fbpx

Dit webinar vertaalt het 8 uur-journaal naar de arbeidsmarktpositie van je cliënt

De komkommertijd is al een tijdje uit zicht, en al dat wereldnieuws laat de arbeidsmarktkansen van jouw cliënt niet ongemoeid. Zaak dus, om op 26 maart het trends-webinar van Geert-Jan Waasdorp mee te pakken.

Joost de Ruiter on maart 12, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Dit webinar vertaalt het 8 uur-journaal naar de arbeidsmarktpositie van je cliënt

Bij nieuwsredacties in binnen- en buitenland komt het stoom inmiddels uit de toetsenborden, stellen wij ons zo voor. Want gaat het niet over een oorlog in Oekraïne, dan gaat het wel over Palestina, en anders kun je het altijd nog over A.I., een moeizame kabinetsvorming, of verkiezingen in Amerika hebben. Journalisten zullen zo nu en dan verlangend terugkijken naar vergane periodes van de komkommertijd.

Onrust in de wereld, onrust op de arbeidsmarkt

Al die maatschappelijke en geopolitieke aardverschuivingen laten vanzelfsprekend ook de arbeidsmarkt niet ongemoeid. Zo zorgen oorlogen voor arbeidsmigranten en economische onrust. Datzelfde geldt natuurlijk voor politiek gesteggel thuis en over de grens. En de opkomst van kunstmatige intelligentie? Die heeft bovendien grote invloed op de groei én de krimp van de vraag naar bepaalde beroepen.

Een loopbaanprofessional moet van al die ontwikkelingen natuurlijk op de hoogte zijn

Een loopbaanprofessional moet van al die ontwikkelingen natuurlijk op de hoogte zijn. Én hij moet weten hoe de ontwikkelingen in kwestie de arbeidsmarktkansen van zijn cliënten nu en in de toekomst gaan beïnvloeden. Goed idee dus, om aanstaande 26 maart tijdens de lunch (tussen 12 en 1 uur ’s middags) het door abreidsmarktsoftware-ontwikkelaar LDC georganiseerde webinar over arbeidsmarkttrends van Geert-Jan Waasdorp mee te pakken. Na een uurtje ben je dan weer helemaal op de hoogte.

Geert-Jan Waasdorp

Trends-webinar van arbeidsmarktgoeroe

Wat wil het geval? Tijdens dat webinar legt Waasdorp  uit hoe de Nederlandse arbeidsmarkt er op dit moment voorstaat, en welke ontwikkelingen in het nieuws daar op korte en lange termijn verandering in gaan brengen. Dus: weten of de krapte aanhoudt, hoe het met die vermeende recessie zit of naar welke vaardigheden over 10 jaar het meest gevraagd wordt door werkgevers? Dan mag je het arbeidsmarkttrends-webinar eigenlijk niet missen.

“Waasdorp heeft arbeidsmarktdata en -kennis door zijn bloed stromen”

Nog even over de spreker: op de LDC-website lezen we dat Intelligence Group-oprichter Waasdorp “arbeidsmarktdata en -kennis door zijn bloed heeft stromen”. Bovendien ontdekken we daar dat hij een “nuchtere, onaf­hankelijke, praktische, romantische en feitelijke kijk op de ontwikkelingen op de arbeids­markt” met zich meebrengt. Niet voor niets gaf hij in het verleden vaker dit soort online lezingen namens LDC.

Verder lezen?

Ben jij op 26 maart ook van de partij? Via deze link schrijf je je in.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*