fbpx

‘Iedereen heeft een zijnsintentie; dankzij mijn methode manifesteer je die volledig’

Lukt het je cliënt niet om zichzelf te zijn? Grote kans dat er aan zijn interne informatie gewerkt moet worden, zegt Helma Lieberwerth. Haar methode, die inspiratie haalt uit het sjamanisme (en die werkt met een algoritme op basis van kwantummechanische principes) vult aan wat er nog ontbreekt.

Joost de Ruiter on april 28, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
‘Iedereen heeft een zijnsintentie; dankzij mijn methode manifesteer je die volledig’

Helma Lieberwerth vertelt over een jongedame – het lukte haar maar niet om te aarden in haar professionele leven. Ze werd van het kastje (GGZ) naar de muur (loopbaanbegeleiders) gestuurd, veel verder dan een bedenkelijke ADHD-diagnose kwam het niet. Dat veranderde plotsklaps na begeleiding aan de hand van Quaning: zeven weken later wist ze precies wat ze de wereld te bieden had, en vielen dingen op hun plek. Nu is ze eigen baas en helpt ze andere ondernemers om boven het maaiveld uit te steken.

“Zeven weken later wist ze precies wat ze de wereld te bieden had”

Lieberwerth schudt talloze andere Quaning-succesverhalen uit haar mouw. Over een knul die op de IT-afdeling van een grote organisatie niet z’n draai kon vinden, bijvoorbeeld – nu is hij barbecuespecialist. Hij ontwikkelt eigen sausen en recepten, en gaat elke dag met plezier aan de slag. Of die man uit de bancaire sector, die met zijn uitdagende aanpak jarenlang collega’s en klanten gefrustreerd achterliet. Nu zit hij, bij dezelfde bank, op een afdeling die over innovatie gaat: daar wordt zijn prikkelende manier van werken wél gewaardeerd.

Iedereen levert een unieke bijdrage

Drie uiteenlopende voorbeelden, kortom, met de gemene deler dat Quaning hen op het juiste pad kreeg. Helma Lieberwerth, coachopleider (én zelf coach) met decennialange ervaring, ontwikkelde de methode. Maar voor ze kan uitleggen wat de aanpak inhoudt, wil ze eerst stilstaan bij haar visie op coaching: de zogeheten zijnsintentie. Die zienswijze staat namelijk aan de basis van wat ze doet.

De zijnsintentie staat aan de basis van wat Lieberwerth doet

“De zijnsintentie gaat ervanuit dat iedereen een unieke bijdrage levert, zowel aan zichzelf als aan anderen”, begint ze uit te leggen. “Wanneer je wordt geboren, voel je de wens om aan die bijdrage uiting te geven: het lichaam en de talenten die je krijgt helpen je dat te doen. In de tien jaar die volgen – de eerste tien jaar van je leven – zie, hoor en ervaar je dingen die je op latere leeftijd in staat stellen die zijnsintentie volledig te manifesteren. Dat alles sla je intern op: het wordt informatie die in je zit. En die informatie maakt dat je denkt wat je denkt en dat zorgt ervoor dat je doet wat je doet.”

“Bij sommige mensen gaat dat goed: zij vinden een leven dat past bij hun zijnsintentie, en zijn daardoor gelukkig. Bij anderen gaat het niet meteen van een leien dakje: zij hebben informatie die ervoor zorgt dat ze hun verlangen om vanuit wie ze zijn hun bijdrage te leveren steeds impactvoller gaan ervaren. Om die mensen te helpen écht zichzelf te worden, moeten we hun interne informatie veranderen. Dat is in essentie wat we met Quaning doen.”

Software maakt Quaning mogelijk

“Hoe we die interne informatie precies veranderen? Heel modern: met een software, die bestaat uit een hologrammaker en een algoritme”, legt Lieberwerth uit – kwantummechanische principes staan ervan aan de basis. “De technologie produceert analyses die duidelijk maken welke interne informatie voor de huidige vervelende situatie zorgt. Hij laat ook zien op welke gebieden de cliënt nog meer zichzelf te zijn heeft. Bovendien zorgt de technologie ervoor dat de ‘verkeerde’ informatie iemand verlaat, en dat nieuwe informatie – de informatie die hem helemaal zichzelf laat zijn – wordt opgenomen. De Quaner – zo noemen we de coach die de methode toepast – zorgt er met het volgen van het stappenplan in Quaning voor dat de informatieverandering in zijn cliënt geborgd wordt.”

“De software laat zien op welke gebieden de cliënt nog meer zichzelf te zijn heeft”

“Even voor de duidelijkheid: er wordt een cliënt geen kunstjes of vaardigheden of andere gedachten aangeleerd. Door de informatieverandering denkt iemand vanzelf in lijn met wie hij in wezen is en daarop volgt vanzelfsprekend en natuurlijk gedrag. Intern verandert er dus wel degelijk iets.”

Meer ontdekken?

Smaakt het verhaal van Lieberwerth naar meer? Wil jij Quaning ook in je praktijk kunnen toepassen, en daarmee coachees in maximaal zeven weken op het juiste spoor brengen? Neem via deze link dan eens contact met haar op. Op LinkedIn vind je Lieberwerth hier – een meer gedetailleerde uitleg van de Zijnsintentie en Quaning vind je op haar website.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*