fbpx

Branchevereniging OVAL krijgt nieuwe directeur

Elwin Wolters, die sinds 2017 bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA werkte, volgt Petra van de Goorberch op.

Joost de Ruiter on juli 20, 2022 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Branchevereniging OVAL krijgt nieuwe directeur

Loopbaanbranche organisatie OVAL krijgt in Elwin Wolters per 1 september een nieuwe directeur. Dat meldt de belangenbehartiger van onze sector op de eigen website. Wolters wordt met zijn benoeming de opvolger van Petra van de Goorberch.

Expert in vakgebied met politieke ervaring

In het persbericht schrijft OVAL in Wolters een directeur te zien met uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt. Ook zijn expertise op het gebied van duurzame inzetbaarheid, wet- en regelgeving worden in de officiële communicatie geroemd, net als zijn politieke ervaring, die hij sinds 2017 namens de PvdA opdeed in de Tweede Kamer. OVAL meldt verder dat zowel bestuur als leden uitkijken naar zijn komst.

Sieb Lauwsma, voorzitter van de branchevereniging, komt in het persbericht ook aan het woord: hij ziet in Wolters de ideale man om de toegevoegde waarde van de loopbaansector uit te dragen. Volgens Lauwsma heeft dat alles te maken met Wolters’ professionele achtergrond en diens gedrevenheid – hij zet zich al langer in voor een beter werkend Nederland. Door actief de samenwerking met andere partijen op te zoeken, kan Wolters bovendien goed de belangen van OVAL-leden behartigen, verwacht Lauwsma.

“Wolters is de ideale man om de toegevoegde waarde van de loopbaansector uit te dragen”

Aan de slag

Zelf staat Elwin Wolters te popelen om aan de slag te gaan, lezen we verder op de OVAL-website. “De arbeidsmarkt is volop in beweging”, laat hij optekenen, “vraagstukken als gezond aan het werk blijven zijn de uitdagingen van deze tijd.” Hij vervolgt: “Ik zie er naar uit om samen met de leden van OVAL aan de slag te gaan om oplossingen aan te reiken op het gebied van deze thema’s.”

Over Elwin Wolters

Elwin Wolters werkte – zoals genoemd – sinds 2017 bij de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Arbeid, daar werd hij met de portefeuille sociale zaken en werkgelegenheid belast. Naast die landelijke politieke ervaring verdiende Wolters ook op regionaal gebied zijn strepen: hij was actief in de gemeente Leiden als duo-raadslid en bovendien lid van de adviesraad Sociaal Domein.

Voor zijn politieke loopbaan, werkte Wolters bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP). In die rol was hijactief in de Stichting van de Arbeid en de Sociaal-Economische Raad (SER).

Over OVAL

OVAL is een brancheorganisatie voor arbodiensten, interventiebedrijven, adviesbureaus op het gebied van outplacement en loopbaanbegeleiders. Door de krachten van zijn leden te bundelen hoopt de vereniging een verschil te maken op het gebied van vitaliteit, werkplezier, zelfontwikkeling en perspectief. Het hogere doel? Een Nederland waarin iedereen duurzaam inzetbaar aan het werk kan komen en vervolgens ook blijven.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*