fbpx

Assessment-vrije loopbaanmethodiek uit Nederland betreedt nu ook internationale markt

In Nederland greep het ‘Passie Profiel’-traject de afgelopen tijd al rap om zich heen. Straks kunnen ook mensen in Dubai en Sydney zonder standaardtesten met hun loopbaanvraagstukken geholpen worden.

Joost de Ruiter on augustus 03, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Assessment-vrije loopbaanmethodiek uit Nederland betreedt nu ook internationale markt

Loopbaanmethodiek ‘Het Passie Profiel’ onderwerpt mensen niet aan standaardtesten. In plaats daarvan weet het de passie, ideale werkrichting en talenten van coachees te achterhalen met alleen gerichte 1-op-1-begeleiding. Die eigenschap maakt het traject uniek in het Nederlandse loopbaanlandschap, en daarmee ook erg populair. Het initiatief groeide afgelopen tijd rap binnen onze landsgrenzen, en dus stoot het dit najaar verder door. Vanaf de herfst is de methode namelijk niet alleen voor loopbaanbegeleiders in Nederland toegankelijk, maar ook voor hun collega’s over de grens. 

Nieuwe naam; opleiding in pijplijn

Dat nieuws maakte de initiatiefnemer van de methode recent in een persbericht bekend. In hetzelfde schrijven werd ook medegedeeld dat bij het betreden van de internationale markt een nieuwe, Engelstalige naam past, en dat Het Passie Profiel vanaf het najaar dús verder zal gaan als, hoe kan het ook anders, The Passion Profile. 

De methode zal vanaf het najaar verdergaan als ‘The Passion Profile’

Verder lezen we dat, zodra die lancering van het internationale product een feit is, de buitenlandse loopbaangemeenschap meteen met de methodiek aan de slag zal gaan. De expansie naar het buitenland is volgens de initiatiefnemer namelijk niet zomaar een proefballonetje, maar een direct gevolg van vraag naar het product uit onder andere Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Scandinavische landen. In die gebieden zullen werkzoekers aanvankelijk door ervaren loopbaanbegeleiders met de methodiek ondersteund worden. In een later stadium is de initiatiefnemer van het product bovendien van plan om lokale begeleiders op te leiden om met The Passion Profile aan de slag te gaan.

In Nederland al 34 aangesloten coaches

We schreven het al: de stap die Het Passie Profiel nu naar het buitenland zet is een logisch gevolg van het succes dat de methode afgelopen tijd in het binnenland had. In Nederland hebben in totaal 34 gecertificeerde coaches zich in de methodiek laten opleiden. Daarmee is het traject vliegensvlug een modern alternatief voor traditionele loopbaanbegeleiding aan het worden.

In Nederland wordt Het Passie Profiel vliegensvlug een alternatief voor traditionele loopbaanbegeleiding

Voor Bas Smeets, initiatiefnemer van de methode, is Het Passie Profiel overigens niet de enige bijdrage aan de loopbaanbranche. Hij stond namelijk ook aan de wieg van Maak Jouw Impact, een bedrijf dat zich richt op mensen met carrièretwijfels, en hen helpt om de switch te maken naar het ondernemerschap.

Meer lezen?

Wil je meer weten over de methode waar werkzoekers van Sydney tot Dubai en van Amsterdam tot Stockholm straks mee geholpen worden? Dan lees je via deze link meer!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Timetohire
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*