer mensen nodig dan ze in hun personeelsbestand hebben. Bedrijfsleider supermarkt is daarom volgens het UWV een van de vele kansberoepen in deze sector.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*