fbpx

Dit AI-platform helpt loopbaanbegeleiders bij alle facetten van hun werk (maar vervangt hen niet)

Gewapend met de kennis van talloze samenwerkingspartners en de meest recente arbeidsmarktdata, kan de AI van platform ‘Coach’ mensen helpen bij hun volgende loopbaanstap. Nog mooier? De mensen die de werkzoekers begeleiden, helpt de app ook.

Joost de Ruiter on november 15, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Dit AI-platform helpt loopbaanbegeleiders bij alle facetten van hun werk (maar vervangt hen niet)

Coach, een platform dat mensen met carrièrevraagstukken op basis van kunstmatige intelligentie verder belooft te helpen, bevindt zich nu nog in de bètafase. En zelfs als het daar straks uit is, gaat het de waardevolle 1-op-1-sessies die loopbaancoaches met cliënten hebben niet vervangen – dat geeft CareerVillage, de ontwikkelaar van het platform, zelf maar wat graag toe. Toch is het de moeite waard om de lancering van het programma in de gaten te houden. Voor loopbaanprofessionals die grote groepen van carrièrebegeleiding voorzien, bijvoorbeeld bij onderwijsinstellingen of corporates, kan een tool als Coach grote impact hebben.

Verschillende functies

Wanneer Coach straks voor het publiek beschikbaar is, biedt het een one-stop-platform voor iedereen die loopbaanstappen wil zetten – of we het nu over studenten, werkzoekers of carrièreswitchers hebben. Op dat platform vinden ze uiteenlopende functies, die stuk voor stuk bedoeld zijn om hen dichterbij hun professionele doelen te brengen. Een greep uit de selectie? De app kan helpen bij het opstellen van een cv of een sollicitatiebrief, een assessments van je kwaliteiten maken en zelfs een sollicitatiegesprek met je oefenen. En dat alles op basis van kunstmatige intelligentie.

De app kan zelfs een sollicitatiegesprek met je oefenen

Loopbaanprofessionals die bang zijn dat een tool als Coach hun werk overneemt, hoeven niet te vrezen – zoveel werd uit de intro al duidelijk. App-ontwikkelaar CareerVillage, een non-profit die studenten en werknemers al meer dan een decenium lang aan loopbaanadvies van experts koppelt, benadrukt namelijk dat ze het platform lanceren om begeleiders te ondersteunen; niet om hen te verplaatsen. Het voordeel van Coach voor loopbaanprofessionals? Ze kunnen precies zien aan welke activiteit hun cliënt nu werkt, en hebben via de app toegang tot diens assessments en sollicitatiedocumenten. 

Links zien we de app voor een werkzoeker, rechts de weergave voor een coach

Op basis van kennis en data

CareerVillage benadrukt verder dat hun kunstmatige intelligentie-database gebruik maakt van de meest recente arbeidsmarktdata en toegang heeft tot kennis van verschillende samenwerkingspartners. Die partners bevinden zich op dit moment nog vooral in Californië waar de app (surprise, surprise) ontwikkeld wordt, maar men heeft plannen om het partnerbestand de komende tijd flink uit te breiden.

Men heeft plannen om het partnerbestand de komende tijd flink uit te breiden

Tot slot nog grappig om op te merken: toen CareerVillage-directeur Jared Chung eerder dit jaar een interview gaf over de tool, vergeleek hij het ontwikkelen van dit AI-platform met eerdere projecten die hij met z’n non-profit ondernam. Wat bleek? Tot zijn grote verrassing verliep het optuigen van een app op basis van kunstmatige intelligentie veel soepeler dan die andere projecten waaraan hij had gewerkt.

Verder lezen?

Benieuwd naar het platform Coach? Op hun website lees je meer. De YouTube-video die directeur Jared Chung opnam is ook de moeite van het bekijken waard – die vind je hier.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*