fbpx

De Nationale Werkbezoekdag opent letterlijke en figuurlijke deuren voor je cliënt

Netwerkkansen, sollicitatietraining, én een kijkje in de keuken van de sector die je najaagt. Klinkt als het Walhalla voor iedere werkzoeker, toch? Zaak dus, om je cliënten op 15 november naar de Nationale Werkbezoekdag te sturen.

Joost de Ruiter on oktober 11, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
De Nationale Werkbezoekdag opent letterlijke en figuurlijke deuren voor je cliënt

Een nieuwe loopbaanstap kan op papier goed klinken, maar of die baan ook écht bij je cliënt past, blijkt altijd pas in de praktijk. Om die reden is het slim om je agenda erbij te pakken, en 15 november aanstaande rood te omcirkelen. Op die datum vindt namelijk (alweer de elfde editie van) de Nationale Werkbezoekdag plaats – mensen die een carrièreswitch overwegen kunnen dan een kijkje achter de schermen nemen bij een bedrijf in de sector die ze op het oog hebben.

Kijkje in de keuken, maar ook netwerkkansen en sollicitatietraining

Loopbaanprofessionals doen er goed aan hun cliënten op de Nationale Werkbezoekdag te attenderen, lezen we op de website van beroepsvereniging Noloc. In het artikel in kwestie komt loopbaancoach Rose-Marie Lucas aan het woord: zij vertelt dat cliënten die afgelopen jaar gedurende de dag een werkbezoek pleegden niet alleen een realistisch beeld van hun carrière-mogelijkheden kregen, maar ook opeens deuren zagen opengaan. Bovendien konden ze belangrijke connecties maken. “Ze hebben niet alleen hun netwerk uitgebreid, maar velen hebben [aan de dag] zelfs een baan overgehouden”, jubelt ze.

“Veel mensen hebben aan de Nationale Werkbezoekdag zelfs een baan overgehouden!”

Lucas vertelt verder dat een Werkbezoekdag-deelname van haar cliënten sterkere kandidaten maakte. Logisch ook: tijdens de Werkbezoekdag zijn mensen immers de hele dag aan het netwerken. Ze voeren continu gesprekken waarin ze hun kwaliteiten uitleggen, terwijl ze ontdekken wat een werkgever te bieden heeft. Je zou het kunnen zien als een dagvullende praktijkoefening in het voeren van een sollicitatiegesprek.

JobOn trommelt elk jaar boel organisaties op

Wil je jouw cliënten inschrijven voor de Nationale Werkbezoekdag? Dan moet je nog even geduld hebben: pas op 1 november gaan de lijnen open. Bedrijven die mee willen doen kunnen zich overigens al wel aanmelden: zie deze website voor meer informatie. Over het aantal deelnemende organisaties hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken: tijdens de editie van afgelopen jaar openden maar liefst 837 organisaties hun deuren voor nieuwsgierige werkzoekers.

Tijdens de editie van 2022 openden maar liefst 837 organisaties hun deuren

Tot slot goed om te weten is dat De Nationale Werkbezoekdag traditiegetrouw wordt georganiseerd door JobOn, een landelijke community voor werkzoekers. De organisatie leunt op vrijwilligers, waardoor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe loopbaanstap kosteloos op allerlei manieren geholpen kunnen worden. Het platform kwam recentelijk nog in het nieuws vanwege de actie die het ondernam om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen bij het navigeren van de Nederlandse arbeidsmarkt.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*