fbpx

Aanstaande Noloc-webinar werpt blik op laatste arbeidsmarkttrends

Beroepsvereniging Noloc organiseert eind november een webinar over de meest recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Voor coaches die een extra dimensie aan hun diensten willen toevoegen is die online lezing de moeite van hun laptop openklappen waard.

Joost de Ruiter on oktober 04, 2023 Gemiddelde leestijd: 3 min
Deel dit artikel:
Aanstaande Noloc-webinar werpt blik op laatste arbeidsmarkttrends

Een goede loopbaanprofessional heeft kennis van de arbeidsmarkt. Logisch dus, dat beroepsvereniging Noloc binnenkort een webinar organiseert waarin de nieuwste ontwikkelingen erop worden besproken. Ben jij nieuwsgierig waarom een 50-plusser nu meer in trek is dan Generatie Z? Of wil je weten hoe het gaat met actuele arbeidsmarktthema’s als skillsdenken, AI en interne mobiliteit? Dan mag je de online Noloc-lezing op maandagavond 20 november zeker niet missen.

Arbeidsmarktinformatie helpt cliënten verder

Tijdens het webinar in kwestie worden deelnemers kortom op de hoogte gebracht van de laatste arbeidsmarkttrends. Concreet betekent dat dat ze handvatten krijgen waarmee ze hun cliënten verder kunnen helpen. Een loopbaancoach die kaas heeft gegeten van arbeidsmarktdata, weet immers niet alleen te ontdekken wat zijn coachee wil, maar ook hoe die cliënt zijn droombaan écht in de wacht sleept. Ga maar na: als jij weet in welke regio en sector een bepaalde vaardigheid op dit moment het meest gezocht wordt, weet je ook waar iemand de beste kans heeft om een baan te vinden.

Een coach die op de hoogte is van arbeidsmarktontwikkelingen kan in de toekomst kijken

Bovendien kan een coach die op de hoogte is van arbeidsmarktontwikkelingen in de toekomst kijken. Hij ziet in één oogopslag hoe bepaalde sectoren zich nu en in het verleden gedragen, en weet daardoor naar welke functies, eigenschappen en skills de markt over één, vijf of tien jaar behoefte zal hebben. Dat is belangrijke informatie voor iedere werkzoeker die hij begeleidt, omdat hij ermee voorkomt dat een coachee werk vindt in een beroep dat in 2030 opeens niet meer bestaat.

Expert Geert-Jan Waasdorp als host

Geert-Jan Waasdorp, eind november host van de webinar over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, is een gerenommeerd expert in het veld. Als directeur van arbeidsmarktdata-onderzoeker Intelligence Group heeft hij toegang tot arbeidsmarktcijfers van de afgelopen decennia, en modellen die even ver vooruit kunnen kijken. Je zult begrijpen dat hij die data dankzij z’n ruime ervaring ook goed kan interpreteren, en vertalen naar concrete vooruitzichten die loopbaancoaches niet mogen missen.

Geert-Jan Waasdorp vertaalt arbeidsmarktdata naar concrete trends die loopbaancoaches niet mogen missen

Interesse gewekt? Dan is het goed om te weten dat het webinar op maandagavond 20 november om 8 uur plaatsvindt via Zoom. Het verhaal van Waasdorp is voor loopbaanprofessionals die op jacht zijn naar PE-punten extra interessant: zij mogen na het bijwonen van de webinar één zo’n punt bijschrijven. Overigens luidt de volledige naam van de online lezing ‘Trends en ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt & employability’ – dat is wellicht relevant voor de Googelaars onder ons.

Verder lezen?

Meer informatie over de arbeidsmarkt-update-webinar van Noloc? Dan verwijzen we je via deze link graag door naar de website van de beroepsvereniging. Op die pagina kun je je meteen aanmelden, en haast is daarbij geboden. De Zoom-meeting heeft namelijk een maximale capaciteit van 300.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Intelligence Group
LDC
LoopbaanVisie
Noloc
Recruitment Tech
Vista Nova
Werf&

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*