fbpx

Dankzij ‘Voor jezelf’-campagne krijgt mbo-docent gratis loopbaanbegeleiding

De subsidie in kwestie, die werd geïnitieerd door de stichting SOM, vormt een mooie kans voor mbo-leraren, maar zeker ook voor loopbaancoaches.

Joost de Ruiter on april 30, 2024 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Dankzij ‘Voor jezelf’-campagne krijgt mbo-docent gratis loopbaanbegeleiding

Mbo-docenten kunnen sinds afgelopen week gebruik maken van een subsidie om kosteloos loopbaanbegeleiding te volgen. Die subsidie is onderdeel van de ‘Voor jezelf’-campagne, die op zijn beurt een initiatief is van de Stichting Onderwijsarbeidsmarktfonds Mbo (SOM). Docenten die van de mogelijkheid gebruik willen maken kunnen maximaal €500 vergoed krijgen voor een loopbaan-APK of een votaliteitscoachingstraject, zo lang ze dat maar doen met een (door bijvoorbeeld Noloc of Nobco) erkende begeleider.

Aandacht voor de mbo-docent

Met de campagne hoopt SOM docenten te stimuleren om meer sturing te geven aan hun eigen carrière. In het persbericht dat de stichting over de subsidie schrijft zegt voorzitter Michiel Gerlach vooral te hopen dat aan de slag gaan met loopbaanvraagstukken nu makkelijker wordt voor leraren aan het mbo.

Met de campagne hoopt SOM docenten te stimuleren om meer sturing te geven aan hun eigen carrière

Hij laat verder optekenen dat het om meerdere redenen belangrijk is dat mbo-docenten aandacht voor zichzelf hebben – vandaar de naam van de campagne. “Als jij als medewerker in het mbo goed in je vel zit, heeft dat een positief effect op je collega’s, je team, studenten en het thuisfront”, lezen we. Geïmpliceerd wordt natuurlijk dat een leraar die bewust bezig met zijn loopbaan is, zichzelf ook lekkerder voelt.

Campangeposter

Interessant voor loopbaancoach

De campagne vormt natuurlijk een mooie kans voor mbo-docenten, maar ook loopbaanbegeleiders moeten van het initiatief op de hoogte zijn. Gaan jouw handen jeuken van de mogelijkheid om mbo-docenten te ondersteunen bij hun ontwikkelings- en vitaliteitsvraagstukken? Zorg dan dat jouw praktijk bij de doelgroep op de radar komt! Geïnteresseerden kunnen namelijk zonder tussenkomst van hun werkgever geld krijgen uit de ‘Voor jezelf’-pot: jij hoeft dus alleen je potentiële cliënt van jouw toegevoegde waarde te overtuigen. Een officiële aanvraag bij een instantie inleveren is in andere woorden niet nodig, en dat scheelt!

Zorg dat jouw praktijk bij de doelgroep op de radar komt!

Minder relevant voor loopbaanbegeleiders, maar toch goed om te weten, is dat de coachingssubsidie slechts een onderdeel van de ‘Voor jezelf’-campagne betreft. Om het mbo en zijn docenten te ondersteunen, wordt er onder andere ook geïnvesteerd in onderzoek naar het versterken van een sociaal veilige werkcultuur, en studiedagen voor startende docenten. Verder maken activiteiten op het gebied van generatiemanagement en financiële toekomstplanning deel uit van het initiatief.

Verder lezen?

Meer weten over de campagne, en aan welke eisen loopbaanbegeleiders moeten voldoen om de subsidie te mogen ontvangen? Op de website van SOM lees je meer over het ‘Voor jezelf’-initiatief.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*