fbpx

De Virtuele Banenbeurs gaat morgen van start (en dat moeten jouw cliënten weten)

De tweede editie van De Virtuele Banenbeurs gaat morgen van start. Mensen uit de nieuwe werkgeneratie ontdekken er op een revolutionaire manier wat ze met hun loopbaan willen.

Joost de Ruiter on april 06, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
De Virtuele Banenbeurs gaat morgen van start (en dat moeten jouw cliënten weten)

Vorig jaar was-ie er opeens: een kleine revolutie in de banenbeurzenwereld. De Virtuele Banenbeurs, een zoals de naam al doet vermoeden banenbeurs die volledig in een online omgeving plaatsvindt, werd voor het eerst georganiseerd.

Marieke Wehner

Hulp voor werkgevers op een krappe arbeidsmarkt

Sollicitatiedokter, het werkzoekersplatform achter het evenement, organiseert morgen de tweede editie. “Een fantastische kans voor werkgevers”, noemt Marieke Wehner het. Ze is Managing Director van de beurs.

“De arbeidsmarkt is momenteel erg krap, het is voor hen dus lastig om goede kandidaten te vinden”, legt ze uit. “Op De Virtuele Banenbeurs komen werkgevers toch op een laagdrempelige manier met talent in contact.”

Medicijn tegen keuzestress

Dat betekent niet dat De Virtuele Banenbeurs alleen in het leven is geroepen om werkgevers te helpen, benadrukt Wehner. “Ik ben ervan overtuigd dat we met dit evenement ook werkzoekers een grote dienst bewijzen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we met dit evenement werkzoekers een grote dienst bewijzen”

“Mensen die op zoek zijn naar werk hebben het op deze arbeidsmarkt misschien wat makkelijker”, vervolgt ze, “ze hebben immers veel werkgevers en vacatures om uit te kiezen. Maar doordat de keuze reuze is, komen ze soms juist in de problemen. We zien dat vooral bij jonge werkzoekers, de doelgroep op wie De Virtuele Banenbeurs zich met name richt.”

Windowshopping

“Mensen die nog maar een paar jaar op de arbeidsmarkt actief zijn – of nog aan hun eerste baan moeten beginnen – weten vaak niet precies wat ze met hun loopbaan willen”, aldus Wehner. “Doordat ze op De Virtuele Banenbeurs laagdrempelig kennis kunnen maken met mooie organisaties – denk daarbij aan bedrijven als KLM, Heineken en Hunkemöller – nemen we de keuzestress weg.”

“Mensen die nog maar net op de arbeidsmarkt actief zijn weten vaak niet wat ze met hun loopbaan willen”

“In onze communicatie naar potentiële bezoekers hebben we het ook wel over windowshopping – de mogelijkheid om op je gemakje met werkgevers kennis te maken.”

Weet zeker dat je past

De virtuele aard van de banenbeurs van Wehner is niet het enige dat het evenement uniek maakt. Ook uniek: “kandidaten die op 7 april op de beurs afkomen, weten al van tevoren welke werkgevers voor hen interessant zijn”, legt ze uit. “Dat komt omdat CompanyMatch onze bezoekers voorafgaand aan de beurs met deelnemende bedrijven matcht. Dat gebeurt op basis van hun normen en waarden.”

“Op die manier weet je als kandidaat niet alleen zeker dat je qua vakkennis aansluit bij een bepaalde werkgever, maar ook dat je bij de cultuur van het bedrijf past. Voor veel mensen uit de nieuwe werkgeneratie is dat heel belangrijk.”

Geheimpje voor mensen die niet kunnen

Wehner heeft een geheimpje bewaard voor het eind van haar gesprek met LoopbaanPro – mensen die op zoek zijn naar werkgeluk maar tijdens De Virtuele Banenbeurs verhinderd zijn kunnen er hun voordeel mee doen.

“Ik adviseer die mensen zich toch gewoon in te schrijven”, fluistert ze bijkans. “Want ook al kom je niet, je wordt wel gematcht met werkgevers op de beurs. Werkgevers met wie jij een goede match hebt krijgen jouw profiel te zien, en nemen aan de hand daarvan misschien wel contact met je op.”

“Ik adviseer mensen die op 7 april verhinderd zijn om zich toch gewoon in te schrijven”

Afsluitend: “Op die manier kun je dus je droombaan in de wacht slepen, zonder dat je zelf ook maar één sollicitatiebrief hoeft te versturen.”

Meer lezen?

Wil je meer weten over De Virtuele Banenbeurs. Of heb je cliënten uit de nieuwe werkgeneratie voor wie het evenement interessant kan zijn? Klik dan op deze link om de website van de beurs te bekijken.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*